Roofmeister Inside – RECORD aantal vangstfoto’s & dit geloven jullie nooit!

21/06/2020
Roofmeister Inside – RECORD aantal vangstfoto’s & dit geloven jullie nooit!

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

 


Download nu GRATIS de Roofmeister app!

Elke week vind je nieuwe video’s, gave vangsten en productnieuws op Roofmeister. Meer dan 1000+ updates staan al voor je klaar! Klik HIER  voor App Store en HIER voor Google Play.


 

Dit geloven jullie nooit!

Een beetje vissersleven is gevuld met het nodige visserslatijn. Bizarre vangsten, lossers, hilarische anecdotes, bloopers en hier en daar een zeemeerminnetje. Ik ben verre van uitzondering op de regel, ik heb genoeg meegemaakt. Maar, in mijn top 3 van krankzinnigheid kan ik daar nu gerust een belevenis aan toevoegen…

Bizarre belevenis voor de gesloten tijd. Klik HIER.

Een vissessie met Thijs van der Sanden van Rozemeijer op het Hollands Diep, snoek als target. Met Thijs gebeurt er sowieso altijd wel wat. De keer ervoor op het Wolderwijd, een monstersnoek die een kleinere snoek gegrepen had. Wij hebben ze beide van het leven gered, klik HIER.

Qua timing zaten we perfecto.

Na dit heldenepos een nieuw avontuur. Laat ik het zo zeggen, met alle snoeken zijn wij beiden tevreden. Toch krijgt een 80’er of 90’er een streepje voor. Die metersnoek is bonus. Bij een 110 cm groenjas worden de keeltjes schor geschreeuwd. En… een bak van 120 plus is gewoon next level, buitencategorie, hier durf je bijna alleen maar over te dromen. Mijn droom is uitgekomen.

Die dag ving ik samen (met de nadruk op samen) met Thijs een onwerkelijke beauty van 121 cm! In principe al reden genoeg om mijn kleinkinderen later onder lichtelijke dwang naar mijn verhaal te laten luisteren, maar de context is zo nodig nog veel bijzonderder.

Die dag met name aandacht voor grote spinners en spinnerbaits.

Qua timing zaten we die dag goed. Het was warm geweest, te warm eigenlijk voor snoek, maar die dag zou de temperatuur zakken en we hadden er beiden vertrouwen in. Voor het eerst van mijn leven durfde ik ook in mijn introvideo te zeggen dat dit one of those days zou kunnen worden.

BAM! 101 cm voor Thijsmeister.

Te droes en warempel, het duurde dan wel even, maar Thijs pakte niet lang daarna een prachtige snoek van 101 cm op een Tracker jerkbait, gevolgd door een hoge negentiger. Hartstikke blij mee natuurlijk. En toen gebeurde het…

Mooie negentiger… Het kon niet op…

We maakten een nieuwe drift van een slordige kilometer en ik vond het tijd om wat toffe drone shots te maken. Wat ik dan vaak doe is dat ik de camera gefocust houd op de boot, dan leg ik de afstandsbediening neer, pak snel mijn hengel en maak een paar worpen. Anders zie je mij met die afstandsbediening en dat ziet er niet uit… ‘30% batterij nog, moet lukken.’

Leuker op beeld als je alle twee staat de werpen… Zo maak ik de meeste shots.

Enfin, worpje een gemaakt en ik grap nog tegen Thijs: “Stel je voor dat ik er nu een bak op krijg. Dan moet jij die drone terugvliegen.” No kidding, dat heb ik echt gezegd. Thijs brak het zweet nog net niet uit. Goed, worp twee. Dan gebeurt het. Ik heb al jaren nog niet eens meer een metersnoek gevangen. Duizenden worpen met bijna dito zoveel verschillend kunstaas. Misschien wel tienduizenden worpen. Uitgerekend deze tweede worp met een drone in de lucht klapt er iets zwaars op mijn spinnerbait…

Ik kijk Thijs aan, Thijs kijkt mij aan. Ik pareer de eerste run en dan draait de rug van een spoorbiels in het wateroppervlak. WTF?!!! Shit, de drone! Thijs draait zijn  kunstaas als een malle binnen, ik geef hem mijn hengel, duik naar de afstandsbediening, kijk omhoog, maar zie geen drone. Weg foetsie!

