Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & het geheim van de scholensnoek

05/02/2024
Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & het geheim van de scholensnoek

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Deze sessie ging het al lekker met dood aas op snoek vanaf de kant. Maar dan een vis die alle verwachtingen overtreft op een stek om van te dromen. Groot, lang en vooral MODDERVET! Evert Gregoire van DeRoofvisser.com en Roofmeister Sjoerd Beljaars weten niet wat ze meemaken. Beiden gaan low budget met goedkoop roofvis materiaal aan de slag, de een statisch en de ander met de dobber. Jackpot! Ongekend wat hier gebeurt.


 

Het geheim van de scholensnoek

Kannibalisme, iets waar een gezond denkend mensen van zal gruwelen. Onder water doen ze daar allemaal niet zo moeilijk over. En snoeken al helemaal niet. Die kijken niet zo nauw en zetten met alle liefde hun 700 tanden in een soortgenoot.

Nog niet overtuigd van het kannibalisme onder snoeken. Check wat wij een paar jaar terug meemaakten. Klik HIER.

Ongelooflijk eigenlijk, maar voor mij is dit altijd een verklaring geweest om te denken dat snoeken, afgezien van de paaiperiode, wel drie keer nadenken voordat ze in elkaars buurt gaan liggen. (Ok ok, het beruchte Ottoland was een uitzondering) Logisch toch, mocht ik een groepje watertandende menschen mijn kant op zien komen, dan poets ik de plaat. Datzelfde zou je toch moeten denken over snoeken, al helemaal de kleinere Esox’.

De Jerk & Swim van Rozemeijer, check de krassen… Zal het het snoekkleurtje zijn?

Niets is minder waar en dat is me met name de afgelopen week wel duidelijk gemaakt. Snoek kan samenscholen, kan geconcentreerd liggen, kan wellicht soms zelfs wel een scholenvis genoemd worden. Voorheen: ving ik een snoek op een bepaalde plek, dan wierp ik daar puur voor de vorm nog een keer uit, zonder enig vertrouwen in nog een exemplaar.

De ene mooie stek na de andere, maar hier gebeurde het niet.

En dan hoor ik het verhaal van Bo die samen met Thijs van der Sanden en Sijmen Majoor van Rozemeijer de polder is ingedoken. Een aanbeetje hier en daar, best een taaie bedoeling. En dan vervolgens op een stuk komen waar ze er als haaien op duiken. Op diezelfde plek vingen ze 4 snoeken en dat is nog afgezien van eventuele volgers of missers. Wat is dat dan toch? Vreten ze hier elkaar alsnog op, of is er zoveel aasvis dat ze elkaar liever links laten liggen.

En dan gaat het los op ÊÊn stek waar er veel meer bij elkaar liggen…

Hoe dan ook, twee dagen later praktijkvoorbeeld nummer 2. Dit keer op pad met Daniel, alias de Vismeester. Eerst een polderwatertje onder de rook van Zwolle waar hij het volste vertrouwen in had. 1 voorzichtige aanbeet, daarna niks, noppes, nada.

Met de Vismeester op een veelbelovende stek, maar alleen een enkele weifelachtige snoek die zich laat zien…

Dan maar woonwijken onveilig maken. Wat een taaie bedoeling. Er gebeurde letterlijk niks meer… Om je hengel bij op vreten. Dan… Een soort kom, waar het water door de forse wind in staat te klotsen. Jawel, ik krijg er een snoek op…

De ‘woonwijkbaai’ waar het los gaat!

Kannibaal nummer 2…

Alles op de Zilla Glider van 13 cm.

Hongerige kinderen, dus snel wegwezen…

Daarna weer dat eerder genoemde worpje voor de vorm. Dit keer langs het kantje. Bam, bij het neerkomen al meteen kassa. Daniel volgt daarna en er volgen nog meer vangsten, volgers, missers en alles er op en eraan. Urenlang op een houtje bijten en dan opeens jackpot. Bij het vissen op snoekbaars is dat de gewoonste zaak van de wereld, maar voor snoek… Misschien zitten ze in een algehele identiteitscrisis, of krijgen ze een beetje moraliteitsbesef. Kannibalisme is zooooo 2023…

 


 

Heb-ik-jou-daar-vangsten

Zachtere temperaturen en daarmee actievere vis? Nou, het lijkt er wel op. Beduidend meer vangsten dan bijvoorbeeld vorige week. Heerlijk roofvisweer!!! Iedereen bedankt voor het insturen!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Wouter Veen: “Mijn eerste metervis dit jaar. Trollend gevangen op de Savage Gear Line Thru 32cm.” Wow, wat een dikzak ook gelijk Wouter! Zware unit!

Tyrel Moelands: “Zon, zoetwater, en dikke baars, genieten.” En laat die zee maar het heen en weer krijgen Tyrel 😛 Beauty van een baars amigo!

Nigel Louts: “Mooie winterbak.” Kijk die bakkes van jou nou eens Nigel! Zo gelukkig als wat en dat is meer dan terecht. Topfoto!

