Roofmeister INSIDE: De snoekbaarzen wall of fame & straks een warme kermis!

08/05/2023
Roofmeister INSIDE: De snoekbaarzen wall of fame & straks een warme kermis!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Zaterdagmiddag video***

Vissen die een en al spier zijn, aerodynamisch, gemaakt voor full speed en die je molenslip tot het uiterste laten gieren. Dit keer gaat Roofmeister voor het echt grove wild op de Rode Zee samen met Didier Laroy van Hart, BKK, Cinnetic en HTO en Mehmet Buyukyilmaz van Cinnetic.


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Dragso avontuur 2.0, klik dan HIER.


 

Straks een warme kermis?

Ja ja mensen, voor de Inside verslaafden was het even tandenknarsen de afgelopen twee weken. Geen RM Inside, alsof je vloekt in de kerk, zo voelt het ook voor ons een beetje. Zelf werd ik geveld door een laptop die kaduuk ging en natuurlijk zaten we in de krochten van de gesloten tijd. Ook niet bepaald inspirerend om het zo maar te zeggen.

Hoe het wel en wee van een laptop je leven kan beheersen… Zucht.

Onder water kookt het nu natuurlijk. De rovers zijn nagenoeg klaar met paaien en moeten nu vreten om de reserves weer aan te vullen. Dat is nog zacht uitgedrukt, aasvis is zijn leven niet veilig meer, hele scholen worden opgejaagd, op het Hollands Diep zijn al enorme jachttaferelen gezien, alsof het water kookte.

De paai is achter de rug… Tijd om alles en iedereen aan hort te bijten. Toch?

Ha ha, helaas helaas, was het elk jaar maar weer zo’n feest. Die laatste zaterdag van mei staan we natuurlijk weer vol met verwachtingen paraat. Hengels vast, want die roofvis wil vreten en ze hebben al twee maanden geen kunstaas meer gezien… Wat ben ik wat dat betreft toch ook veel van een koude kermis thuis gekomen.

Een tijdje geleden met Luc Coppens op pad tijdens de opening. Wat kan er dan misgaan??? Zie video boven!

Nog niet lang geleden ook zo’n geval. De openingsdag en dan op pad met niemand minder dat Mr. Predator himself, Luc Coppens. De opening met Coppens, wat kan er dan nog misgaan? Nou, we hebben drie uur op de Oude Maas rondgehangen zonder aanbeet. Gelukkig trok het er na wel wat aan op de Merwede, anders had ik mijn hengels in de wilgen gehangen.

Mijn mooiste trip ooit, naar Soroya in Noorwegen. Maarrrr… De eerste dagen dood tij, ofwel zero stroming en maar mondjesmaat vis aan boord. Daarna, met stroming, ging het gelukkig wel los.

Tja, onze verwachtingen stroken bepaald niet altijd met de realiteit. Zo belde mijn maatje Sjors mij vandaag op. Hij zit in Zweden moment met als target snoek. Een prachtig water, maar… Geen zuchtje wind, zonovergoten en kraakhelder water. Het resultaat laat zich raden.

Snoekbaars die in de gesloten tijd een boete riskeert 😛

Hoe vaak ben ik in andere landen niet buitenspel gezet. Ergens in je kop heb je zitten dat de vissen vanzelf de boot in gaan springen, maar nee hoor… Dezelfde variabelen als hier kunnen daar ook roet in het eten gooien. Gewoon niet teveel verwachtingen hebben, dan valt het altijd mee… Zo ga ik toeleven naar die laatste zaterdag van mei en dan zul je zien dat ze de kant op springen 😛

 


 

De mooiste snoekbaarzen van 2022/23

Het heeft even geduurd met onderstaande selectie, maar hier komt ie dan. Man man man, wat een inzendingen weer. Lastig om er 20 tussen uit te pikken, maar met pijn en moeite is het weer gelukt.

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste roofblei van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   ***VERGEET NIET EEN KORTE BESCHRIJVING BIJ DE FOTO***

Jeroen Debouver: “In mijn lievelingsvisserij, kribhoppend. Kwam deze prachtvis langs de kant.” Wat een kanon Jeroen! Dat moet een gevecht zijn geweest zeg!

Tyrel Moelands: “O ja deze was wel leuk.” Ja man, vet zo 3D op de plaat gezet! Heel gaasf Tyrel!

