Roofmeister Inside – Eén aanbeet, snoek van 118 cm & bijna 50(!) actuele roofvisfoto’s

11/10/2020
Roofmeister Inside – Eén aanbeet, snoek van 118 cm & bijna 50(!) actuele roofvisfoto’s

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Eén aanbeet, snoek van 118 cm

Keuzes maken!

‘Heel het leven draait om keuzes maken…’ Pfff, excuses voor deze one-liner, maar ik, Sjoerd Beljaars, wil hem toch even genoemd hebben. Het mooie er aan, je bent er altijd zelf bij. Nou ja… ‘mooi’… Pakt het verkeerd uit, dan kun je jezelf wel voor je kop slaan. Pakt het goed uit, dan smaakt de vrucht extra zoet.

Het leek de opening van een nieuw seizoen wel…

Inmiddels heb ik de smaak te pakken met Thijs van der Sanden van Rozemeijer. Ik zal niet ontkennen dat er een zakelijke kant aan vast plakt. Niks mis mee trouwens. Op het water merk ik dat we op elkaar ingespeeld zijn. Voor wat betreft het filmwerk, maar net zo goed op het gebied van het vissen zelf. Daarnaast heb ik er een goede vriend bij. Jawel, die vriendschappen kunnen op het water ontstaan… Iets om te koesteren. Bijzonder. Oh ja, we zijn op dezelfde datum geboren, een saillant detail…

Het grote water dat altijd weer lonkt.

Enfin, een week voor onze nieuwe sessie een dilemma. ‘Pffff… die wind. Dat wordt kleiner water op zoeken. Geen probleem, dan hebben voor de video ook eens een ander decor.’ Daarbij, zowel Thijs al ik vinden elk denkbaar snoekwater mooi…Al is het een ieniemienie polderslootje. Maarrrrr… dan opeens een dwaling in de weersvoorspelling… Een Beaufortje 2 à 3 op de bewuste dag… Het is Thijs die als eerste aan de bel trekt.

Herfst.

Toch maar het ruime sop? Of stick to the plan met het idyllische water dat we in de koker hebben zitten. De twijfel viert hoogtij en Thijs speelt vals, hij legt de keuze bij mij. Een nacht van koud zweet en woelen in bed is het gevolg, maar dan in het ochtend mijn hoge woord: “Groot water Thijs, we gaan voor die bak!”

En daar lig je dan…

Daar staan we die ochtend dan bij de Banaan. Een drukte van jewelste, als nooit tevoren… Bizar! Waarschijnlijk door de Online Predator Tour van Evert Oostdam. Dit keer gaat Bo Staartjes mee als cameraman. “Ik raak geen hengel aan Sjoerd, ik ga me 100% over het filmen buigen.” Bo is zelf verwoed snoekvisser en voor dit uitspraken heb ik des te meer respect! Hij zou een perfecte aanvulling zijn op ons team…

Het ruikt gewoon naar snoek…

Al snel vliegen we over het water en zijn we op de eerste stek. Het hangt gewoon in de lucht. Dit moet een succesvolle snoekdag worden… Alle elementen zijn ons goed gezind. We maken een eerste lange drift, over een scherp talud met op het ondiepe afstervende planten. De eerste aanbeet laat lang op zich wachten… Dan krijgt Thijs er een op. Los! Shit! Weer een lange radiostilte, dan is het wel raak. Een snoek voor Thijs. Niks bijzonders qua grootte, maar qua print een lust voor het oog…

Wauw, wat een print!

Dan nog langer niks… Het is gezellig aan boord hoor, we praten er lustig op los, maar 0 activiteit onder water. Natuurlijk maak je meer van dit soort dagen mee, maar dit is echt taai! De lange drift komt ten einde en we besluiten dezelfde te pakken, maar nu meer het diepe op, werpend naar het talud. Alles proberen we. Op een gegeven moment werp ik met shads met een 20 grams loodkoppen, echt die bodem afschrapen. Dan weet je wat voor een dag het is…

De bodem afschrapen met shads, dan weet je dat er iets niet in de haak is.

