Gaat Vincent Tobé van Yamaha zijn targets behalen dit jaar?

19/06/2020
Gaat Vincent Tobé van Yamaha zijn targets behalen dit jaar?

Al sinds jaar en dag is topvisser Vincent Tobé roofvisser in hart en nieren. Waar hij zich in het verleden toelegde op de snoekvisserij is het nu echt een allrounder geworden en geduchte concurrent tijdens tal van viswedstrijden, waaronder het de welbekende Perch Pro. Onlangs is hij daarnaast toegetreden tot team Yamaha. Tijd voor een vragenvuurtje 😉

Door Team Roofmeister

 

Hey Vincent. Hoe was de opening van je seizoen?

Vincent in het verleden bekend om zijn snoekvisserij, inmiddels een diehard allrounder.

Met de opening van het seizoen ben ik de eerste dagen achter de grote snoeken aan gegaan. Dat viel helaas behoorlijk tegen; dagen van 15 uur werpen op ondiepe platen, ik was na drie dagen helemaal verrot! Een enkele snoek van 90 cm werd gevangen, maar meer ook niet. We hebben twee echte buffels achter het aas aan zien cruisen, maar die deden helaas helemaal niets. Zo frustrerend dat je weet dat je in de juiste zone zit, maar dat het niet wil lukken. Voor mij en mijn vismaat was de seizoensopening dus behoorlijk taai!

 

Helaas man, maar aan de andere kant leuk nieuws. Je bent nu kersvers pro staffer van Yamaha. Gefeliciteerd man! Hoe is dat zo gekomen?

Een jongensdroom die uit is gekomen.

Een paar maanden geleden ben ik benaderd door Yamaha Marine Nederland. Ze wilden graag eens praten om te kijken naar de mogelijkheden voor een eventuele samenwerking. Deze kans kon ik heb ik natuurlijk niet laten schieten! Wie wil dat nu niet? Voor mij is de samenwerking met Yamaha echt een droom die uitkomt!

 

Welke motor heb je nu achter je boot hangen? 

Een Yamaha F50H (EFI).  Mijn vorige Yamaha motor was een 40 Pk. Nu heb ik gekozen voor een nieuwe 50 Pk, omdat dit een mooie upgrade is ten opzichte van de oude motor. Nét wat meer trekkracht en meer topsnelheid. Voor mijn boot een ideale combinatie nu!

 

Wat zijn voor jou absolute vereisten van een goede buitenboordmotor?

Betrouwbaar, energie zuinig en stil… Voor Vincent criteria voor een goede buitenboordmotor.

De motor moet 100% betrouwbaar zijn. Ik vis veel op snel stromende rivieren met veel beroepsvaart. Ik zou er niet aan moeten denken dat mijn motor mij halverwege in de steek zou laten. Dan heb je dus echt een serieus probleem.

Je moet er niet aan denken dat je op een rivier stuurloos komt te liggen.

Daarnaast maakt deze  Yamaha F50H (EFI)  gebruik van het elektronische brandstofinspuitsysteem (EFI). Hierdoor heeft deze Yamaha motor schonere prestaties en een efficiënt brandstofverbruik. Bovendien is deze Yamaha motor echt super stil. Soms twijfel ik zelfs wel eens op hij aanstaat. Zo ontspannen! 🙂

 

Vanwege de Corona crisis zijn bijna alle viscompetities weggevallen. Hoe komt dat bij jou aan als wedstrijdvisser?

Een harde noot dit jaar, het wegvallen van tal van wedstrijden. Hier Vincent (r) tijdens Perch Pro.

Tja, heel erg balen natuurlijk, maar ook wel begrijpelijk. De wedstrijden zijn echt iets waar je altijd mee bezig bent in je hoofd. Het hele plaatje van voorbereiden tot aan de wedstrijd zelf. Ik ben iemand die daar helemaal ik op kan gaan. Gelukkig staan er nog wel wedstrijden klaar in het najaar waar we natuurlijk weer vol voor gaan. Ik heb er nu al zin in!

 

Kun je ons je targets vertellen voor aankomend seizoen?

Sowieso de wedstrijden. Daar hoop ik natuurlijk stiekem op een podiumplaats. Wordt dat lastig? Dat zeker! Is het haalbaar? Ja, ik denk het wel, anders zou ik niet deelnemen. En dat bedoel ik alles behalve arrogant, want zo zit ik helemaal niet in elkaar. Iedere deelnemer maakt kans. Maar voor een podiumplaats ga ik zeker!

Vincent vist ook voor Salmo, Fox Rage en Lews. Check zijn social media waar hij tal van prijzenacties organiseert.

Naast het wedstrijdvissen ben ik gebrand om een nieuwe PR snoekbaars te vangen. Dat is ook zeker een target voor komend seizoen. Gaat het lukken? Dat is een kwestie van tijd denk ik. Als je ziet hoeveel 90’ers in de boot komen per seizoen dan heb ik er de volste vertrouwen in. Ik zal dus zeker gaan proberen om over die 94 cm heen te gaan de komende periode. Ik zal jullie op de hoogte houden Roofmeisters! 🙂

Gaat hij dit seizoen zijn pr snoekbaars aanscherpen? Tuurlijk wel, wij zullen voor hem duimen 😉

 

Tot slot nog enkele dilemma vragen voor Vincent. In  geel zijn keuze, een motivatie mocht hij niet geven 😛

Zomer/ herfst/ winter/ voorjaar 
Rivier/ meer
Eén grote vis/ aantallen
Wedstrijd vissen/ vrij vissen
Elektromotor/ buitenboordmotor
Snoekbaars/ snoek/ baars
Lange vissessie/ korte sessies
Vissen in Nederland/ in buitenland
Hameren op één stek/ veel stekken bevissen
Midden op de dag/ schemering
Windstil/ onstuimig weer
Gashendel/ stuurconsole

 

Gaat Vincent Tobé dit jaar een podiumplaats halen en/of zijn huidige pr snoekbaars aan diggelen helpen? Volg deze topvisser op Facebook en Instagram. Tip: Op zijn pagina’s verloot hij geregeld vette kunstaaspakketten 🙂