Eindelijk zag ik onze boot weer op het display…

In razende paniek laat ik de drone draaien en kijk ik op mijn display of ik ons bootje zie. Niks. Ondertussen staat Thijs met mijn hengel, hoepeltje krom, de zware vis duikt weer de diepte in. Ik word gek, maar dan zie ik eindelijk een stipje op het display. Onze boot! Als een malle vlieg ik het onding terug. Thijs is nog steeds in gevecht met de loebas. Eindelijk is de drone letterlijk binnen handbereik en met gevaar voor mijn vingers grijp ik hem uit de lucht en draai hem ondersteboven, zodat hij zichzelf automatisch uitschakelt.

Die dag hebben de snoeken toverdrank op… De hengel afgeven was nog geen optie. 

Meteen  wil ik mijn hengel weer overnemen. Thijs begrijpt dat, maar dat is nu even niet mogelijk, aangezien de snoek weer een spurt neemt. Hengel krom, de slip die als een bezetene zoemt. Na deze uitvlucht kan ik hem eindelijk overpakken. De snoek is nu klaar met zijn strapatsen, Thijs pakt het net en schuift ‘m onder de vis… Het gevoel daarna is met geen pen te beschrijven. Een soort moment van totale rust na minuten van totale chaos…

Paniek, chaos, afgewisseld met euforie…

We wisten niet wat we zagen. Flauw misschien, maar de vangstbeelden bewaren we nog even voor de video 🙂

Wie heeft de vis gevangen? Hmmm… Ik vind eigenlijk sowieso altijd samen. Al helemaal als je bij iemand aan boord bent. Maar  in dit geval nog meer. Teamwork 2.0 en daar ben ik Thijs ontzettend dankbaar voor. Wat een dag, wat een verhaal. Stay tuned, want de film ligt op de edit tafel 🙂

Op een roze wolk.

 


 

STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Vangsten Update

Yes, een nieuwe week, nieuwe vangsten! Dit keer kwam er stoom uit onze inbox. Bijna 100 inzendingen, WAUW! En wat een hoop nieuwe gezichten ook tussen de inzendingen, helemaal super! Helaas kunnen we niet elke foto plaatsen. Sta je er deze week niet in? Niet getreurd, volgende week weer een nieuwe ronde!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Mikky de Boon ging samen met haar vader op pad en kwam een erg interessant plekje tegen. Ondanks dat ze andere dingen te doen hadden even snel een hengeltje uitgegooid en direct raak bij de eerste worp!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Na vele worpen van het eindelijk raak voor Mo Ralphs en wist hij deze mooie snorkel te strikken!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, oceaan, buiten en water

Afgelopen zaterdag wist Dave Koreman een nieuw PR te vangen van maar liefst 127 cm! Gefeliciteerd Dave, wat een apparaat!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten en water

Tijdens het pelagisch vissen kwam Ricky Vermeer na 6 uur eindelijk een dikke kneiter tegen, 92 cm schoon aan de haak!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Fabian Verlinde: ”Geweldige dag roofvis spektakel! Een 10 tal vissen kunnen vangen waaronder deze snoekbaars van 88 cm. Een nieuw pr voor mij!”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Een avondje crankbaiten leverde Mitch van Hamersveld al na 4 worpen deze bak van 50 cm op!

Afbeelding kan het volgende bevatten: water

Rick Veurink wist dit fraaie plaatje te schieten van een baars die zijn dropshot niet kon weerstaan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, wolk, oceaan, buiten, water en natuur

Ingezonden door Bart van Wanrooij: ”Kameraad Daan Hamerling sleurt deze Maas tarpon eruit!”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Een mooie snoekbaars, onder de brug vandaan geplukt door Jelle Wiebe Zijlstra!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, wolk, buiten, water en natuur

Michel van der Meer kreeg een snoeiharde aanbeet tijdens het trollen, wat deze roofblei opleverde!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, natuur en water

Een avondje smijten vanaf de kant pakte meer dan goed uit voor Wouter Diekmeijer!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Eindelijk is daar die langverwachte en oh zo gegunde metersnoek voor Frans Blomjous. Met 115 cm een pracht exemplaar. Goed gedaan, Frans!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Een 80-er van de rivier, als bijvangst voor Thimon Dokter.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, wolk, buiten, natuur en water