Arie Varkevisser: “Zo blij met zijn allereerste snoekbaars.” Hahaha, zo mooi dit! Kleiner zal hij ze niet snel vangen 😛

Mark Struijk: “We vissen niet vaak in het donker, maar iedereen weet dat de grote vissen dan wel iets makkelijker pakken!! Kan vertellen dat dat klopt.” Goed nieuws voor de nachtbrakers onder ons Mark! Maar het kan niet ontkend worden!

Jean-Paul Van Boven: “Na enkele kleinere snoekbaarzen vond deze dame dat ze ook wel eens een hapje verdiende… Wat een absurde aanbeet en dril dit was.” Massieve vis JP, daaruit blijkt al de kracht van deze bak!

Bert Pocquet: “Net als vorig jaar heb ik na de eindejaars feesten mijn pb snoekbaars wat mogen aanscherpen. We staan nu op 96.5. Op naar de meter volgend jaar.” Wow! Ze worden dus nog groter 😉 Gaat vast lukken Bert! Succes!

Goran Krnjic: “Massa = Kassa.” Ongekend Krnjic, wat een kasteel dit! Prachtig!

Michelle van Wamel: “Een hele dikke snoekbaars op het ondiepe op een BullTeezje.” Prachtig in het avond- of ochtendlicht Michelle! Mooie plaat hoor!

Mario Laureys: “Zalig om met deze dame op de foto te gaan in het eerste lente zonnetje.” We moesten even kijken of dit geen Photoshop was met die achtergrond. We konden niks ontdekken. Prachtplaat Mario!

Joseph Matos: “Gooiend met kleine shads op nieuw water. Na mijn pr snoek kwam deze beauty nog even kijken.” Geen brons meer, maar regelrecht goud Joseph!

Ron Nootenboom: “De aanbeet van deze 96cm was echt fantastisch.” En het formaat mag er ook wezen Ron. Niet normaal man! Wat een unit!

Jan Baar: “Op een paar vierkante meter lagen 3 90+ vissen bij elkaar. De eerste schoot na een paar seconden los. Na een paar minuutjes bijkomen van de teleurstelling deed Vincent opnieuw de plek aan. En opnieuw een 90’er aan de haak. Met 96 cm een kolossale vis 😀. De derde daarna ook nog aangevist maar deze beet helaas niet, maar de dag kon al niet meer kapot! Wat een bijzonder gave ervaring!” Prachtig Jan, wat kunnen dit slag snoekbaarzen toch indrukwekkend zijn!

Michel Tebbenhof: “Mijn eerste “kasteel” op een koude december dag in 2022, wat een adrenaline!” Wauw, dat kunnen we geloven Michel en dat zomaar op zo’n kribkopje. Heel gaaf!

Chris Meijer: “mijn nieuwe pr snoekbaars van 85 cm op de dropshot.”  Met toeschouwers Chris en terecht met zo’n vis!

Marco Jagtenberg: “Altijd leuk zo’n bonusvis als je op baars vist met de C-rig.” Holy shit marco, dat is dan wel even schrikken… Beauty!

Robin Smit: “Dikke 90’er kwam even gedag zeggen en was uiteraard van harte welkom.” wat ben je toch gastvrij Robin hahaha. Toffe plaat!

Tyrel Moelands: “Soms is de vis niet alles, maar de beleving samen het mooist.” Helemaal mee eens Tyrel, superrrr foto en mooie herinnering!

Marco Mol: “Deze dag 2 biggetjes mogen pakken. Deze had er duidelijk zin in, want die had de tong helemaal in z’n bek.” Biggen kunnen jaloers zijn op zo’n pens. Niet normaal vet!

Dylan Yans: “91 voor deze.” Brute plaat Dylan, gaaf hoe je heel je set up kunt zien zo. Bellyboaten is niet hetzelfde meer! Tof!

 

***Foto van de Week ***

Nicky Kleine Staarman: “Dit is voor mij de mooiste snoekbaars foto van afgelopen seizoen. Wat een mooie boeren omgeving met een perfecte kleine snoekbaars. Ze hoeven niet altijd groot te zijn om ervan te genieten.” Onze amigo Arend van der Heijden zei het al eens bij het vangen van een kleintje: “Alles zit er op en er aan.” N0u hiero ook dus en dat is prachtig in beeld gebracht! Wat een prachtexemplaar inderdaad en je kunt je nauwelijks voorstellen dat ze tot boven de 1 meter uit kunnen groeien. Haarscherp in beeld met betoverende achtergrond. Foto van de week, no doubt! Gefeliciteerd Nicky!

 


 

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste roofblei van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. ***VERGEET NIET EEN KORTE BESCHRIJVING BIJ DE FOTO***