Tackle Meister Review – Dragon Pro Invader – Stereotype snoekbaars shad

10/01/2020
Tackle Meister Review – Dragon Pro Invader – Stereotype snoekbaars shad

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Jens de Goffau over de Dragon Invader Pro van Mac Fishing.

Door Jens de Goffau

Shads zijn het meest gebruikte kunstaas in Nederland. En dat is niet voor niets, niets dat je zo eenvoudig en tegelijkertijd zo veelzijdig in kunt zetten. Geprikt op een jighead kun je er alle rovers op elke diepte mee belagen. Het Poolse merk Dragon, verdeeld in de Benelux door Mac Fishing heeft super shads op de markt gebracht.

Keuze uit veel kleuren 🙂

In deze review de Dragon Invader Pro, een mooie shad voor het vissen op snoekbaars, maar waar je natuurlijk net zo goed baars, snoek en niet te vergeten zeebaars op kunt vangen.

Zoals een snoekbaars shad er uit moet zien!

 


Specificaties

Merknaam: Dragon
Productnaam: Invader Pro
Type Product: Shad
Lengte: 10 cm
Gewicht: 13 gram
Diepte: alle
Kleur: Verkrijgbaar in 29 verschillende kleuren
Bijzonderheden: 
Winkeladviesprijs (ongeveer):        €4 (verpakt per 3)


 

Eerste indruk

Flinke schoepstaart! Veel actie en goed voor een lang zweefmoment.

Bij het openen van de verpakking viel mij de grote schoepstaart als eerste op. Voor een relatief slanke shad zit er een vrij forse schoep op. Die staart is daarnaast wel flinterdun, waardoor hij vrijwel altijd zal bewegen. De rest van de shad is vrij stug maar dat zal het uitscheuren flink verminderen. Bovenop de rug zitten 3 bultjes zodat je gemakkelijk je loodkop kan positioneren.

 

De proef op de som

De testsessie werd een snoekbaarsavondje in het donker. De middag van te voren had ik de shads even 30 seconden in kokend water gelegd zodat ze wat soepeler zouden worden. Dit doe ik vrijwel met alle softbaits vooraf, zodat de snoekbaars of andere rover de shad nog gemakkelijker naar binnen kan slurpen.

Op de eerste stek liet ik de shad even voor mijn voeten zwemmen om de actie te bekijken. Door het plat/ovale lichaam krijgt het kunstaas een mooie rollende actie, en omdat er een dunne soepele staart aan hangt beweegt de shad zelfs als je hem stil laat hangen.

Soepel genoeg om te inhaleren.

Er stond een stevige stroming op de stek, toch kon ik met 10 gram de shad mooi langzaam strak boven de bodem vissen. Al bij de eerste worp kreeg ik een harde tik. Na een korte felle tik kwam er een maatse snoekbaars boven. De shad doet zijn werk! Ook niet onbelangrijk om te weten natuurlijk, dat ze in de smaak vallen. Tja, dit kunstaas ziet er in alles uit als een snoekbaarskiller en dat zie je ook terug in de beweging van de shad. Een flinke staartactie plus daarbij attractief flanken.

 

Aanschaf

Het kunstaas van Dragon wordt in de Benelux verdeeld door Mac Fishing. Klik HIER voor de verkooppunten. Zie onderstaand filmpje van het merk Dragon zelf die aan de slag gaat met de Invader Pro.

Slotsom

Na het uitvoerig testen van dit kunstaas heb ik er vertrouwen in gekregen. Een mooie soepele shad met een prachtige wijd uitslaande actie. Door die actie wordt de shad snel opgemerkt en maak je gewoon meer kans op vis. Ik heb hem vooral getest in de koudere periode, maar dit moet ook een topper zijn voor in de zomer met zijn nerveuze actie…

 


 

Tackle Meister PASPOORT

 

Naam: Jens de Goffau
Geboortejaar: 2003
Regio: Zeeland
Favoriete roofvissoorten: Baars en snoekbaars
Specialismen: Finesse technieken