Rob Asbroek: “Afgelopen zondagochtend ff wezen vissen. Deze klapte op een Nays VNM 6,5 inch alsof zijn leven ervan afhing. Wat een kracht had deze.” Mooi he als ze gaan als de brandweer?! Mooi he dat zonlicht door die buikvin heen schijnt.

Robin Smit: “Onderweg naar de laatste stek roken we een viskraam. Na een extreem kort overleg besloten we vol gas naar de trailerhelling te gaan voor een warm portie kibbeling. Jammer joh, onderweg naar de helling kom je deze vis tegen. En eenmaal op de kant gingen de luiken dicht van de viskraam. Was wel weer een topdag met leuke vissen.” Hahaha legendarisch verhaal Robin!!! Denken dat ze jaloers waren op die vis van jou.

Martijn Leus: “Een nieuw Pr baars met een temperatuur waarbij de topogen vol zaten met ijs, en de handjes blauwpaars kleurden. Daardoor was de beloning nog groter.” Leus, Leus, Leus, hoe krijg je het voor elkaar man met deze omstandigheden… Episch!!!

Bert Pocquet: “Afgelopen weekend was het volop genieten met het zonnetje. Deze mooie tachtiger kwam ook ff genieten van de zon.” Zomaar vrijwillig in je handen joh haha. Prachtplaat Bert, heel vet zo met die zon.

Sjoerd Rozenberg: “Afgelopen zondag deze dikke dame mogen vangen. Wat blijft het een heerlijke sport dat doodazen. Ze was 97 centimeter, helaas geen meter, maar als ze zo zijn maakt dat niet uit.” Gewoon die 3 cm erbij fantaseren joh. Dikke bak Sjoerd!

Reinier Pater: “Genieten van het heerlijke weer afgelopen weekend en ook paar mooie fraaie 80’ers gevangen.” Kebeng Reinier! Spijkerharde aanbeten natuurlijk!

Michiel Vlaar: “Deze hongerige veelvraat paste maar net op de camera… Tijdens een dag dat het niet wild was, is een vangst als deze zeer welkom!” Holy shit, dan vergeet je net zo goed alle blankdagen. Gave plaat, winter op haar mooist!

Freek Schoonderwaldt: “1e sessie van 2024 was een succesvolle.” Oogverblindend Freek! Wat een kleurenspel.

Mark Verhoeven: “Een double hook-up roofbleien in januari op de rivier… het moet nie gekker worden nie!” Dat hebben we zelden, nog nooit eerder gezien of gehoord. Voor in de boeken Mark!

Michael Gans: “Heerlijke bijvangst tijdens het snoekbaarzen , deze dame zat vol vis, maar lustte toch nog een ZanderPro van 10 cm…” kolos alarm Michael, dit zijn ze en dat op zo’n klein shadje, in de winter…

Paul Pasveer: “Eerste vis van het jaar en dan gelijk een van 102 cm! Mijn dag kan niet meer stuk.” Wow, dat zijn kick offs! Netjes Paul!

Greggor Boeiend: “Het was dan wel de kleinste van de sessie, maar een foto uit een andere hoek heeft ook wel wat, van boven vanuit een boot.” Dat heeft zeker wel wat, zie onder… 😉

Rick Veurink: “Eerste sessie van 2024 weer goed begonnen!” Even dachten we dat de zon dood was, maar daar is ie weer en dat is op deze topfoto heerlijk naar voren gebracht!

Johnny Koekerits: “Mooie baars, tijdens straatvissen.” We hebben een zwak voor dit soort foto’s Johnny! Bijzonder licht en straatiger kan het niet.

Marijn Elize Cas Deneweth: “Dit weekend op pad geweest met een vriend op zoek naar een poldersnoekje, na 15 min vissen lag deze dame van 112cm op de mat.” Pfff, hoe is het mogelijk. Gewoon in een poldersloot! Arme voorntjes daar. Topvis Marijn! Genieten!

Pedro Van Gaver: “Zondagmorgen aangekomen op de 1ste stek zagen we direkt al een paar mooie signalen op de LiveScope… Deze 70+ mogen vangen bij een mooie zonsopgang. Zalig om zo de dag te starten.” Dan kan een dag niet meer stuk toch?! Weer een beauty Pedro, je zit goed in de vis man!

Timmy Ventriglia: “Mijn eerste vangst van 2024! Een mooie oude baars op de dropshot in de stad. Zo verslavend die aanbeten.” En wederom zo’n heerlijke smile bij een visser. Foto om blij van te worden Timmy!

 

🏆Foto van de Week🏆

Eerder al hadden we zo’n onwijs gave actiefoto van een bellyboater, nu weer… Dit keer Greggor Boeiend. Gewoon ffies een meerval onder de flippers af drillen. En het oog trekt ook naar de bellyboat zelf, wat een vismachine. En niet brandschoon. Nope, tof juist. Je ziet dat ie intensief gebruikt wordt. Foto van de week Greggor! Dik verdiend!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.