Roofmeister Inside – Ruim 40 actuele vangstfoto’s & Luc Coppens aan de meerval?

28/06/2020
Roofmeister Inside – Ruim 40 actuele vangstfoto’s & Luc Coppens aan de meerval?

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


Download nu GRATIS de Roofmeister app!

Elke week vind je nieuwe video’s, gave vangsten en productnieuws op Roofmeister. Meer dan 1000+ updates staan al voor je klaar! Klik HIER  voor App Store en HIER voor Google Play.


 

Luc Coppens met meerval?

Altijd weer super vet om met een icoon als Luc Coppens op stap te mogen. Nog vetter als dat plaatsvindt in de openingsmaand natuurlijk. Je kunt je voorstellen dat de verwachtingen sky high zijn. Niks dan krommende hengels, snoeiharde aanbeten en de ene roofvis nog mooier dan de andere.

Niets is wat het lijkt op de rivier…

Met dit in het achterhoofd stapten we bij de Roofmeister himself aan boord. Die dag zouden de Benedenrivieren het strijdtoneel zijn. De vistechniek? Werpend met shadjes en crankbaits. Target? Alles wat zou bijten. Heerlijk toch?! Een visdag met de potentie om van links naar rechts verrassingen te kunnen krijgen.

De munitie van die dag. Shadjes en…

…crankbaits. Met name deze gaan voor de verrassingen zorgen.

Extreem troebel water… Zou dat de radiostilte kunnen verklaren?

We begonnen de dag op de Oude Maas bij Barendrecht. Op de eerste stek werd meteen de videocamera aangezet. Die eerste aanbeet moet natuurlijk full throttle vastgelegd worden, maar helaas. Radiostilte. Op weg naar de volgende stek. Maarrr… weer niks! Geen tikje… Nada. Noppes. Stek na stek. Ongelooflijk. Ook Luc krabde zich achter de oren. Zo kabbelden de uren voort.

Kleine visjes, maar meer dan welkom…

Wat blijven ze mooi…

Luc had het wel eens eerder meegemaakt. Dat die Oude Maas haar lelijkste gezicht trekt en niets prijsgeeft, terwijl dat op de Merwede weer helemaal anders kan zijn. Je raadt het al, de motor werd gestart en de Oude Maas kon het heen en weer krijgen. Ongelooflijk maar waar, een van de eerste worpen op de Merwede meteen een tik op de hengel. Zelfs Luc schrok er van. Het was het begin van een opeenstapeling van actie en vangsten.

Snoeiharde aanbeet van snoek… Snel terugzetten, snoeken hebben het lastig in het warme water.

Het was allemaal niet groot met kleine snoekbaarzen en baarsjes, maar het zelfvertrouwen kreeg weer een broodnodige oppepper. Uit het niets een slome ‘aanbeet’ op een Westin ShadTeez. Voor zover niets bijzonders, maar toen begon iets groots zich in beweging te zetten. De molenslip gierde het uit. Eerst wordt nog gedacht aan een monstersnoek, maar de power van hetgeen nu aan de lijn hangt is duidelijk van een andere orde.

Run na run… Wat voor unstoppable monster protesteert hier?

Er is geen stoppen aan… Luc heeft niks in te brengen. Dan gaat de vis het echt open water opzoeken. Boven ons enorme vraagtekens. WTF is dit?! Volgens ons twee opties. Een vals gehaakte karper of… meerval. We kunnen niet wachten op de eerste glimp. Maar dan… uit het niets… De spanning van de lijn, slechts het gewichtje van de ShadTeez. Los. Wat een nachtmerrie.  Nooit zullen we weten wat dit is geweest.

Maximale finesse. Bij het vissen pakt Luc geregeld de hoofdlijn, iets dat hij vanuit het vliegvissen heeft meegenomen.

Zijn dit de momenten die het vissen zo mooi maken? Altijd weer blijven er mysteries, vragen waar we geen antwoord op krijgen. Zweverig gedoe, dit is gewoon ronduit balen. Enfin, even diep ademhalen, tot 1000 tellen en verder. Er zit niks anders op… Tot overmaat van ramp de stroming er uit. Zelfs een Luc Coppens moet zich dan herpakken.

Kribkoppen blijven de beste hotspots. Ook handig om te weten voor kantvissers.

Roofblei, bijna niet te missen op zo’n dag.

En jawel, dat lukt hem, zelfs op dit stille moment van de dag lukt het hem om vis te pakken. Nog steeds geen joekels, maar ze zijn meer dan welkom. Dan zet het getijde weer in en is hij al helemaal in zijn element. Heel de dag is er gevist met shadjes en zo nu en dan crankbaits, nu krijgen die laatste een kans. Het wordt beloond met een mooie baars en dan is het de beurt aan snoekbaars.

Iets mooiere baars. Het begin van betere tijden…

Op een crankbait…

De grotere snoekbaarzen werden op crankbaits gevangen… Op de Oude Maas. Begrijpen jullie het nog 😉

Nu zijn crankbaits top om veel moois op de rivier te vangen, vriendje glasoog blijft dan toch altijd de meest lastige. Ga je vissen op snoekbaars, dan kies je toch voor shads? Nou, dat blijkt tijdens de eindsprint anders te zijn. Daar waar softbaits nauwelijks vis opleveren, vangt Luc de mooiste snoekbaarzen van de dag op kleine hardbaits. Mooi om te zien… Om het nog gekker te maken. Die laatste mooie 60’ers pakt hij op de Oude Maas… Stay tuned voor de uitgebreide videoreportage. Niets is wat het lijkt op de rivier.

