Misschien wel het beste alternatief voor lood!

09/09/2021
Misschien wel het beste alternatief voor lood!

Keer op keer lukt het Mac Fishing om mooie producten en merken binnen te halen. Eigenaar Wim van Vliet is zelf een verwoed roofvisser, volgt de trends op de voet en is er vervolgens als de kippen bij. Zo ook wat betreft de discussie over het gebruik van vislood. Of je het nu eens of oneens bent met een verbod, het gaat er hoe dan ook komen en Mac Fishing is voorbereid met een prima en betaalbaar alternatief, de Metal Jighead van Ribche-Lures!

Het soortgelijk gewicht van werpgewichten kan van cruciaal belang zijn bij finessevisserijen zoals op snoekbaars.

Sinds de discussie over het aanstaande loodverbod is opgelaaid zijn er tal van alternatieven op de markt gekomen. Van steen, ijzer en staal tot en met tungsten. Daarbij natuurlijk de nodige problemen. Allereerst met als voorbeeld steen dat een lager soortgelijk gewicht heeft. Met andere woorden is een stukje lood van 10 gram kleiner dan een steen met hetzelfde gewicht. Meer omvang heeft in het water en in de lucht meer weerstand, wat respectievelijk uitmondt in minder finesse en minder verre worpen.

Links een 10 grams loodkop en rechts een 7,5 grams Metal Jighead.

Verpakt per 4 stuks en voorzien van vlijmscherpe en oersterke VMC haken. 

Dan het materiaal tungsten (wolfraam) dat zelfs een hoger soortgelijk gewicht heeft, maar weer stervensduur is. Dan nu de Metal Jighead, zoals de naam doet verwachten, gemaakt uit metaal. Een knap staaltje vakwerk, want het formaat van de kop is nagenoeg hetzelfde als een normale loodkop. En de prijs is ook nog eens zeer interessant, klik HIER. Dat gaat ongetwijfeld hoge ogen gooien. De Metal Jigheads zijn en leverbaar in de volgende gewichten:

-5 gram 3/0 – 4/0
-7,5 gram 3/0 – 4/0 – 5/0
-10 gram 3/0 – 4/0 – 5/0
-12,5 gram 3/0 – 4/0 – 5/0

 

Verzwaar je kunstaas

Meer interessante materie bij Mac Fishing, de Dragon Spinning Weights. Met deze gewichtjes kun je gemakkelijk een shad – plug of jerkbait iets verzwaren zodat je wat dieper kunt vissen. Dankzij de Quick Release Clip zijn deze gewichten makkelijk te verwisselen, zodat je bij alle omstandigheden snel het gewicht van je kunstaas kunt aanpassen.

Eenvoudig in gebruik en binnen no time geef je je kunstaas net wat meer zinksnelheid en/of stabiliteit.

De Spinning Weights zijn toepasbaar in combinatie met swimbaits, spinners, spinnerbaits, jerkbaits en pluggen. De nieuwe Spinning Weight met snel clip zijn verkrijgbaar in de gewichten: 5 gram, 7,5 gram, 10 gram, 15 gram, 20 gram en 25 gram.

 

Onzichtbare snoek onderlijnen

Nauwelijks zichtbaar onder water en bestand tegen de 700 snoekentanden. Wel altijd ff checken na een aanbeet of vangst.

Last but not least de Dragon Fluorocarbon Pike Leaders, dikke onderlijnen die perfect zijn voor het vissen op snoek. Gemaakt uit robuust fluorocarbon van topkwaliteit met krachtige wartel en swivel uit roestvrij materiaal. Ideaal voor het vissen op water met veel dressuur. Je kan met deze onderlijnen werpend aan de slag maar ze zijn ook perfect geschikt om trollend te vissen. De nieuwe Dragon Pike Leaders zijn 90mm dik en hebben een trekkracht van 36kg. Verkrijgbaar in de lengtes 40cm – 50cm – 60cm

 

Voor meer uit het zeer brede assortiment van Mac Fishing, klik HIER. Ben jij winkelier en heb jij interesse deze of andere producten van Mac Fishing, neem contact op met Wim via macfishing@planet.nl.