Poldermissie – Team Cinnetic op de snoek

16/01/2019
Poldermissie – Team Cinnetic op de snoek

Didier Laroy, een strandvisser pur sang. Iemand die weet hoe je met lange poken zover mogelijk richting horizon kunt smijten. Iemand die minder thuis is in de visserij op zoet waterrovers, maar daar veel meer van wilt leren. Te beginnen bij poldersnoek. Zijn teamleden van Cinnetic: Mehmet Buyukyilmaz, Nathalie van den Berg en Rob Punselie zouden hem assisteren bij zijn missie van die dag, het vangen van een snoek boven de 50 cm.

Door Team Roofmeister

Het contrast kan niet sterker die zondag. De kerkklokken luiden oorverdovend op het kerkplein, waar het Cinnetic team zich klaar maakt. Vanuit alle hoeken komt volk aangestroomd, terwijl het visteam in die ochtend een fles champagne ontkurkt om de visdag met bubbels te besprenkelen. Oei, het voelt wat ongemakkelijk; die mensen zullen zich ongetwijfeld afvragen wat wij hier in ‘godsnaam’ aan het doen zijn. Toch krijgt nieuwsgierigheid de overhand en wordt ons met een glimlach zelfs succes gewenst voor deze dag.

De polderboeven met v.l.n.r. Didier Laroy, Nathalie van den Berg, Mehmet Buyukyilmaz en Rob Punselie. 

De eerste poldersloot…

De eerste poldersloot is mooi breed en lang, hier en daar overbrugd en mooie kantjes met zowaar nog plukjes waterplanten. In den beginnen is Didier nog wat onwennig. Daar waar hij normaal met hengels van over de 4 meter vist en stukken lood van 100 gram en zwaarder vliegles geeft, staat hij nu met een Cinnetic Lagos Fresh Water van 2,20 meter een spinner van nog geen 10 gram te werpen. Natuurlijk is het allemaal geen rocket science en is Didier visser genoeg om het snel onder de knie te krijgen.

Didier moest nog ffies wennen. 

Normaal zware poken voor het lange afstandwerpen vanaf het strand en nu een hengel van 2,20 meter.

Handige luggage van Cinnetic, ideaal voor het struinen en alles wat je nodig hebt binnen handbereik. 

Intussen is met name Mehmet niet te houden. Mehmet is zoals je wellicht weet een zeebaarscrack, maar mag maar wat graag overwinteren met deze poldervisserij. Zijn tactiek, meters maken en snel ook. Die sloot uitkammen, werpend aflopen, hotspots net twee of drie worpjes extra geven, op zoek naar actieve snoek. Deze sloot moet niet meer dan uur vissen krijgen. Rob  is redelijk gelijkgezind en kan hem nog wel bijhouden, maar Nathalie en Didier blijven achter. Met name Didier blijft bepaalde stekken langer dan nodig bestoken.

Mehmet heeft inmiddels het vliegvisvirus te pakken. Ook al viste hij met een spingel, toch ging er een streamer in de speld 😉

Na verloop van tijd sloot Roofmeister Rick Simmerman zich aan bij het gezelschap.

Beetje jammer dat hij vrijwel meteen een snoek voor de neuzen wegving. 😛

SPEED IT UP

Daar komt al snel verandering in als de betreffende sloot vaarwel gezegd wordt. Vanaf dan krijgt het hele team de geest en wordt de snelheid er in gehouden. Ja, het kan zijn dan je bij deze manier van vissen wat snoeken overslaat, maar bovenal vis je veel meer ‘vers’ water af en zul je zien dat je effectiever bent. Zo ook deze dag, de snoeken stapelen zich al snel op en jawel, Didier kan zijn pr van onder de 50 cm aanscherpen en is de koning te rijk. Niet één keer maar tweemaal. Hij vang een snoek van 53 cm en een van 58 cm.

Didier kwam los met…

…maar liefst twee vijftigers. Als een kind zo blij.

Mooi om te zien hoe het fanatisme er flink in zit bij Team Cinnetic. Het is ontzettend guur weer die zondag, er wordt v is gevangen door iedereen, maar zowel Nathalie als Mehmet gaan na dit teamuitje nog even hun eigen weg. Nathalie in Alkmaar waar ze nog een groenjas strikt en Mehmet in de polders bij Cappele aan de IJssel waar hij nog een flinke unit weet te pakken. Missie geslaagd!

Fanatic Nathalie dook daarna nog even Alkmaar in…

…Fanatic Mehmet Capelle aan den IJssel, met succes!