Roofmeister INSIDE: Foute ambities & jullie actuele vangstfoto’s

24/10/2022
Roofmeister INSIDE: Foute ambities & jullie actuele vangstfoto’s

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Een bijzondere sessie vanaf de kant op snoek met Thijs Acker van Fox Rage/Salmo/Lews. Dat is nog zachtjes uitgedrukt. Wat deze man op een gegeven moment vangt overtreft onze stoutste verwachtingen!!! Sowieso loopt Thijs lekker door met de aantallen op de legendarische Fatso van Salmo, maar dan komen we aan bij een water om van te watertanden. Check de video en zie wat er voor waanzinnigs gebeurt!!!


 

Verkeerde ambities

Wie mij een beetje volgt op YouTube, weet dat ik qua vis skills niet bepaald hoge ogen gooi. Het is maar goed dat wij veel op pad gaan met cracks die gelukkig wel mooie exemplaren kunnen voorschotelen. Des te minder zou het mijn ambitie moeten zijn om het wedstrijdcircuit in te duiken. Maar helaas, het leed is geschied en ik vond het nog leuk ook.

In 2019 won ik met team Navionics de Barracuda Tour, een zeebaarswedstrijd in Bretagne. Lang geleden. Klik HIER.

Net na de gesloten tijd een bootwedstrijd onder de vlag van Raymarine. Er was een prijs voor grootste pechvogel, drie keer raden wie die in ontvangst mocht nemen… Gek genoeg wil het lot dat dit aanleiding is geweest voor deelname aan weer een wedstrijd.

Onze held met onze drone, vanuit de top van een wilg.

In het kort, ik vloog mijn drone destijds in de bomen. Onbereikbaar voor mij, maar niet voor bomenverzorger Chris Snellink.  Hij berichtte mij op Messenger en zei dat dit voor hem een peulenschil zou zijn. En ja, hij heeft hem geflikt, drone weer terug op HQ Roofmeister. Wij: “Ok, Chris, wat moet je ervoor hebben?” Chris: “Niks.” Wij: “Dat accepteren we niet.” Chris: “Ok, ok, dan zou ik met Sjoerd een Streetfishing wedstrijd willen vissen.” Hmmmm, ok, deze man vond het zogezegd niet heel erg om het erepodium te laten zijn voor wat het is.

Mijn voorbereidingen… Zucht.

Maarrrr, zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen zaterdag was het dan zover, Streetfishing Hellevoetsluis. Chris en ik vormden een team. Hij had zijn huiswerk gedaan, ik niet, nog met mijn hoofd bij onze trip naar Zweden, klik HIER. Daar in de haven ontmoette ik Chris, meteen een klik, een goed teken. En het wedstrijdbloed borrelde op, bij hem, maar bij mij ook.

Toon bij de brug.

Tot twee keer toe wisten Gilles en Toon deze grote wedstrijd te winnen.

Onze grote inspiratiebron waren Toon van Ham en Gilles Koolen van Westin. Twee keer op rij hebben deze strijders deze wedstrijd gewonnen. Sterker nog, in 2021 ben ik hier met Toon op pad geweest voor een soort video nabeschouwing van deze wedstrijd, klik HIER. Een van hun meest prominente stekken was dat ene bruggetje, dat bruggetje op het einde van het parcours, een takkeneind lopen. Natuurlijk stond deze stek hoog op de lijst deze zaterdag. Afzien, maar des te zoeter de overwinning.

Grote drommen roofvissers die steeds kleiner werden.

Eenmaal onderweg een flinke stoet met vissers aan het begin, maar naar gelang de afstand, kalfde dat af. En op een gegeven moment nog slechts een koppeltje Polen voor ons. Nog even stille hoop dat ze de bewuste brug zouden overslaan, maar neen. Direct een strategische heroverweging, snoeken in de woonwijk daar achter en wie weet zou het Poolse tweetal weer wieberen zijn.

Yeah!!! Wat waren we hier blij mee!

Wel trok de moed in de schoenen en logisch als plan A gedwarsboomd wordt. Maar al snel sloeg dat over in ongekende euforie. Ik viste eerst nog met een twitchbait en toen de geniale ingeving om een Salmo Fatso in te zetten, volledig ingefluisterd door de video met Thijs Acker van Fox Rage, zie boven. En jawel, bij worp twee een groengele flits over dit kunstaas. If there wasn’t a tomorrow. 85 cm. Een prima formaat voor tijdens een wedstrijd. Nog belangrijker, hernieuwde moed om nu door te pakken.

Grote baarzen waren een enorme zeldzaamheid deze editie.

Dronken van geluk terug naar de brug. Te droes en warempel, de Polen waren foetsie. Ok ok, wat kon er nu nog misgaan? Wel, die Polen hadden kennelijk niets voor niets de plaat gepoetst. Ons gehele arsenaal aan technieken en kunstaas hebben we losgelaten onder de brug, het mocht niet baten. Een broekzakbaarsje en pr kleine roofblei was het resultaat.

Grote snoek van maar liefst 95 cm. Naar die prijs konden we ook fluiten.

Terug naar de woonwijkwateren, maar daar was wellicht door tig andere deelnemers flink huisgehouden. Met de moed der wanhoop hebben we toch daar de pijlen op gericht. Een beetje tegen beter weten in en daar kregen we ook gelijk in. 0 vangsten, 0 lossers, zelfs 0 volgers.

De verrassing die dag, een roofblei van 77 cm.

