Roofmeister INSIDE: Feest op RM YouTube, meervalmonster & actuele vangsten

27/02/2023
Roofmeister INSIDE: Feest op RM YouTube, meervalmonster & actuele vangsten

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


De finale van The Walking Best gezien?

Niet normaal hoeveel roofvis er in deze video wordt gevangen. Niet alleen veel, ook groot!!! Wat wil je met regelrechte topvissers als Koen Sipma en Thijs van den Acker van Fox Rage tegen Toon van Ham en Gilles Koolen van team Westin. Jawel mensen, dit is the clash of the titans. Beide teams ontmoeten elkaar in deze absolute finalestrijd. Wie gaat er met de overwinning vandoor? Wie zijn The Walking Best van 2023?


 

YouTube feest op komst

Waarschijnlijk hebben de meesten van jullie onze zaterdagmiddag video’s een tijdje gemist. Klopt, we hebben nu 6 afleveringen van The Walking Best achter de kiezen en geloof ons, dat is een uiterst arbeidsintensief project geweest. Maar no worries Roofmeisters, ondertussen is er natuurlijk druk door gevist. Jawel, op de edittafel verse roofvisbeelden om je vingers bij af te likken.

Coming up, baarsessie vanaf de kant met Alex Drapers en Paul de Wal.

Dat niet alleen, de agenda hebben we helemaal volgepropt met roofvisdagen. In de maand maart nauwelijks tijd voor andere zaken, want 1 april begint zoals je weet die vervloekte gesloten tijd weer.

Inmiddels al weer onmisbaar voor ons, Luc de Groot. Gaat hij ons redden op het Volkerak?

Daarbij hebben we inmiddels ook prima versterkingen erbij, die ons veel meer mogelijkheden bieden. Allereerst ons contentkanon Luc de Groot, die heel veel werk verzet aan de achterkant van deze website. Dan ons ongekende edit en filmtalent Marco Schouten, piepjong, maar gouden handjes waar je u tegen zegt. Tot slot mijn plaatsvervanger Joost Spraakman die als presentator inmiddels zijn vuurdoop heeft gehad, ik ben bang dat ie beter is…

Rookie first class, Marco Schouten.

Joost Spraakwaterval.

Heerlijk om met zo’n gedreven team te werken en wat biedt het perspectieven zeg. Met Luc zitten Bo en ik binnenkort op het Volkerak. Bo en ik zijn hier al te vaak van een koude kermis thuis gekomen en nu hebben we de hulp van onze Luc ingeroepen. Niet dat hij de blauwdruk heeft van dit magische water, maar in ieder geval meer dan wij.

Met Jaimy op zoek naar snoekbaars in het donker.

Als ik nu die agenda erbij pakt, gaat het mij duizelen, want ook staat er nog een dag met pelagisch grootmeester Igor Vucenic op het programma. Vlak daarvoor een een vissessie met de toppers Niels Peirsman en Pieter-Bas Broeckx en een avond snoekbaars harken met onze vriend Jaimy Posthumus.

114 in de polder, we hadden er bij kunnen zijn 🙁

Eigenlijk zouden we afgelopen zaterdag met Roofmeister oudgedienden Tim Hakkert en Stein Honders vanaf de kant op snoek gaan vissen, maar wij waren verhinderd. Tim pakte deze dag een prachtig kanon van 114 cm en natuurlijk werd ons dat even ingewreven. Hopen dat hij in maart dit trucje kan overdoen.

Met Jouke komt het altijd goed, maar dit keer mogen Joost en Marco daar de vruchten van plukken.

Dan moeten Bo en ik ons voorbereiden voor ons Egypte avontuur samen met Didier Laroy en Mehmet Buyukyilmaz. Jawel, daar wacht ons het grove wild zoals GT’s, tonijnen, Spanish mackerels, etc. We can’t wait. En ondertussen stappen Joost en Marco op bij Jouke Jansma om met jerkbaits en shads op het ondiepe aan de slag te gaan. Hoe bedoel je productief 🙂

Dan zitten we nog maar halverwege maart, kun je nagaan… Het wordt feest op ons YouTube kanaal en niet zo”n klein beetje ook 🙂

 


 

Vangsten regen

Wat was het weer genieten van al jullie vangsten. Niet normaal hoe veel en niet normaal hoe moeilijk om er 20 tussen uit te pikken. Bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Sjoerd Rozenberg: “Na vele jaren eindelijk mijn allereerste metersnoek. Exact 1 meter deze prachtige dame. Er zat geen krasje of beschadiging op deze beauty!!!” Tof Sjoerd! Lekker. Gefeliciteerd met je pr!

