XXL muskie vreet soortgenoot & Roofmeister redt twee snoeken

07/04/2020
XXL muskie vreet soortgenoot & Roofmeister redt twee snoeken

Zojuist op social media deze waanzinnige foto. Een XXL muskie die niet één, maar twee soortgenoten in zijn bek heeft zitten. Van snoek en dus ook zijn Amerikaanse broer muskie weten we dat ze kannibalistisch zijn, maar om dat er nu zo dik boven op te leggen πŸ˜›

Door Sjoerd Beljaars

Ik werd er op gewezen door Thijs van der Sanden, die mij tagde in het bericht. Niet voor niets. Vorige maand maakten wij iets heel bijzonders mee op het einde van een dagje jerkbaitvissen. Door het wateroppervlak zagen we een dode snoek, althans zo leek het.

Toen we dichterbij kwamen zagen we de grote snavelbek over de flank van de snoek.

Toen we polshoogte gingen nemen, zagen we al snel een grote snavelbek overdwars over de zijkant van de noodlottige snoek steken. Een dikke metersnoek had zich vergrepen aan deze kleinere soortgenoot. Even overleg met elkaar. Laten we dit gaan? Of gaan we de grotere vis redden van de verstikkingsdood? We kozen voor het laatste. Toegegeven, we waren ook ronduit nieuwsgierig. Tja, je bent en blijft een visser.

De grote snoek had was 100% gestikt in deze prooi.

Vervolgens schepten we de grote en de kleinere snoek. Β Ongelooflijk! We hadden ze nu beide in het net in het water liggen. De grote snoek had nog geen kick gegeven, maar opeens opende die zijn bek en schoot de kleinere weg uit de bek. De kleinere vis leefde nog. In paniek zwom deze een rondje in het net en… je gelooft het niet… weer pakte de grote snoek de arme drommel in de flank.

Hahaha ja Thijs, dat hadden we nog nooit eerder gezien πŸ˜‰

Thijs en ik keken elkaar aan. Dit kan niet waar zijn. Weer opende de dikke snoek zijn kaken en weer schoot de kleinere weg, nog steeds in het. De metersnoek hapte al snel voor een nieuwe poging, maar dit keer mis. Voor Thijs reden genoeg om er een einde aan te maken en de kleinere snoek vrij te laten. Deze vis was behoorlijk gehavend, maar zwom toch snel naar dieper water. Uiteraard meteen daarna de metersnoek laten zwemmen. Schatten is en blijft moeilijk, maar deze vis was zeker 110 cm!

Tot twee keer toe probeerde de snoek van circa 110 cm de kleinere wederom te grijpen.

 

Nog steeds kunnen we het nauwelijks geloven. Ook jammer dat je dit soort momenten niet kunt delen met anderen. NOT! Ik heb alles gefilmd πŸ™‚ Binnenkort dit bizarre tafereel zichtbaar in een Roofmeister video. Stay tuned!