Roofmeister Inside – De oude garde van het NKS, record aantal pr’s en ruim 50 actuele vangstfoto’s

25/10/2020
Roofmeister Inside – De oude garde van het NKS, record aantal pr’s en ruim 50 actuele vangstfoto’s

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

De oude garde van het NKS

Al een aantal jaren is de roofvis scene in opmars. Ongekend wat een groei onze hobby doormaakte momenteel. Het witvissen is op zijn retour, het karpervissen heeft zijn plafond bereikt, maar voor de vissen met tandjes lijkt the sky the limit. Ik, Sjoerd Beljaars, vind het altijd mooi om dan terugblikken. Tja, de jaartjes gaan tellen, 40 lentes jong :-P, dan krijg je dat…

Zie hier een ekte NKS kop. Met een beetje fantasie de George Clooney van het snoekbaarsvissen 😛

Met zo’n verzameling loodkoppen in verschillende gewichten en haakmaten, weet je dat je bij crack aan boord zit. Welk merk? Gamakatsu, what else?

Enfin, ik moet dan bijvoorbeeld terug denken aan de periodes voor de grote viswedstrijden: de Predatour Tour, Luremasters, World Predator Classic, enz. Feitelijk was er toen één podium voor een krachtmeting tussen the best of the best. Inderdaad, het Nederlands Kampioensschap Snoekbaarsvissen, beter bekend onder de afkorting NKS. Nog steeds is dit een prestigieuze competitie, maar heeft het haar echte glans helaas verloren.

Als het snoekbaars vissen in je bloed zit…

Ik heb nooit meegedaan of zo, maar ik ken de verhalen maar al te goed. De ongekende competitie drang, het sfeertje, de grenzeloze skills en know how van tal van vissers. De oude garde zeg maar. Living legends! Ik vind het mooi als mensen een bepaalde toewijding voor iets kunnen hebben. Een van hen is Michael Stalenhoef van Lowrance.

Stiekem een dode kolblei aan de fireball onder de boot. Who knows 🙂

Samen met Michael heb ik maandag gevist op het Alkmaardermeer. De targetvis laat zich raden 😉 Bijna een ‘ouderwets’ dagje verticalen op een van de mooiste wateren van Nederland. Een NKS’er gaat dan daags ervoor even voorvissen en zo ook Michael. Het was niks dan een taaie bedoeling met een paar visjes…

Nee, geen kastelen, maar wel actie blijven krijgen. Dan doe je iets goed…

…als die kluns naast je het moet doen met één aanbeet die hij ook nog voor de boot lost.

Hoe dan ook zouden we gaan. Michael: “Je kunt dit op twee manieren benaderen: ‘Het is taai geweest, dus die ene dag gaat het hem ook niet worden’ of ‘Die dagen zijn kut geweest, maar des te meer kans dat het deze dag juist goed gaat worden. Vriend zander moet toch ook een keer vreten’.” Bij Michael is het glas halfvol en dus gingen we gewoon. En? Vielen we met onze neus in de boter?

Een andere topper langszij, Bertus Rozemeijer met zijn vrouw Moniek. Fijn om te horen dat de vis ook bij hem niet in zijn boot springt.

Check die blik hahaha…

Nee, omdat er niks veranderd was ten opzichte van dagen ervoor. Een taaie bedoeling om van te janken. Er kwamen in de ochtend zo’n 8 snoekbaarzen boven water. Huh, maar dat is zo slecht toch niet? Wel, ik heb die hard mee gevist. Hoeveel ik gevangen heb? 0! Eén visjes heb ik door onhandig gekluns voor de boot gelost. Ik zie nog die grijs op die NKS kop naast me van Michael… “Jongen, jongen…”

Dan… drukt Michael op de knop Genesis Live en…

…magic happens.

De munitie. Check die staart stinger rechts boven in beeld. Binnenkort de uitleg op video.