Dan terug naar de Vesting van Hellevoetsluis. Daar zwemmen momenteel letterlijk duizenden baarsjes van rond de 10 cm. En daar kwam het wedstrijdbeest in Chris pas goed los. Met een ultra verfijnde dropshotmontage ving hij in mum van tijd de lijst met baarzen vol. Knap werk. Inmiddels druppelden hier meer vissers binnen en hoorden we hun resultaat. Een algeheel taaie bedoeling, zoveel was duidelijk, maar ook deelnemers met  betere resultaten.

Chris op het einde. Nog snel die baarzenlijst volvissen. Het bracht ons toch nog naar een 17e plek.

Uiteindelijk zouden we 17e worden, lang niet slecht. Opvallender nog. Ik heb weer eens van dat wedstrijdvissen geproefd en de smaak was goed. Bijzonder hoeveel blijer je bent met een vangst tijdens een wedstrijd. Ok Chris, snel weer de agenda’s openslaan.

 


 

Jullie verse vangsten

Wat een heerlijke week, redelijk mooi weer, zachte temperaturen en roofvis die er goed zin in heeft. Tal van mooie vangsten van jullie, helaas onder een selectie van 20. Toch iedereen bedankt voor het insturen en blijf dat doen please.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Marco Jagtenberg: “Even anders! Een 48+ baars gevangen op de C-rig in dichte mist. Geweldig.” Prachtplaat Marco, wat een sfeertje!

Robin Smit: “Denk dat ik iets teveel Roofmeister filmpjes heb gekeken. (Sorry Sjoerd Beljaars)” Ja ja, kijken van RM video’s is op eigen risico 😛

Michael Barten: “Avondje Gooimeer.” Het zal misschien niet de opzet zijn geweest, maar die bewegingsonscherpte geeft iets extra’s aan deze foto. 

Erwin Bensbach: “Een mooie oktober baars in het donker.” Mooi man Erwin. Toevallig in de buurt van avondlicht?

Serge Sonneveldt: “Pet vergeten, maar zonder lukt het gelukkig ook. Vette plaat door Ralphs MO.” Zeker Serge en laat die pet maar thuis volgende keer. Niet nodig amigo. 

Bas van den Hul: “Net in het eerste lichtstralen van de dag…. bammm op het shadje…” Dan moet je aan het water staan. Wie kan dat eens tegen Bo en Sjoerd zeggen.

Johnny Koekerits: ‘Mooie snoekbaars tijdens het baarzen. Op de tube.” Mooie bijvangst Johnny! Zal een dreun geweest zijn. 

Vin van Ges: “Kantjes uitwerpen in de Biesbosch, een 20 tal boten op het water met grote shads en pluggen – deze rakker schoof vol over een Salmo Slider 7… Soms loont het om anders te vissen dan alle anderen.” Goed gevist amigo, dat is soms de truc en dat vereist wel lef. 

Aartjan Gennisse: “Mooie meter+ vis tijdens de EPM.” Dikzakkie Aartjan, hele fraaie snoek. 

Joeri Verhoef: “Een echte riviertank van een snoek gevangen!” Wauw, net zo goed een beauty, wat een pracht amigo. Echt een kolos. 

Lars Ruitenburg: “Op die stek altijd 1 worp… 9 van de 10 keer een visje van een cm of 70, maar 111 cm niet verwacht. 1 worp, 1 vis. Klaar, naar huis.” Hahaha zo is dat Lars. Dat heet efficient vissen. Top makkerrrrr.

Pedro Van Gaver: “Een mooie baars weten te verleiden op de Tailspin.” Dodelijk kunstaas, waar zit m die vangkracht nou in?

Reinier Pater: “Heb afgelopen weekend deze schitterende rivier buffel mogen vangen! Wat was hij mooi getekend en was al aardig aan het volvreten! (112 cm)” Niet normaal wat een mooie tekening Reinier. Een karpervisser zou ‘m een naam geven…

Koen De Doncker met een dikke pike van groot water. Euforie is op zijn plek. 

Ivan Verhoeven: “Het blijft een beetje onverwacht, zo’n dikke baars midden in de nacht…” Inderdaad, het zijn en blijven zichtjagers. Dan heb je extra goed gevist Ivan. Knap!

Jessica Vis: “Shad achterin d’r strot… Snoeihard klapte ze er pal voor mijn voeten op! Maar een vette vrijdagmiddag knaller.” Ahhh heerlijk Jessica. Wat ben je toch een topperrrrr!

René de Boer: “Weer een mooie Europoortbiggie mogen landen. Zeer bijzonder seizoen. Ben benieuwd wat de laatste weken zullen brengen.” Niet normaal hoe goed jij ze heel het seizoen door blijft vangen. 

Marcel Hoekman: “Mooie grote snoek lady.” Je stuurt er drie in Marcel en alle weer groot groter grootst. Insane!

Johan Struwe: “Waar de ‘normale’ roofvis in de Biesbosch momenteel erg lastig te vangen is, is de meerval al aardig aan het volvreten geslagen. Deze begint al een aardige pens te krijgen.” Netjes Johan, je lijkt ze goed te kunnen vinden. 

 

***Foto van de week***

Jurgen Van Schijndel: “Deze schoof vol over een werpende Burbot heen.” Niet de eerste keer dat je de foto van de week krijgt toebedeeld Jurgen en ook dit keer weer meer dan terecht. Heerlijk strike dwars op het kunstaas, maar met name het kleurenspel maakt dit tot een beauty van een foto. Die vissenrug zo half boven water, die snoekprint… We love it.

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.