Het mag allemaal niet baten… Het levert niks op. Wat is er aan de hand. De wind is prima, komt uit het westen, een kabbel op het water, het water goed op temperatuur, af en toe zonlicht. We tasten in het duister… Wat is er met Esox aan de hand. Toch maken we ook deze kilometers lange drift af… Thijs bezigt regelmatig de woorden: “We zijn verwend Sjoerd.” Niks is minder waar, ooit moeten wij tweeen tegen zo’n dag aan lopen.

Honderden worpen…

Dan is ook deze drift over het diepere op zijn einde gelopen. We zitten met onze handen in het haar. De keuze voor groot water lijkt ons noodlottig te worden. Wat doen we nu? Een dilemma: Nieuwe stek… of… dezelfde drift, maar dan echt ondiep. We kunnen er niet bij dat deze ‘stretch’ niets oplevert. Altijd heeft Thijs hier redelijk tot goed gevangen. We besluiten hem daarom ondiep nog een keer te pakken.

Een Rovers Buster Jerk aan de speld. Lang vervlogen tijden doemen op, mijn magazine van 2010 tot 2014… Dit kunstaas haalt herinneringen boven…

Terug bij het begin van de drift is het een drukte van jewelste. Minstens drie boten liggen zeg maar bij talud, ofwel het begin van de lijn die wij bij de eerste drift als startpunt kozen. Dit stuk geloven we wel, we laten ons door de wind echt op het ondiepe drijven en beginnen daar onze nieuwe drift.

Uit het niets. KEBENG!

Op het display van de fishfinder verticale slierten… Waterplanten! Lang niet zoveel als de maand ervoor, maar genoeg om hernieuwde moed te vatten. Thijs is overgschakeld naar een wat kleinere, licht verzwaarde shad. Ik zelf naar een good old Buster Jerk, lekker agressief gevist. Ik maak verre worpen en dan op afstand, uit het niets, een beuk van heb ik jou daar. Ik kan goed een grote gouden flits ontwaren in het onstuimige water. Meteen zie en voel ik dat het om een betere vis gaat.

De Buster lijkt opeens heel erg klein te zijn…

Iets later ligt de vis voor de boot. Ik vang niet vaak vissen van dit kaliber en des te meer geniet ik van deze vis die met zijn machtige lichaam de Buster uit zijn bek tracht te slingeren. Wauw!!! Thijs neemt geen risico en schuift het net onder deze beauty! Yes!!! Ik krijs als een kleine kind! Wat zijn dit toch onbetaalbare momenten! Bo, ook onder de indruk, weet alles geweldig op film te zetten…

1 aanbeet, 1 vis, maar wat voor een!!!

De rest van de dag beleef ik in een roes. Uren gaan voorbij, zonder dat ik nog op meer durf te of zelfs wil hopen… Op een laatste stuk in de luwte van de aanwakkerende wind, krijgt Thijs nog een flauw aanbeetje, zonder verzilvering… Eenmaal onderweg naar huis dringt mij pas het besef door. Die hele dag heb ik echt maar één aanbeet gehad. Ongelooflijk… één contactmoment en dat resulteerde in deze vis. Zonder deze vis was deze visdag in de vergetelheid geraakt, met deze vis zit er een gouden rand om deze sessie!

Misschien hadden we volop aantallen gevangen op kleinere water… Misschien was deze bak er niet uitgekomen en dan had mijn keuze voor het grote water nog een slapeloze nacht opgeleverd. Het was een gok, die met een flinke portie geluk tot een goed resultaat heeft uitgepakt. Alles draait om de keuzes, maar ook de weloverwogen risico’s die je daarbij voor lief neemt. Stay tuned Roofmeisters, Bo is al ruk bezig met de montage van een nieuwe RM film!

 


 

***Wekelijks vangsten overzicht ***

Yes, de dagen worden kouder en de inbox stroomt met de week voller! En zou het toeval zijn of niet? De eerste drie berichten in de inbox zijn allemaal afkomstig van dames. Wat nou mannensport?!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

Jessica Vis: ”Een paar mooie snoeken.. Deze springt er echt uit.. donkere vis.. mooie tekening… En een hele trage aanbeet. Zag haar achter mijn Kubira aan zwemmen.. muil ging open.. zag mijn shad niet meer.. sloeg aan en hángen!” Super Jessica, ga zo door!

