Storm Hit Shad – Soepel en hap-slik-weg kunstaas

06/08/2021
Storm Hit Shad – Soepel en hap-slik-weg kunstaas

Storm lijkt in Nederland soms wat minder vertegenwoordigd te zijn, maar ook dit merk zit niet stil en de tekentafel wordt maar wat vaak bemand! Hier de nieuwe Hit Shad. Roofmeister Joost Spraakman ging er eens uitvoerig mee aan de slag. 

Door Joost Spraakman

 


Specificaties

Merknaam: Storm
Productnaam: Hit Shad
Type Product: Softbait
Lengte: 10 cm
Gewicht: 12 gram
Diepte: Variable
Kleur: 8 en 10 cm, check kleuren hieronder.
Bijzonderheden: Erg soepel, offset ready
Winkeladviesprijs: € 5.99


 

Eerste indruk

Shads die al meteen het karakter van ‘vangig’ hebben.

Onlangs kreeg ik een softbait pakket van Storm op de mat. Ik mocht de Hit Shad onder de loep gaan nemen. De 10 cm BLTH kleuren mochten voor mij de klus gaan klaren. Met menig jaren snoek(baars) ervaring kon dit aasje natuurlijk niet achterblijven. De Hit Shad is in diverse kleuren beschikbaar en zit per 4 shads verpakt in een doorzichtig, geel pakje.

Zelf nog aan de slag met tunen indien gewenst…

Eenmaal uit de verpakking gehaald merkte ik meteen de soepelheid van de shad. Erg buigzaam, zacht en voorzien van diverse, opvallende kleuren. Het voelt aan als een echt aasvisje. Wat opvalt aan het aasje is het extra stukje ‘rubber’ dat onderaan de shad vast zit. Deze kan je eraf knippen om een wijdere staart actie te creëren. De vraag restte mij wel. Is de shad niet erg kwetsbaar voor de tanden van de predators?.

 

De proef op de som

Tijd voor de proef op de som, al weer een tijdje geleden 😉

Genoeg gezegd over de eerste indrukken. Jullie willen natuurlijk weten wat deze shad nou echt in petto heeft. De Hit Shad heb ik van een 10 grams loodkop voorzien en zeker aan te raden aan een haak maatje 4 . Beste combinatie in rivieren en kanalen. Wil je in een stilstaand watertje/stadsgracht de shad gebruiken dan is een 7 grams jighead voldoende.

Valt in de smaak, de duurzaamheid is een klein dingetje.

Zoals het oud-Nederlands spreekwoord zegt ‘Het venijn zit hem in de staart’. Dat is precies de omschrijving wat de actie van deze shad weergeeft. De staart van deze shad geeft de meeste actie. Met de souplesse in het lichaam zorgt de shad al bij de minste actie voor voldoende beweging. Een roofvis kan dit aasje dan echt niet meer weerstaan. Mocht de vis de shad inhaleren dan zal hij deze nimmer los laten wat betreft de zachtheid van de shad.

Mooi voor op de dropshot rig. In dat geval het extra stukje rubber lekker laten zitten. 

Op een, hoe toepasselijk ook:-P, ‘stormachtige’ donderdag had ik een sessie gepland. Harde wind, veel regen en hoge golven moest ik trotseren om een visje te vangen. Die dag duurde het wel even voordat de eerste aanbeet zich meldde. Een mooie snoekbaars kwam van diep. Met vol overgave pakte deze snorkel de Hit shad. Wat mij opviel was dat de shad wel  toegetakeld was.

Shadsloper snoek die de Hit gepakt had. Gelukkig viel de schade mee.

De grote tanden van de snoekbaars bleven als een afdruk in de shad zitten. Je kan natuurlijk ook zeggen: ”Hij wilde hem wel erg graag en voelde kennelijk erg vertrouwd aan.’ Ondanks de ”littekens” kon ik er zeker nog wel mee doorvissen. Even later volgde er weer een aanbeet. Een prachtige 80-er snoek wilde ook van dit snoepje gaan genieten.

 

Aanschaf

De zoektocht begon op het internet omdat de shads in Nederlandse winkels niet makkelijk verkrijgbaar zijn. Maar Fauna Hengelsport heeft het, klik HIER, who else? 😉 De prijzen liggen in mijn optiek niet erg hoog. Je betaalt ongeveer €6 per pakje. Hier zitten dan 4 shads in.

 

Slotsom

De Hit Shad van Storm kun je goed inzetten voor het vissen op snoek(baars). De Storm Hit Shad is voorzien van een staart die zelfs bij de minste weerstand een schitterende actie vertoont. De Storm Hit Shad is uitgerust met inkepingen in de rug en buik, hierdoor kan hij ook weedless worden gevist.

Eentje die zeker mee mag tijdens sessies op snoekbaars en baars.

Handig op stekken waar veel obstakels op de bodem liggen. De duurzaamheid is wel een dingetje. Ik ben er achtergekomen dat de shad wel snel beschadigd raakt na een aantal vangsten.

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Joost Spraakman
Geboortejaar: 1988
Regio: Drenthe/Overijssel
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars en snoek.
Specialismen: Dropshotten en Verticalen.