Tackle Meister Review – Rozemeijer Tracker – De zigzaggende jerkbait

10/06/2019
Tackle Meister Review – Rozemeijer Tracker – De zigzaggende jerkbait

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr onze nieuwe Tackle Meister Bas Westerveld over de Rozemeijer Tracker.

Door Bas Westerveld

Het nieuwe roofvisseizoen is begonnen. We mogen weer! Kunstaasdozen zijn gesorteerd, hengels gepoetst en materiaal gecheckt. Voor mij en vele anderen staat het vissen op snoek nu centraal. De grote dames zijn hongerig en nóg beter, je kunt ze ondiep vangen! Lekker werpen met jerkbaits is bij velen dan ook favoriet. Ben jij nog op zoek naar een vangend aasje, check dan snel de Rozemeijer Tracker! Een type ‘glider’ in een vangend jasje.

Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Productnaam: Tracker
Type Product: Jerkbait (glider)
Lengte: 17 centimeter
Gewicht: 75 gram
Diepte: 0-1 meter
Kleur: Speckled Fire Tiger, Speckled Red Head, Speckled Hot Leopard, Speckled Blue Gill, Speckled Hot Pike, Speckled Blushing Roach en Anniversary
Bijzonderheden: Breed silhouet, doffe ratel en roterende dreggen
Winkeladviesprijs: €14,99,-

 

Eerste indruk

Dit aasje bestaat alweer een tijdje, maar is niet bij iedereen bekend. Dit geheel ten onrechte want hij vangt als de beste! De Tracker is een jerkbait, type ‘glider’. Wat inhoudt dat dit aasje van links en naar rechts schiet tijdens het binnen vissen.

Niets zo mooi als je jerkbait over de opkomende waterplanten zien zigzaggen totdat deze bruut wordt gestopt! De eerste aanblik doet niet direct vermoeden dat het hier om een type glider gaat. De Tracker, gemaakt van kunststof, is breedgebouwd, met name rond het middenstuk en wordt bij het staartgedeelte weer smal.

Met de kenmerkende ogen, het kleurenpatroon en de gedetailleerde afwerking komt dit aasje overduidelijk uit de Rozemeijer koker. Het dunne kunststof staartje, dat voor een betere glijvlucht moet zorgen lijkt mij het meest kwetsbare, van dit verder robuust ogende aasje. Daarnaast is de Tracker voorzien van het slimme 360RSHS systeem, waardoor de dreggen 360 graden kunnen draaien en vissen dus minder snel gelost zullen worden.

 

De proef op de som

Waar ik voorheen vrijwel alleen maar met jerkbaits achter de snoek aan zat heeft het werpen met allerlei rubber flink aan terrein gewonnen. Zoveel zelfs dat ik het laatste jaar vrijwel geen jerkbait meer heb aangeraakt. Hoog tijd dus om dit weer op te gaan pakken. De dozen met jerkbaits kwamen weer in de boot te liggen, tezamen met een splinternieuwe Rozemeijer Tracker. Na enige tijd vissen met mijn vertrouwde jerkbaitjes besloot ik de Tracker eens aan de speld te hangen.

Het verwisselen van de fluorocarbon onderlijn naar een titanium bracht nog weinig soelaas. 

Eerlijk gezegd schrok ik wel even toen ik er na 45 minuten smijten nog steeds geen fatsoenlijke actie in kreeg. Korte en lange tikken, hard of zacht, niets leek te werken. Het verwisselen van mijn fluorocarbon onderlijn naar een 100lb titanium onderlijn maakte het iets beter, maar nog steeds deed de Tracker van alles, behalve hetgeen hij moest doen.

Een switch van hengel kan het verschil maken.

Lag het aan mij, mijn set-up of gewoon het kunstaas? Thuis besloot ik mijn zware jerkstok tot 140 gram om te ruilen voor een lichtere hengel met een werpgewicht tot 70 gram. De 100lb titanium onderlijn werd vervangen voor een 75lb versie.

Nadat Sander Paans van Rozemeijer bevestigde dat dit ongetwijfeld moest gaan helpen vertrok ik met goede moed naar de waterkant. Deze aanpassing bleek een schot in de roos, want de Tracker begon zowaar zijn zigzaggende trucje te vertonen. Worp na worp ging het beter en de eerste snoek stortte zich op het aasje. Tof!

Deze snoek kon de bewegingen van de Tracker niet weerstaan.

De Tracker is op zijn best wanneer je deze op een rustig tempo en met korte tikken binnen vist. Haal na elke tik de spanning licht van je lijn, dan zul je zien dat dit aasje een mooie lange glijvlucht van links naar rechts maakt. Doe dit laatste wel gecontroleerd, houdt je lijn en hengeltop in de gaten, dan zal zelfs een voorzichtige aanbeet je niet ontgaan.

Aanschaf

De Rozemeijer Tracker is eenvoudig te verkrijgen. Grote kans dat je deze kunt vinden bij jouw plaatselijke hengelsportzaak. Zo niet, dan biedt het internet soelaas. Een flinke lijst aan webshops en fysieke winkels blijkt de Rozemeijer Tracker te verkopen in vrijwel alle aanwezige kleuren.

De Rozemeijer Tracker is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus voor ieder wat wils 😉

Slotsom

Voor mij was de Tracker wel even een uitdaging. Het vergt wat oefening, concentratie en in mijn geval wat aanpassing aan het materiaal, maar dan is de beloning ook des te groter wanneer je er een mooie actie in weet te krijgen en dit ook nog vis oplevert!

De Tracker gaat niet al te diep, maximaal een meter en is daardoor perfect boven opkomende of afstervende waterplanten te vissen. Echter ben ik ervan overtuigd dat het bijzonder brede silhouet ook boven dieper water de snoek nog weet te verleiden tot een aanbeet. Het aasje is uiterst langzaam te vissen en blijft prachtig hangen wanneer je een pauze inlast. Kortom, een mooie aanvulling op een ieders jerkbaitcollectie!

 


TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Bas Westerveld
Geboortejaar: 1991
Regio: Drenthe
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, snoek en baars.
Specialismen: Allrounder met voorkeur voor werpend vissen