Roofmeister INSIDE – FIFA Voetbal, roofvissen en een snoek van 131 cm!!!

05/12/2021
Roofmeister INSIDE – FIFA Voetbal, roofvissen en een snoek van 131 cm!!!

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛


 

IN MEMORIAM

Bij het online gaan van deze Roofmeister Inside bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat visser Jurgen Bastiaensen is overleden. Iets dat ons natuurlijk ook ontzettend raakt. Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe! Wat een vreemd gevoel dat hij ons deze onderstaande foto nog heeft toegestuurd. Misschien toch wel zo mooi om hem te tonen in deze editie. Juist uit respect!!!

Jurgen Bastiaensen: “Deze ronde baars haalde net de 50cm niet, maar super blij met deze strijder!” 50 of geen 50, dit is een bizarre bak! Zelden zo’n ronde baars gezien Jurgen!

 


 

Fifa en roofvissen

Het is lang geleden. Ik had met mijn maatje gespijbeld en behoorlijk kansloos liepen we in de Bijenkorf. Bij hem thuis hadden we een potje Pro Evolution Soccer gespeeld. Echt zijn ding en hij had mij gesloopt. Mijn enige excuus was dat Fifa echt mijn ding was. Daar bij de speelgoedafdeling stond het aan. Fifa. We speelden een wedstrijdje en… no mercy, hij maakte me af. En dan ook nog zo’n uiterst irritant lachje. Ik zakte door de grond. Ik weet nog goed dat de tranen letterlijk in mijn ogen stonden.

Exact dat gevoel had ik tijdens de visdag met Jan Boomsma op het Haringvliet. Check de video boven. Wat ik ook deed, ik ving niks en ik kon niks daar de schuld van geven, behalve mij zelf. Boomsma zat al snel in de dubbele cijfers en ik moest de eerste vis nog vangen, de eerste aanbeet zelfs nog krijgen. Zo nu en dan razende woede in de hersenpan.

Ik zat er bij en keek er naar.

Ik werd niet gespaard, want het meest vernietigende moest nog komen. Voor even gaf ik de hengel aan Bo. Tweede worp, hangen! Dat moest hij er natuurlijk ook nog even goed inwrijven. Vervolgens weer een vis voor Bo en niet lang daarna een verwoestende aanbeet voor Jan, dit alles vol in mijn blikveld. Ik kon wel janken. Niet te filmen. Nou, wel dus, alles staat nu mooi, haarfijn ‘vereeuwigd’ op YouTube.

Check de irritante grijns van deze twee boeven. Een gitzwarte bladzijde uit mijn hengelsport carrière.

Wat is dat toch met Bo? Echt ongelooflijk. Hij gaat primair mee als cameraman, maar vaak genoeg echt wel wat gelegenheid om een hengeltje uit te gooien. Nog een voorbeeld: Met Jurjen Wijnstroom en Tijs Peters sta ik in de Europoort de arm uit de kom te gooien. Langs het Hartelkanaal heeft Jurjen in het begin een fraaie zeebaars, maar daarna een hardnekkige radiostilte.

Een topbegin voor Jurjen, maarrrrr… zoals zo vaak blijft het dan angstvallig stil. Totdat… Bo zin heeft om eens een hengeltje uit te gooien. 

We verkassen naar de Stenen Glooiing. In principe zit alles mee, maar ook daar weinig leven. Ik sta nu met zo’n high end, peperdure Tenryu hengel te vissen. Wat een genot. Ik raak er niet over uitgepraat. Bo staat niet ver bij mij vandaan en ik vraag of hij deze hengel eens wil proberen. Meteen wil ik de woorden inslikken… Snel op rewind. Dit is natuurlijk de goden verzoeken. Het is te laat. Ik heb het onheil over mezelf afgeroepen. Ik weet dat, Bo weet dat en… bijna 100%… ook de zeebaars weet dat. ‘Oh, Bo gaat nu vissen, laten we nu maar in de startblokken gaan staan. Als Bo gaat werpen, dan hebben we er opeens wel zin an.’

Hoe komen ze aan die naam… De Stenen Glooiing 😛

Echt mensen! De eerste worp, Bo laat zijn shad zakken en… Kladabeng!!! Een hak op die hengel van jewelste…. Zzzzzzzzzz! Meteen de slip die meters dyneema weggeeft. De hengel buigt door. Jurjen zegt na afloop nog dat hij daar al aan kon zien dat een biggy was. De eerste worp. Ik herhaal, de eerste worp. Ik had die dag al 385 worpen gemaakt. Bo eentje. Zelfs hij is verrast en kan moeilijk anticiperen op deze donderslag bij heldere hemel. Hij lost de bak. Dit was minimaal een vis van 70 cm.

No words needed…

Kennelijk kent het Geluk van onze Guus ook grenzen. Nou ja, deels dan. Meneer ziet opeens twee baarzen vlak onder de grote basaltkeien waar hij op staat. Ook daar is maar een enkel worpje voor nodig en deze zeebaars blijft wel hangen. Bo giert het uit bij de dril met ’s lands sterkste rover. Ik ben er inmiddels maar bij gaan zitten en draai mijn hoofd weg; sterk spul hè die Fishermans Friend?!

