Roofmeister INSIDE – De wekelijkse wall of fame & Beljaars de twijfelkont

23/01/2022
Roofmeister INSIDE – De wekelijkse wall of fame & Beljaars de twijfelkont

ooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Na meerdere sessies met dood aas waarbij Bo Staartjes en Sjoerd Beljaars geen successen boekten is het deze keer dan raak!!! Met een andere aanpak komen opeens wel die dikke wintersnoeken boven water. Volg deze mannen in hun vallen en opstaan met deze bijzondere vistechniek.

 


 

Beljaars de twijfelkont

Check bovenstaande video en het oprechte euforiegevoel van Bo Staartjes en mij zal je niet ontgaan. Let wel, na 4 mislukte dood aas sessies dan eindelijk een die wel lukt. Ook achter de schermen hebben we elkaar gebokst. We waren de wanhoop nabij. Echt!

Na zo’n sessie kan het natuurlijk nooit meer misgaan!

En dat gevoel zal jij ook wel herkennen. Lukt het een keer, dan heb je het lek boven. Je weet waar het eerst fout ging en exact hoe je het nu goed kunt doen. Alles lijkt als een puzzel in een te vallen en er is geen speld tussen te krijgen. Helaas helaas. Daarna kun je net zo goed weer vol met je bek van die roze wolk afvallen. Dat gebeurde mij vandaag met wat struinend werk met kunstaas op snoek.

“Dat stukje vertrouwen begon te wankelen en eenmaal aan het water was het als sneeuw voor de zon wieberen.”

Tjokvol vertrouwen besloot ik wat vertrouwde stekken in Barendrecht aan te doen. Missie? Eh… gewoon ff een speedsessie en vis vangen. Wat kan er fout gaan? Nou, dat stukje vertrouwen begon te wankelen en eenmaal aan het water was het als sneeuw voor de zon wieberen. Het zit in mijn aard, ik kan een onwijze twijfelkont zijn.

Bo op dat moment in Dordt samen met Luc de Groot.

Het water was kraakhelder. Ok mooi toch?! Snoek is een zichtjager. Maarrrr, witvis zit met zijn murf heel de dag in die bodem te wroeten. Resultaat, wat troebeler water. Hier dus niet, hier dus geen witvis. Wat zou snoek hier in vredesnaam te zoeken moeten hebben?! Maar toch… Hoe vaak vang je ze niet in sloten, waar je verder geen enkel teken van witvis aantreft? Ja, maar daar is het water toch weer troebeler en niet zoals het kraanwater hier voor mijn voeten. Ze zien hier alles en zullen super schuw zijn. Echterrrr, ze moeten toch ook vreten. Ik mis Bo, ben nu in mijn uppie, ik wil hem dit euvel voorleggen. Zal ik hem ff bellen of is dat gek?

Een oude 4Play van Savage Gear die bijna pijn doet aan je ogen. Vragen om problemen op kraakhelder water?

Ik heb dan nog geen enkele worp gemaakt. Toch heb ik besloten dit water haarfijn uit te kammen. De eerste 50 meter niks noppes nada. Een polaroid bril is niet nodig, zo kraakje helder is dit water. De twijfels nemen toe, psychologische oorlogsvoering ten top. Ik zet door en te droes en warempel, na 100 meter een snoek die de aanval inzet. Nou ja, aanval… Hij komt er heel ffies lui achter aan gezwommen. That’s it. 20 meter verderop hetzelfde verhaal met een andere vis.

Zelfs de natuurlijk gekleurde jerkbait van Storm willen ze niet.

Ik word zelfs pissig. Volgens mij zeg ik het hardop, ‘laat je dan ook helemaal niet zien, stelletje luie klerelijers.’ Waarom pakken ze dat kunstaas %$&$@ niet gewoon? Ik vis op dat moment met een roze 4Play van Savage Gear… Ah natuurlijk, met een natuurlijk kleurtje zal de wereld te klein zijn voor de heren Esox. Daar zullen ze vol overgave overheen vlammen. No doubt. Ik hang een een transparant/zilver achtig jerkbaitje van Storm in de speld en ga de betreffende plekken nog eens langs. Exact hetzelfde verhaal, ze komen er met hun luie reet slechts een beetje achter aan gezwommen.

Alsof iemand hier in dit water een litertje kalmeringsmiddelen heeft laten lopen. Ik ben er klaar mee en met piepende banden rijd ik weg van de plek des onheils. Naar huis en in bed met de dekens over mijn kop. Er zit niks anders op.

 


 

Wall of fame

Blue monday ook weer achter de rug Roofmeisters. Nog even en we horen de vogeltjes weer kwetteren. Voorlopig nog wat troosteloze, grijze dagen, maar wel volle bak vangsten. Een mooi, volle inbox en hier de 2o meest spraakmakende foto’s.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Arian Heeren: “Wat een kracht had deze vis op de lichte verticaal hengel.” Mooier wordt het niet Arian! Gave foto!

