Roofmeister INSIDE – MEGA actuele vangsten & RM work in progress!

24/10/2021
Roofmeister INSIDE – MEGA actuele vangsten & RM work in progress!

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Samen met Hendrik-Jan Verheij van Raymarine staat Roofmeister Sjoerd Beljaars voor een uitdaging. Beide heren willen 6 soorten vangen op de rivier de IJssel: Snoek, snoekbaars, baars, roofblei, meerval en winde. Maar veel tijd hebben ze niet, want er is onweer op komst. Gaat het ze lukken?


 

RM in progress

Een pechweek voor mij, Sjoerd Beljaars. Allereerst dat vervloekte weer: regen en wind, veel wind, zelfs een windhoos in mijn woonplaats Barendrecht. Er op uit gaan kan ja, en inderdaad… de roofvis kan dan juist wel eens los gaan. Maarrrrr voor het filmen is echt niet te doen. Zo hebben we twee sessies gecanceld, die met Christian Drost van BKK en PikeCraft, snoeken vanaf de kant. En die met Wilbert van Seabass Junky op Zeeuwse zoute rovers.

We keken er net zo naar uit, vissen met die bakkenvanger Christian Drost. Geen paniek, we konden deze nog makkelijk verplaatsen…

Voor wat betreft de sessie met Wilbert van SeabassJunky begint de tijd echter te dringen… Hoe lang zullen die baarzen nog voor de Zeeuwse kust rondhangen?

Tot overmaat van ramp ben ik ook nog eens goed door de rug gegaan. Vandaag zouden we met Gerald Vierhout van Quantum gaan knallen. Deze legend heeft onlangs de World Crank Cup gewonnen. Een topprestatie en iets dat hij voor onze video camera eens opnieuw wilde tonen. Hoe vet is dat!? Helaas voor mij een no go, het laatste waar ik nu op moet zitten is een stuiterende visboot.

Marnix mee met een van de meest succesvolle roofvissers van dit moment.

Maar de redding was nabij. Uiteraard allereerst met steun en toeverlaat, Bo Staartjes, onze filmmaker, vergezeld door onze nieuwe Roofmeister Marnix Muis. Met name Marnix gaat voor de leuke touch zorgen. Nooit eerder viste hij vanaf een boot. De eerste keer en dat bij een regelrechte topper als Gerald Vierhout aan boord. Een vuurdoop om van te watertanden. As we speak is het nog niet wild, maar de eerste rovers hebben buitenlucht gehapt. Daar is zeker weten het laatste woord nog niet over gezegd.

Vang je vis met Gerald Vierhout? Heeft een snoek tanden?

Met de rug gaat  het langzamerhand beter en ik kan mij verheugen op nieuwe avonturen into the wild. De sessie met Christian hebben we verplaatst naar deze week en ik kan niet wachten. Struinen vanaf de kant en, last but not least alles aanhoren van wat deze man te vertellen heeft over het shallow screw riggen van grotere shads. Ik wil daar alles van weten.

Aankomende week onze grote vriend Thijsmeister die weer acte de presence geeft voor de videocamera.

Bo heeft het wat drukker met deze week een sessie knallen op snoek met Thijs van der Sanden van Rozemeijer en Nick van de hengelsportwinkel Rien de Wolf. In het weekend stapt hij vervolgens op bij niemand minder dan Willem Stolk. Willem organiseert de zogenaamde World Predator Cup en Bo mag getuige zijn van hoe hij deze wedstrijd aanpakt.

De week daarna gekkenhuis met maar liefst 5 filmdagen!!! Ik vlei mij zelf in de buikligging op de bank en laat fluwelen handen mijn gespierde rug masseren. Ik wil er niks van missen 🙂

 


 

Actuele vangsten!