Nu kan ik echt wel een beetje verticalen hoor, maar op zo’n dag komt het echt aan op 100% expertise. Dat mis ik. Maarrrr, des te meer kan ik vol bewondering naar deze routinier kijken, die behalve deze 8 vissen ook nog tal van aanbeten kreeg. Dat kan een frustratie tot en met opleveren. Echter, leg je je daar bij neer, dan kun je daar van genieten en dat heb ik dan ook gedaan. Bedankt voor de visles Michael, ouwe rammer 😉

 


 

***Vangsten update***

Onstuimige najaarsdagen Roofmeisters! Het roofvissen gaat ons met het team niet voor de wind. Gelukkig weten jullie ze te vinden in deze periode! Trots op jullie, super blij met jullie inzendingen! Blijf vooral insturen!!!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Een mooie snoekbaars van 81 cm bij de eerste ochtendgloren op de fireball voor Jao Olie. Goed gevist!

Een mooie snoek van 75 cm op de spinner voor Chris Meijer! Netjes, Chris.

Friso Boomsma: ”Topper van de dag! 116cm en loeisterk! Moest tijdens de dril een pas daarvoor gevangen snoek nog releasen en dat terwijl deze dame keer op keer dwars door mijn slip ging!” Heerlijke chaos Friso!

Een mooie dikke snoek voor Rick Blaauw vanuit de bellyboat, blijft een heerlijke bezigheid!

Rick Veurink: ”De snoeken worden weer dikker en het vissen met doodaas bleek weer erg effectief. Deze mooie metersnoek van 109 cm kon de verse voorn aan de fireball niet weerstaan!” Goed bezig, Rick!

Een goede sessie met de Ned-rig voor David Keuzenkamp met 2 prachtige baarzen. Netjes, David!

Weer een mooie vis tijdens een trol sessie, en waarschijnlijk de laatste van dit jaar op kunstaas voor Jeroen Bouwer! Tijd om met doodaas aan de slag te gaan!

Een succesvol visweekend voor Wiebe Jouke Elzinga met onder meer deze dubbele hook up! Lekker bezig man!

Weer een prachtige vangst voor Noah Dekker! Pappa weer zo trots als een pauw en Noah zo blij als een… kind 😀”

Een nieuw PR snoek op de Mikatech voor Colin de Smedt! Gefeliciteerd Colin, op naar de volgende!

Daan Siderius: ”Paar kids mee.. En ze wat dingen verteld.. De worp voor deze een 90er. Draai me om schreeuwen ze: er jaagt daar een snoek! Ik zie een kolk, doe en worp.. BAM… Zo leuk om kids dat zo 1 op 1 te kunnen leren hoe t werkt” Klasse Daan!

Voor Mike van Kley hoeven ze echt niet altijd groot te zijn. als ze dan ook nog een prachtige kop hebben zoals deze snoek is het helemaal een fijne vangst!

Brendan Parker: ”De eerste keer dat mijn dochters een snoek hebben gezien was super leuk op het lichte materiaal. Het is altijd heel erg leuk als je dochters erbij zijn!” Wat gaaf, Brendan!

Een fijne snoekbaars op de dropshot, vanuit de boot voor Tim Vermeersch! Het Robby Fish Predatorteam draait lekker!

Al met zonsopkomst was Joris Klok op het water te vinden, maar pas tegen het middaguur kwam de eerste aanbeet. Deze fraaie baars was dan het wachten wel waard denk ik, Joris!

Een mooie riviersnoek voor Christophe. Lekker gevist hoor!

Een mooie bootvangst van 94 cm voor Jeroen Looijestein. Goed werk, Jeroen!

Martijn Reijenga: ”Laat ik eens een keer vanaf het strandje werpen in plaats vanaf de pier…. Bam, een mooi snoekbaars 😎👍” Doe eens gek, Martijn!

De eerste twee doodaas sessies zitten er weer op voor Mark Crins. Met 5 snoeken een prachtig resultaat, deze snoek van 80 cm was de mooiste uit deze serie. Goed gevist, Mark!

In de eerste poging tot statisch vissen met een sardine was het direct raak voor Leroy van Dam, en Leroy is gelijk verkocht. Dat is compleet begrijpelijk, Leroy!