 


 

***Vangsten Update***

We zitten weer vol in de running Roofmeisters. Wauw, wat een topvangsten wederom! Heerlijk, hieronder een selectie van wat er in NL en België is gevangen. Keep up the good work!

Let op met het vissen op snoek. In warm water zijn de groenjassen extra kwetsbaar. HIER en HIER belangrijke informatie.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Mario Laureys met een snoek van 100 cm rond op een Westin ShadTeez van 16 cm.

Mark Verhoeven met succes tijdens het werpen. Lekker bezig weer.

Of ze nog mooier kunnen worden… Nauwelijks Mark 🙂

Martijn Leus: “1e worp hing hij al, 2e worp volgde hij weer en 3e worp hing die weer.” Agressieve rakker Martijn.

Het mooiste moment, de release. Nice work Ton Hilvers.

Pyter Stornebrink op een roze wolk. Prachtvis!

Serge Sonneveldt vond het te warm om te snoeken dus heeft hij lekker het zoute opgezocht! Groot gelijk man!

Tim Vermeersch wist dit kasteel tussen een school brasems uit te plukken. Netjesssss!

De vriendin van Wilfred van Asselt met een dikke bak. Check de bek van die vis. Echt zo’n brasemjager.

Wim Viveen: “Gevangen door m’n broer Hank Viveen op de shad.” Roofkarpers, ze bestaan 😛

Wouter Diekmeijer: “Enorme beuk op de jerkbait. De aanbeten vervelen nooit!”

Albert Dekker ging voor goud! Wauw, wat een bizar bijzondere vis! Gefeliciteerd.

Alex Ven Zondag met zander op de Hornet. Blijft een classic Alex.

Mooie 46-er pizza baars voor Barry Snakens .

Vlak voor mijn voeten net voor de stenen schoof deze zilveren rakker over mijn Savage Gear Crucian Crank. Top aasje! Dan schrik je je rot toch Bart Lubbers?!

Colin De Smedt met team To-catch.be. “Dagje vissen met zon, bier en een prachtige snoek als kers op de taart!”

Dylan Yans met een mooie 40’er baars op de Buddy van Fish Impact.

Emile Warren met wederom een kasteel. “Ze blijven komen op de Fugo van Fish Impact.”

Benthe Bervoets: “Op een beek die enkele jaren geleden nog volledig dood was door vervuiling!” Na regen komt zonneschijn 😉

Nieuw pr voor Enzo Claassens. Snoek van 116 cm! Gefeliciteerd Enzo namens Roofmeister!

En nog een pr. Voor Eric Hollander. Baars van 42,5 cm op een 55 mm shadje met 2 grams loodkopje. Prachtige vis Eric! 

Eric Westra: “De late avond en nacht leverden weer een paar prachtige snoekbaarzen op.”

Geoffrey van Oosten met baars van 39 cm in een stadsgracht.

Weer een pr alarm. Nu voor Guido Sickman gevangen op de Salmo Perch. Lekker bezig man!

Rinus Malipaard kan een schoenenwinkel beginnen 😛

90’er voor Jan Jordens in de vroege ochtend.

Jarno Dingerink: “De net nieuwe Raddog spinnerbait aan je speld hangen en 30 minuten later met een nieuw PR snoek op de foto. Gefeliciteerd, Maarten Stegeman.” Wat een waanzinnige foto mannen! Prachtig!

Jeroen Bouwer: “Zaterdag samen met Bas een avondsessie gevist. Trollend op diepere waterlagen leverde deze mooie 110+ snoek op, erg blij mee!” Snappen we Jeroen 😉

Deze strijder klapte er pal voor de voeten van Jesse-Lucas van der Wal  op! “Wat een gaaf gezicht in het heldere water!” Beauty JL! Die kleuren… zucht…

Jessica Vis: “Een mooitje van vorige week.. vlak voor het echt te heet werd om te snoeken in kleinere watertjes. Blij met deze dame!”

Jurgen Van Schijndel: “Mijn maat Amateurvisser pakte tussen de scholen brasem een mooie snoek op een klein plugje aan de verticaal stok.” De naam Amateurvisser mag ie nu schrappen 😉

Jurgen zelf mocht een roofbrasem vangen 😛

Kevin Klein met snoek in zo te zien het buitenland… Niet op de stoel letten 😛

Kevin Vde met succes op de Custom Bait van Henk Graafsma. “Top aas dat deze man kan maken.”

De vriendin van Kris Deckx,Heike Geudens, met een mooie rivier snoek.

Tot besluit deze waanzinnige reeks van Marcel Hoekman.

Oef… Wat een kasteel!

En nog hield het niet op. Ook niet na deze vis!

De mooiste! Althans, dat vinden wij. Check de print van deze loebas.

 

Foto van de week!

Het wordt voor ons elke week weer moeilijker om de mooiste foto er tussen uit te pikken. Deze keer de meervalbak van Albert Dekker. Waanzinnige vis, waanzinnige foto. Altijd lastiger om in het donker goede platen te schieten, maar missie geslaagd voor Albert! Wat deze man sws vangt. Ongekend. Keep ‘m coming Albert!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


 

STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.