Deze baars maakte een taaie visdag voor Mattijn Brinkhof in één klap een stuk beter!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Tijdens het trollen kreeg Mathieu de Vogel een harde aanbeet, en wat een vangst! Deze meerval gaf een enorme sport op het lichte spinhengeltje.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Een super spannende dril was het, met een fluorocarbon onderlijn. Toch kwam deze snoek van 85 cm op de kant bij Friso Boomsma!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Een super dikke snoek voor Arnoud van Wijhe!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, boom, buiten, natuur en water

Partrick (de enige echte) Karpervisser ging samen met zijn zwager op pad en dit resulteerde in de eerste metersnoek voor zijn zwager! Opvallend is dat dezelfde vis een uurtje eerder al werd gelost onder de kant, en weer op dezelfde stek is gehaakt!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Meerdere topsessies beleefde Patrick Henneke de afgelopen tijd in de polder. Deze mooie snoek wist Patrick te vangen op een handgemaakte jerkbait!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, natuur en water

Een mooie snoek voor Lucas Klompenhouwer. Kijk vooral naar die blauwe gloed!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Michael Barten: ”Whoehaaaaaaa belly vis”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Wim Keuker ging samen met zijn zoon Nicholas op pad in de polder. Deze baars van 44 cm kon een Line Thru Roach van 18 cm niet weerstaan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten, natuur en water

Balint Tatrai met zijn grootste tot nu toe van dit jaar!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Tijdens het snoekbaarzen kreeg Wilfred van Duijne deze unit van een snoek eraan, wat een heerlijke sport gaf op het lichte materiaal!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, wolk, oceaan, buiten, water en natuur

Een prima weekend voor Vincent Scharleman!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, wolk, lucht, buiten, water en natuur

Afgelopen zaterdag wist Dennis Keijsers deze mooie dame aan de haak te slaan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Een prachtige vis, op een mooie locatie voor Robin van Dijk. Zuinig op zijn, Robin!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, boom, buiten en natuur

Een klein, maar welkom snoekje voor Michael Vermaat.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, plant, gras, buiten en natuur

De mooiste vangst van afgelopen week van Simon Vreeswijk!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Een prachtig vader-zoon moment voor Arjan van Opzeeland. Die glimlach van je vader zegt genoeg!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten, natuur en water

Olaf de Vries ging een potje vrijworstelen aan met deze dame van 111 cm, en won weliswaar.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

Een mooie snoekbaars en originele foto, ingezonden door Richard Nootebos.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, brug, buiten en water

Een kleine roofblei op een prachtige locatie voor Walter van Eijbergen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Succes vanuit de bellyboat. Lekker bezig!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten, water en natuur

Baars uit het vuistje. Prachtig als ie zo zijn stekels op zet toch?!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, buiten, water en natuur

Een mooie baars voor Lars Groeneveld!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Tijdens de Corona periode is Roberto Ètiani zelf begonnen met het maken van kunstaas, en het werk van deze creatieve visser wordt beloond!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Afgelopen week wist Ronny de Vries tijdens een avondsessie een nieuw PR neer te zetten van 90 cm! Lekker Ronny.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten en natuur

Dave Mieremet met eindelijk de eerste snoek van 2020. Klasse!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, boom, plant, hond, buiten en natuur

Een dag eerder wist Jeff Waleboer deze snoek te verspelen, maar een dag later was het alsnog raak! Zijn kleine man heeft het er nog steeds over, en de hond zal het ook nog niet vergeten zijn denken we!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Ingezonden door Arie van der Camp: Bauke heeft zijn PR verbeterd! Een prachtige vis gevangen op de dropshot.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, baard en hoed

Tim Coppens: ”Mooie snoekbaars op de dropshot. Op deze manier kan je de shad minuten lang stil aanbieden, de stroming zorgt voor de zwem beweging en uiteindelijk moet die snoekbaars wel toehappen. Kicken die snoeiharde aanbeten.”

 


 

Foto van de week!

Wat een keuze deze week, ongekend! Met bijna 100 inzendingen zaten er een hele hoop prachtige foto’s tussen. Eentje springt er in het bijzonder bovenuit, en dat is deze foto van Maarten Stegeman. Ingezonden door zijn maat Jarno Dingerink. Maarten poseert hier met zijn nieuwe PR van 102 cm! Klasse mannen, we zien graag meer foto’s van jullie verschijnen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, oceaan, lucht, wolk, buiten, water en natuur

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