Topstekken voor snoek – Op zoek naar Esox met de fishfinder

03/09/2021
Topstekken voor snoek – Op zoek naar Esox met de fishfinder

Thijs van der Sanden is wat je noemt een echte snoekvisser. Niet zozeer gericht op alleen maar grote vissen, lekker knallen in de tijd die je hebt en elke big mama is mooi meegenomen natuurlijk. Daarbij is de fishfinder een belangrijke tool in zijn visserij.

Door Team Roofmeister

Fishfinders worden maar wat vaak genoemd in ÊÊn adem met snoekbaarsvissers. Die scherpe taluudjes opzoeken, liefst ook die signalen strak tegen de bodem. Voor snoekvissers lijkt de fishfinder wat ondergewaardeerd te worden. Niets is minder waar. Wij zijn nu vaak genoeg mee geweest met Thijs en hebben gezien dat zijn Raymarine Element unit hem waardevolle informatie verschaft.

Geen geheimen meer in de onderwaterwereld 😛

Zoek groen en je vindt de groenjas 😉

Denk alleen al aan water vegetatie. Wil je snoek vangen, zeker vanaf de herfst tot en met de late herfst dan zijn waterplanten onontbeerlijk. De groenjassen liggen hier in maar wat graag op de loer. Zoek groen en je vindt groenjas! Hoog zomer zien we natuurlijk genoeg planten aan de oppervlak, maar wat is er mooier dan een jerkbait of swimbait laten zwemmen boven planten die je niet meteen met het blote oog ziet, maar wel op de fishfinder.

Wolken met kleinere aasvis.

Links op de Side Imaging moet snoek zijn. Toch fijn voor het vertrouwen nietwaar?!

Daarnaast kan een dag vallen of staan met het vinden van geconcentreerde groepen aasvis. Natuurlijk kun je met Down Imaging al een hoop te zien krijgen, maar wat dat betreft is de Side Imaging legendarisch om nog veel meer informatie te krijgen. Met een beetje oefening kun je zien of het bijvoorbeeld brasems of voorn is en zelfs snoek kun je determineren.

Check hoe bizar gedetailleerd die Side Imaging is.

En dan hebben we het bij snoekbaarsvissers over scherpe taluudjes, richeltes, gaten, etc, maar net zo goed kunnen variaties in het bodemprofiel trekpleisters zijn voor Esox lucius. Een gekende, karakteristieke hotspot voor snoek is een plantenbed met ervoor een scherp aflopend talud. Helemaal mooi natuurlijk als dat een oeverrand is en je er met een boot honderden meters langs kunt driften. Thijs doet niets liever.

 

Thijs maakt gebruik van de Element fishfinder van Raymarine. Een unit die bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid met toch tal van geavanceerde features. Daarbij is de Element qua prijs behapbaar. Klik HIER.