Els Vanb: “Nieuwe PR 102 cm op de Spro Popeye Lemon Lime vorig weekend gefopt op de Maas.” Prachtige, loepzuivere foto Els! Check die tanden! 

Robin Smit: “Dit keer eens vanaf het kantje, dropshot montage met een creature bait was onweerstaanbaar voor deze zander…” Zo vang je ze dus ook gewoon Robin. Top gevist amigo!

Goran Krnjic: “Big game fishing in Nederland gaat gewoon door.” Holy shit, wat ben je toch een baas Goran!!!

Robin Preenen: “Eerste worp van de dag was goed voor deze prachtvis.” Wauw Robin, wat een leipe foto met dat ochtendlicht. 

Max van Doremalen: “Tijdens de vroege uurtjes zag ik in mijn ooghoek een vis draaien wat leek op jagende roofvis. Een worp in de juiste richting deed mijn vermoeden bevestigen; een prachtige ronde winterbaars gleed vervolgens in het net. Zo zie je maar dat het kan lonen om de ogen goed de kost te geven aan de waterkant.” Zo is dat Max, maar in de winter verwacht je ze niet snel te zien jagen. Wel tof hoe je deze vis hebt gevangen zeg!

Jody Ettema: “Pareltje van een snoekbaars.” Niks aan gelogen Jody, wat een dikkerd. 

Steven Bockstal: “Deze schoonheid lag met haar neus tegen m’n shad te wachten tot ik m’n pruik uit m’n reel kreeg geplukt. Gevloek veranderde in verwondering.” Het kan verkeren Steven hahaha. Mooi hoe teleurstelling in euforie om kan slaan. 

Sander Paans: “Even de nieuwe Jerk & Swim uitgelaten.” Mooi aan de riem Paans 😉

Wouter Hoogerwerf: “Onder toeziend oog van m’n nichtje van 4 deze “babeloeba” van 96cm vanuit de tuin, uit het water getoverd. M’n nichtje durfde niet dichtbij te komen.” Hahaha, machtig! Wat een tekning op deze vis. Superb!

Jessica Vis: “De mooiste tijd van het jaar! Dames met een ‘maatje meer’! Dikke vis mag je niet meer zeggen tegenwoordig….dus dan maar Lucius Esox Enormes.” Hahaha, nou, hier kun je alles zeggen hoor… Overgevoelige gedoe allemaal. Beauty Jessica, echt zo’n old warrior!

Vette plaat van Marvin Van der Knaap. Een tekening die tot ver onder de buik doorloopt. Zeer fraai!

Wesley Miedema: “De mooiste van een dag met vele aantalen.” Ahhhh lekker Wesley, je glimlach spreekt boekdelen. 

FlandersFisher: “Geen klepper, maar wel met mijn neefjes die hopelijk zo ook de microbe te pakken krijgen. Thight lines!” Oef, we begrijpen je niet helemaal, maar supertoffe plaat!

Bert Pocquet: “Ik zij nog tegen mijne makker, dit is de ideale backdrop voor een foto met een mooie vis. Kon deze er mooi zien opknallen met de LiveScope.” Wauw, dat is inderdaad wel een heel fraai plaatje Bert! Wat een zieke achtergrond! 

Friso Boomsma: “Vroeg opstaan loont…want op deze stek kun je de klok er bijna gelijk op zetten! 108 cm statisch…..op de haring!” Altijd lekker als je op afspraak vis kunt vangen Friso, scheelt een hoop gedoe. Bak man!

Jefferson Haa: “Na een dik jaar niet kunnen vissen door een blessure en dan deze ‘obesi’50+baars mogen vangen. Maakt alles weer goed!” Wat een kogelronde beauty Jefferson! En lekker na dat blessureleed!

Manon Elbertsen: “De baarzen zijn op het moment aardig los. Mijn nieuwe PR, nog 2 centimeter en ik hoor bij de 50+ club. En dat in februari!” Niet de meest makkelijke maand Manon, dus dubbel zo knap!

Sven Bonouvrie: “Mijn nieuwe pr weten te vangen om 03.00 uur. Een prachtige aanbeet en dril resulteerde in deze super snoek van 117 cm.” Wat een prachtbak Sven! Groot, kollosaal en een fingerlicking tekening. 

 

***Foto van de Week***

Robin Dijkstra: “Afgelopen zondag mijn nieuwe PB (123 cm, 15 kg) weten te strikken, statisch gevangen op doodaas.” WTF! Denk je alles gezien te hebben en dan deze moddervette unit met ook nog eens adembenemende print. Prachtig op de gevoelige plaat gezet. Gefeliciteerd met je PR en… Foto van de week!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.