Wat een week met barre omstandigheden. Was het goed voor de roofvis? Hell yeah! Ontzettend veel meldingen in onze inbox en de een mooier dan de andere. En dan moet je er 20 selecteren, ga er maar aan staan.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Aartjan Gennisse: “Een mooie 50 cm baars gevangen op een Hornet 9.” Ahhhhh wat zijn ze mooi Aartjan! Wat een bak joh!

Arjan van Dorp: “Nieuw pr skippybal.” Hahaha ongelooflijk wat een kolos Arjan!

Harjan Rumpf: “Keiharde aanbeet op de vlieg! 80 cm power!” Wat een gevoel moet dat geven met de vliegenlijn in de handen!

Jasper van der Spek: “Een dikke dame van 1.20 die zeer welkom was tijdens de European Pike Masters.” Wat een bak Jasper! En dat voor een wedstrijd!

Johan Loonstra: “Mijn pr van vorige week 112.” Holy shit Johan, dit zijn ze man!

Junny Vreuls: “Na het werk even gaan gooien met mijn nieuwste set. Lekker als je m dan heerlijk kan krom trekken op zo een mooie snorkel! Fish on!” Setje goedgekeurd zo te zien! Tanden staan er nog in hahaha.

Marcel Hoekman: “Na een hele dag marshall te zijn geweest tijdens de Predatortour, snel zelf even het water op. Het duurde niet lang voordat deze mooie dame zich meldde.” Stel je voor als je mee gedaan had Marcel!

Koen Van Rijen: “Big mama. Tijdens het baarsvissen. Mag zeker niet klagen.” Inderdaad Koen, wat een bak en dat op waarschijnlijk licht materiaal!

Matthijs Van Diemen: “Mocht deze bejaarde snoekbaars van het weekend vangen. Straalt de karakter wel uit vind ik!” Echt een strijder inderdaad Matthijs! Mooi lelijk zeg maar!

Maurice Leltz: “Vorige week deze van 112.5 cm trollend gevangen.” Daar mag je apetrots op zijn Maurice!

Melvin Bruinink: “Even een uurtje uit werk er op uit met Jeroen van Luik , allebij een mooie erbij.” Top foto Melvin. Fishfun 2.0!

Robin Smit: “Geloof het of niet, gevangen met een dauwworm op een dropshot montage en dan ook nog eens pelagisch op half water.” Primeurtje hahaha, de eerste baars op half water. Lekker Robin!

Roelof van der Wijk: “Op de fireball.” Wat is er effectiever dan de fireball Roelof?! Retorische vraag natuurlijk!

Roy Noom: “Tijdens de doop van ons nieuwe schip wist buddy Bart gelijk een mooie meterse snoek te haken na een kwartiertje dobberen.” Dat belooft weer wat Roy voor de komende maanden!

Said El Felyani: “De vangsten gaan weer lekker!” Lekker Said! Mooie zanderrrr.

Serge Sonneveldt: “Soms loop je tegen iets gouds aan.” Oogverblindend Serge!

Thijs van der Sanden: “Samen met vismaat Ben Megens een week gevist in Nederland, en wat een beukerd was dit zeg! Zoals we zeggen, een ware T-Bone.” Pike powerrrrr Thijs!

Ton Hilvers: “Na eerst 2 meters kwam de 110 ook nog ff…” Soooo dan! Jij draaait lekker op het moment Ton!

Wesley Miedema: “Een hele mooi Neder-Rijn croco! Was zoeken naar de vis maar als je zo beloond wordt, is je dag helemaal goed!” Zo is dat Wesley, hier gaan we voor naar buiten!

 

***Foto van de week***

Robin Preenen: “De Miuras Mouse blijft echt een grote snoekenmagneet.” Ja man! Niet noraal wat een grote vissen daar op gevangen worden. Ook deze. Wat een heerlijke plaat Robin! Geen kieuwgreep en beetje karperstyle op de foto. Mooi is dan dat de snoek zijn bek opent. Prachtig totaalplaatje van een topper die wadend zijn geluk beproeft! Foto van de week! Chapeau!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.