Geen grote vangst, maar toch heel fijn! Netjes, Regina.

Rita Cuppen vangt lekker door! ”Roofblei met wormen gevangen, was een snelle had ingegooid en gelijk beet, snoekje tijdens het binnen draaien met een bolletje!😁”

Jens de Goffau: ”Heerlijk herfstweer de laatste tijd! En ook de rovers hebben er zin in!” Top Jens, mooie plaat ook weer!

Nigel Wirtz: ”Na weer een dagje boeketjes maken, de winkel dicht gooien, en snel naar huis. Rijst met kip naar binnen harken en door. Baarzen harken met de makkers. 🎣🎣” Super Nigel, zo maak je je dag compleet!

Een mooie snoek van 116 cm die Joshua van der Putten trollend wist te vangen op een Rattlin Hornet. Goed gedaan Joshua, mooie bak!

Een mooie doodaas vangst van afgelopen weekend voor Mitch van Hamersveld. Top Mitch, goed gedaan!

Paul Blokland had een succesvolle korte sessie met de vangst van deze mooie roofblei! Klasse Paul.

Arjen Bevelander: ”Eerste ochtendje met mijn nieuwe snoekbaars setje op pad. ondanks de harde wind, toch een mooie snoekbaars weten te landen. super tof op licht materiaal.” Heerlijk om gelijk toe te slaan met nieuw materiaal Arjen!

Johan Ketting: ”Even een paar uurtjes 🎣in de avond leverde deze mooie snoekbaars op 😁 Wat een Heerlijke beuk op m’n hengel 👌” Zo zien we het graag, Johan!

Een baarzenfeest vanuit Koen de Been zijn nieuwe bellyboat. Lekker Koen!

Herman Bos: ”Tijdens de eerste testdag van de nieuwe boot van Ian Bos deze prachtige snoek gevangen op een 5 cm plugje.” Top mannen, wat een rijkdom zo’n boot!

Edgar Zegers: ”Na 14 weken niet te hebben gevist wegens drukte, was er laatst een mogelijkheid. Met dubbele cijfers van onbekend water! Je verleert het spelletje toch niet…😊” Top Edgar, hopelijk vind je meer tijd om weer op pad te gaan!

Een heerlijk zondagochtendje op pad voor Geoffrey van Oosten met de buurmannen. Deze 82 cm snoek was de grootste voor Geoffrey, de glimlach zegt genoeg!

Bert Rijkers: ”Twitch twitch twitch, jerk jerk jerk en hup een mooie dame op de kant. 😉” Mooie vangst Bert, hopelijk komen je tips ook van pas in de kroeg 😛

Edwin van der Rol: ”Mooie snoek zo tussen de buien door op 1 van de mooiste plekjes van Nederland.” Kicken Edwin, hou dat plekje vooral goed geheim!

Colin de Smedt in de Nederlandse polder te bewonderen! ”Voor bier blijf ik in België, maar van die prachtige poldersnoeken, die vind je bij ons toch niet hoor 😉 Gevangen op de Mikatech real shad 18cm, Hap, Slok en Weg.” Gaaf Colin, altijd welkom natuurlijk!

Frédéric de Cooman: ”Tweede worp en deze dame deed zich tegoed aan een Pulse Tail swimbait. Bij het landen de kieuwgreep toegepast & dan eens uit vooraanzicht gefotografeerd.” Gaaf Frédéric, niet alledaags zo’n foto!

Arjan van Opzeeland: ”Waan-zin-nige dag op het Haringvliet met Rob Kraaijeveld. Topgids en ook nog is een toffe kerel! Dikke vissen én aantallen!!” Gaaf Arjan, het Haringvliet heeft toch iets magisch!

PR alarm! Calvin Coolen: ”Vorige week 2 uurtjes over en pr snoek verbroken op de vlieg van 105 naar 116.” Gaaf Calvin, wat een beleving op de vlieg!