Een vertekend beeld van een sessie later met Herman Schuurman. Ook hier moest ik weer mijn betere erkennen en schitterde Bo.

Misschien moet ik maar weer eens alleen en zonder camera’s gaan vissen. Waarschijnlijk zal het niet veel aan de vangsten veranderen, maar dan bespaar ik mijzelf allerlei frustraties. Of gewoon stoppen met vissen, uit het raam gaan kijken of zo. To be continued.

 


 

Winterse vangsten

Het komt met bakken uit de hemel dames en heren. Nu wordt het kaf van het koren gescheiden. Wie zet door, wie trotseert die winterse omstandigheden? Wie gaat er met de buit vandoor? Genoeg diehards onder onze gelederen, gezien het grote aantal foto inzendingen. Trots op jullie amigo’s!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Albert Dekker: “Mooie snoekbaars, spinnend gevangen.” Veel foto’s van je deze keer weer Albert! Maar wat een beauty is dit! Snoekbaars zoals snoekbaars er uit moet zien en dan ook nog fors aan de maat.

Bert Rijkers: “Nog een dame van 50 mogen verwelkomen op de boot.” Daar willen wij wel een beschuitje mee eten 😛

Christian van der Veen: “Vandaag bij mij in het dorp drie wateren voorzien van nieuwe karper en na het uitzetten nog maar ff met de hengels naar de waterkant en na het in gooien nog geen drie minuten plopte de dobber onder met deze dikke snoekbaars als resultaat.” Op een klein dood karpertje? 😉 Wat een vol kasteel Christian! Heel mooi!

Cornelis van Leeuwen: “De 1e keer mee met de bellyboat en vliegenlat met z’n 13 jaar… Papa ving niets… Ruben 85cm en 101cm…” Holy shit! En wat een heerlijke plaat. Helemaal ingepakt, koud en dan niet voor niets op het water. Je mag trots zijn Cornelis, maar dat zul je vast wel zijn.

Filip Ryckbosch: “Twee weken geleden.” Een meer stereotype polderplaatje ga je niet krijgen! Vakwerk Filip!

Frédéric De Cooman: “De tijd om te polderen is aangebroken, deze was 90+ maar bijna zo slank als een paling.” Nee joh hahaha… Een slang Frédéric.

Ian Bos: “Hardcore vissen met de mannen Bart en Johannes. Lekker op een twitchbait.” We zagen het op onze Instagram stories Ian. Een dag jackpot en een dag achter het net of niet?!

Jeroen Bouwer: “Dikke meter op dood aas!” Wat een bak Jeroen! Mooie plaat ook!

Joey Huisveld: “Even een paar uurtjes voor de voorspelde regen het water op… Aasvis was moeilijk te vinden, maar gelukkig toch nog wat goud gevonden.” Mooi die diepte in de foto Joey! Mooi gekleurde zander ook!

Martijn Leus: “T is geen topfoto! Maar deze vis bracht me wel de prijs van de grootste baars binnen tijdens een roofviswedstrijd met precies 40cm.” Wij vinden het juist wel een leuke foto, stukje fiets erbij, hengels tegen de fiets. Foto die een verhaal vertelt. Mooi juist man!

Martin Van Der Til: “73cm snoekbaars op de Westin Bullteez 18cm.” Hell yeah Martin!

Mike Kloos: “Pb van een paar weken geleden. Statisch op een horsmakreeltje.” Mooi ingeflitst in het donker Mike. Heel fraai. Wat een kleuren! Dachten ff foto van de week, maar toen zagen we die van Dion!

Nick Slaats: “Deze dame van 1,15 had wel zin in een verse voorn.” Machtige vis Nick! Lijkt geen einde aan te komen!

Petra van Braeckel: “Polder snoekje 105cm.” ’Je???’ Wat een monster in zo’n klein watertje Petra!

Regina Procee Fishing: “M’n aller eerste meerval, als bijvangst tijdens het jiggend snoekbaarzen! Het is geen grote maar o wat was ik blij!” Gefeliciteerd Regina! Nu op naar grotere snorren!

Sam van der Meer: “Deze ochtend mijn PR op mogen schalen naar 131cm. Wat een buffel!” Attelenoje Sam! Dit is niet normaal meer. Gefeliciteerd man! Fish of a lifetime.NO DOUBT!!!

Thijs van der Sanden: “Samen met vismaat Robert-Paul Wolters het grote water op, op jacht naar baarzen. Het waren er niet veel, maar die kwamen waren machtig mooi!” Ahhhh wat een beauty Thijsmans!

Mike van Kley: “Polderpret met de Miuras-mouse JR.” Dat blijft een weergaloos stuk kunstaas Mike!

 

***FOTO VAN DE WEEK***

Dion Sadji: ARK Gold. Een stek die ik zelf meer als de blankstek ken heeft mij die dag het tegendeel bewezen. Half uur tijd 3 vissen en dan nog zo een goudklomp eruit halen. Was even een gekloot om dit helemaal alleen te fotograferen maar zie hier de verzegeling van deze dag.”  Wat een schulderij Dion! Onwerkelijk! Prschtig licht. Check hoe jouw persoon en de vis aan de bovenkant een harde scheidslijn vormen tussen twee lichtvormen. Foto van de week? Hell Yeah!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.