111 cm voor Mika Kroese, mooie bak man!

Daan Harmeling: ”Mooi getekende bak voor m’n neef en partner in crime Bram Harmeling” Toppie mannen!

Martijn Wassink: ”Al weken aan het vissen op grote snoekbaarzen dan is deze bijvangst van een goeie meter meer dan welkom!!” Niet vreemd dat die welkom is, Martijn!

Enzo Claessens benut de laatste weken van het seizoen optimaal, voor de zeebaarzen weer op vakantie gaan!

”Ogen groter dan de maag” De shad van Albert Dekker waar deze baars op toehapte was maar liefst 22 cm! Wat een grote eter…

Nog een nieuw PR te melden deze week! Op een Mikatech Real Shad wist Kenny van de Berghe deze baars van 48,5 cm te vangen. Goed gedaan, Kenny!

De eerste doodaas sessie van het seizoen was voor Aartjan Gennisse direct een goede. Klasse, Aartjan!

Wow! Wat een fenomenaal gekleurde snoek voor Sven Bonouvrie en dan ook nog eens 111 cm! Wat een topvangst, Sven.

De baarzen beginnen al weer goed rond te worden, zo ook bij Jurgen Bastiaensen. Mooie vangst, Jurgen!

Ming Kha: ”Wadend vissen! Weer eens wat anders dan Streetfishing.” Niks aan toe te voegen, mooie vangst!

Een nieuw PB snorkel (94 cm) voor Edwin Roethof. Klasse Edwin, wat een apparaat zeg!

En nóg een nieuw PB te melden: Na 20 jaar heeft Rene Bosch zijn record van 111 omhoog geschoven naar 122. Gefeliciteerd, Rene!

Johan van Ingen: ”Eerste 1× doodazen van het seizoen leverde 3 vissen op in 3,5 uurtjes vissen! Hier 1 van mijn vangsten (85cm) snoek op een dode horsmakreel net boven de bodem aangeboden.” Gaaf Johan, vaker doen dus!

Een mooie metersnoek voor Rik Sieben. Lekker bezig deze man!

De eerste doodaassnoek van het seizoen voor Mark Verhoeven, er zullen er ongetwijfeld nog veel meer volgen!

Gewoon onder het dobbertje voor Ton Hilvers! Netjes man.

Een dikke unit van 111 cm voor Joey van ’t Hoenderdaal aan het einde van een taaie dag. Wel een happy ending, Joey!

Een heerlijke baars voor Lau Boom, afkomstig uit een rivierplas. Goed gevist!

Een prachtige Rotterdamse zander op een pilker voor the one and only Mourat Akkouh! Goed gevist!

Het word al minder bij Sharon van Rossum, toch kwam deze snoek afgelopen week nog even een kijkje nemen. Lekker bezig, Sharon!

De baarzen worden ook bij Marco Jagtenberg al wat dikker, en hebben wel trek in een lekkere C-rig!

Jesse van Huisstede wist vanuit de boot deze prachtige rivierbuffel van 114 cm te vangen! Topvangst, Jesse!

112 cm aan een voorn met Fireball voor Jonnie Wind. Zo gaat ie lekker, Jonnie!

Tijdens het trollen met groot kunstaas kwam deze prachtige snoek langs bij Lars Blokland. Mooie vangst, Lars!

Ook Nick Bats had afgelopen week succes met deze donkere dame die graag even op de mat kwam liggen! Lekker bezig, Nick!

En last but not least, een brutale baars voor Robert Lambers die vol voor een verse voorn aan de fireball ging! De foto is ook erg fraai geworden, Robert!

 


 

***Foto van de week***

Ook deze week weer enorm veel vangsten ontvangen met de nodige mooie plaatjes. Toch springt deze prachtige plaat van Said El Felyani er het meest bovenuit. Een niet alledaagse foto, met een prachtig kleurcontrast! Prachtige shot Said, kan zo in een reclamespotje voor de Crankbaits van 6th sense worden gebruikt!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.