Een puur uurtjes doorzetten in de regen en wind leverde Kristof Plaetevoet deze dikke snoek op. Loon naar werken, Kristof!

Steeds vaker ontvangen we berichten van trotse vaders die de kinderen aan het vissen krijgen. Mario Laureys vertelt: ”Super blij met mijn dochter Amani haar eerste snoekje . Gevangen op een kleine Shad Teez van 9 cm . Voor de papa was het iets minder leuk want die ving alweer ’n blank 😂” Maar je mooiste ”vangst” is wel besmet met het visvirus, Mario! 😉

Jesse-Lucas van der Wal: ”Deze mooie riviersnoek had ik op de laaste worp na uren te staan smijten met shads!” Een mooie afsluiter Jesse-Lucas, net geen foto van de week maar wel een geweldige inzending!

Ook in het donker weet Lean Baks de baarzen prima te vangen! Netjes Lean.

The one and only Fransie komt er eerlijk voor uit dat hij met een verslaving te maken heeft. Dat die verslaving het vangen van (grote) baarzen heet, maakt het zeker geen straf!

Een mooie, vanaf het strand gevangen zeebaars van 65 cm voor Reinier Saat, gevangen op de BM van Fiiish. Klasse Reinier!

Een korte succesvolle sessie voor David de Vos waarin onder andere deze donkergekleurde snoek langs kwam. Lekker bezig, David!

Tussen al het grove roofvis geweld door toont Brian Ferdi dit mini-monstertje. Telt net zo hard mee, Brian!

Mark Verhoeven: ”Dikke UNIT op de rivier voor vismaat Aartjan.. 💪🏼” Geen woord aan gelogen, Mark!

Een heus straatgevecht met deze street fighter voor Rico Stougie. Top Rico, en een heerlijk jassie erbij!

Het gaat niet lang meer duren voordat Justin Paans zijn vader Sander volledig naar huis zal vissen. Deze snoek wist Justin zelf te vangen op de Rozemeijer Little Paddle en een Shallow Screw. Ga zo door, Justin!

Een heerlijke dame op de Fatso voor Arnoud Jakobs. Klasse, Arnoud!

Joey van ’t Hoenderdaal: ”Afgelopen weekend even met Ton Hilvers wezen harken! Ze worden al weer lekker vet!” Jullie gaan lekker mannen!

Daan Siderius: ”Prachtige snoekbaars van begin 60 tijdens de 1e worp ooit met een jika rig.. (en die snoek die even kwam checken was zeker wel 110+!!! 🤯)” Gaaf Daan, wie weet is ze de volgende keer sneller!

Jan D’Haenens: ”Ondanks de wind en de regen kriebelde het te hard om toch nog eens naar het water te trekken en had er geen spijt van.” Goede keuze, Jan!

Joris Klok: ”Een donkere baars gevangen op 80cm helder water. Zag hem mijn knal roze ned rig wormpje van de bodem plukken.” Mooie selfie is het geworden, Joris! 😉

Genieten van je hobby! Aldus Mark Waasdorp, hebben we niets aan toe te voegen!

Een dikke metervis voor Jeroen Bouwer tijdens het trollen. Het lijkt wel vanzelf te gaan bij Jeroen!

Een heerlijke bijvangst tijdens het doodazen op snoek voor Serge Sonneveldt. Absoluut geen straf, Serge!

Koen van Rijen: ”Weer iets anders dan een Baars. Blij met mijn dunne titanium onderlijntje…” Mooi Koen, heerlijk vanuit de bellyboat!

 


***Foto van de week***

Eigenlijk iedere week zitten er wel foto’s van Ton Hilvers in de inbox, en iedere week lijken ze wel mooier te worden! Misschien ligt het aan de talentvolle cameraman, of heeft Ton de beste camera in bezit, wie zal het zeggen?! De beste coureur zal het in een Dacia ook ongetwijfeld afleggen tegen een Ferrari. 😁 Zonder gekkigheid, weer een geweldige inzending Ton!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.