Arjan van Opzeeland: “Een zeer taaie dag met 2 aanbeten. De eerste aanbeet gaf een nieuw pr dat nu op 53 staat. Super sterk en en een pracht-bak!” Bijzonder dat op taaie dagen juist die monsters gevangen worden. Never give up!

Arnoud Jakobs: “In een poldersloot met de Twinler haakte ik een 104 cm snoek. Ondanks dat het geen groot water is, is de snoek toch de meter grens gepasseerd.” Bijzonder dat er dat soort monsters op klein water rondzwemmen toch Arnoud!

Deze vangst van Art Kumor zonder verdere omschrijving oeten we gewoon even laten zien. Wat een waanzinnige bak!!! Check alleen al de imposante kop van deze vis. Heel fraai!

Friso Boomsma: “Na 5 uren vissen, diverse stekken met de dobber en met 1 hengel al binnen gehaald knalde deze dame in de blessuretijd op een mooie voorn! En dat op een overbeviste stek!” Ahhh nee joh, de aanhouder wint Friso. Super fraaie pike!

Gwen Visser: “Birdview.” Wat een vette plaat Gwen! Alsof we vanaf een bruggetje staan mee te kijken.

Ivan Verhoeven: “Het was echt afzien met dat gure weer afgelopen week, gelukkig weten deze vissen je lichaamstemperatuur nog aardig op peil te houden!” Mooie asp Ivan, waar zitten die rakkers toch in de winter. Een klein stukje van de puzzel hier?

Jean-Paul Van Boven: “Dagje op stap geweest met Erik Stobbe. Het was een zeer taaie dag met weinig tot geen actie. Na enkele uren zonder resultaat besloten we om wat te gaan werpen om de actievere vis op te zoeken.Gevonden! Wat een aanbeet. Nieuw jaar en meteen een nieuwe PR.” Ahhhh heerlijk man, gefeliciteerd met je nieuwe PR!

Jeroen Bouwer: “Het weekend eens op pad geweest met de fireball! Super leuke visserij en al vrij snel beloond!” Een van de meest kansrijke visserijen JB. Mooie bak!

Jimmy Vandekerckhove: “De eerste deftige zander van het nieuwe jaar.” Mooi altijd met die rugstekel op. Fraaie foto Jimmy!

Kiki Hansen: “Afgelopen zondag deze weten te strikken. Dobber lag nog geen 1 minuut en dreef ineens wel heel snel de andere kant op..” Hahaha dat zijn ze Kiki!

Marcel Hoekman: “Super mooie gekleurde en getekende pike van afgelopen weekend.” Dat kun je wel zeggen Marcel! Tot ver onder de buik die print. Machtig!

Michel Dekker: “Afgelopen zaterdag in de kou en in de mist vanuit de bellyboat gevist. En gevangen! “Ik kreeg maar een heel klein tikje papa…” Goed gevoeld, want deze mooie baars had z’n twitchbait gepakt! Trots op m’n topper en doorzetter!” Wat zijn jullie lekker bezig mannen. Niet normaal!

Mirjam Michielsen: “Een echte vette wintersnoek van 109 cm. Helaas was het net een zak die ik omhoog haalde. Weinig actie.” Inderdaad een imposant dikke dame Mirjam! Kerngezond zo te zien, jammer van gebrek aan actie.

Nick Bats: “Deze dikke joekel lustte wel een haring van de bodem.. Zoals we ze het liefst zien.” Met of zonder uitjes? Flauw Nick, wat een bak man!

QuantinJosefien Weymeels: “Hevige drill gehad van deze baars, die gaf niet zomaar op.” Insane! Zelden zo’n hoog gebouwde baars gezien man. Super netjes!

Richard Gans: “Een oude dame die nog behoorlijk actief was voor haar leeftijd.” Prachtige foto Richard, mooi 3D!

Ricky Vermeer: “Het selectief selecteren van symbolen. The game is on! Hide and seek. I won this time.” Sooooo dan, en de prijs mage r wezen Ricky, wat een unit man!

Walter Vrijer: “Na de vele beloftes van Joeri Verhoef beloofde hij me dit keer een snoekbaars van 80+, want mijn pr stond nog op 69cm. Samen zijn we de rivier op gegaan opzoek naar die 80+ snoekbaars, en we hebben hem nog gevonden ook. 95 cm, een pr wat ik voorlopig niet meer ga verbreken.” Wat een leip kasteel Walter!!! Je hebt in ieder geval een tomaat! Gefeliciteerd met je nieuwe pr man!

Rajeev Ladi: “Deze big mamma maakte de mistig koude avond helemaal goed.” Dat kunnen we ons heel goed voorstellen Rajeev! Bizar dik deze zanderrrr. Geen al te beste foto, maar wat een unit!

 

***Foto van de week***

Robin Smit: “Maatje Ed Brands met een ferme baars. Mooi om iemand zo te zien genieten van z’n vis.” Goud Robin! Echt weer zo’n foto die je aandacht langer vasthoudt. En ook eens wat anders. We zijn getuige van de toch altijd lastige taak om foto’s van je eigen vangst te maken. Mooi om te zien hoe dat hier in zijn werk te zien. Prachtige baars ook. Kortom, foto van de week!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.