Roofmeister INSIDE: Jullie vangsten & record aantal snoek bij elkaar

17/10/2022
Roofmeister INSIDE: Jullie vangsten & record aantal snoek bij elkaar

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

In deze video gaan Arend van der Heijden van Okuma/Rapala en Nederlands kampioen snoekbaars vissen Jan Baar de Europoort in om op hardbaits zeebaars te vangen! Een prachtige en actieve visserij met verwoestende aanbeten. Vorig jaar hebben wij dit al eens met succes gedaan maar loste Arend helaas een hele grote. Dit jaar op dezelfde stek haakt hij weer een monster! Check de video en zie hoe dit afloopt.


 

Nog nooit zoveel snoek bij elkaar gezien!


Hier een live blog van de Roofmeister Zweden reis in samenwerking met Visreis.nl. Onder de laatste dag. Hier het Lees HIER over dag 1, HIER voor dag 2, HIER voor dag 3, HIER voor dag 4 en HIER voor dag 5.


Inderdaad, nooit eerder. In Dragso, Zweden het ware walhalla voor de snoekvisser. Wanneer je een driftje maakt van een luttele 30 meter en je vangt er zo’n 5, plus ook nog eens dito missers, volgers en lossers, dan weet je niet wat je meemaakt. Al helemaal niet als je je beseft dat dit hier verre van een uitzondering is. Man, man, man, wat een actie hebben we hier gehad.

Nooit eerder zoveel snoek bij elkaar gezien.

En deze laatste dag was het een compleet gekkenhuis.

Geen scholen aasvis, maar scholen snoek.

En jawel, ook die laatste was het weer prijs. Bo en ik besloten op de kant te blijven en zijn achter de pc gedoken, tja, duty called. Maar bij iedereen ging het verder lekker los. Een drift pakken met volop actie, daarna dezelfde drift en eigenlijk hetzelfde verhaal. Is het ergens over, dan simpelweg een nieuwe strook vinden. Hoe kun je je hier ooit vervelen?!

Flink wat meer wind dan de dag ervoor en ook de vissen werden groter.

Snoeken in zo’n omgeving. Zou dat huisie te koop staan? 😛

De dag hiervoor nauwelijks tot geen wind en de vangsten liepen rap terug. Was de snoek spoorloos? Nope, we zagen ze genoeg, maar ze zwommen verveeld wat rond. Deze laatste dag weer wind en je raadt het al, bonus. Onze theorie is dat een dagje niet vreten wellicht geleid heeft tot een nog gulzigere vreetroes.

Wind = snoek, zoveel werd duidelijk deze trip.

Naar verwachting is 90% van de snoek super ondiep gevangen. Typisch voor onze Esox in het algemeen of alleen voor brakwater snoek?

Bovenstaand gegeven heeft er misschien zelfs toe geleid dat ook de grotere vissen tot actief jagen overgingen. Het beste kunnen we dat aantonen met de visserij van de 3 kale kanjers. Elke dag al zaten zij lekker in de aantallen, maar eigenlijk elke keer weer inclusief de stropdasjes. Deze dag stapte Jaimy bij hen aan boord en het werd een gekkenhuis. Ik dacht dat ze ergens zo rond de 40 snoeken zijn gestopt, maar dit keer met een gemiddelde van 75 cm volgens Jaimy.

Check deze beauty, wat een tekening en blakend van gezondheid.

Baaien waren als de pot goud aan het eind van een regenboog.

En op deze boot werd ook de allergrootste snoek van deze trip gevangen. Tromgeroffel… 111 cm voor John Patrick. Wauw! Hij zei al dat ie nog eventjes die zaterdag toe zou slaan. Niemand geloofde hem. Op een shadje van 12 cm op nog geen meter water. Spoedig daarna loste hij wederom een metersnoek. Dragso, do we need to tell more…

111 cm dames en heren! Ziet er misschien wat klein uit, maar John Patrick is een viking van 2,50 meter.

Dat is nog wat anders dan een Bulldawq van plus 30 cm toch?!

Na een moeilijke opstartfase had ook Marcel de smaak te pakken.

Samen met zijn vismaat Mark, beiden lekker op de vis op die laatste dag.

Volgend jaar weer? Zou jij mee gaan? Laat het ons weten via info@roofmeister.nl. Misschien heb jij toffe ideeën.

Zo ook bij de anderen die nog ff het gemiddelde van de reis op konden schroeven deze laatste dag. Bo en ik sloegen onszelf voor de kop dat we in het huisje waren gebleven. Inmiddels draaiden echter de externe harde schijven overuren. Tig gigabites aan videomateriaal van deze trip zijn deze dag overgeschreven naar de I Mac van Bo. Veel succes met uitzoeken en editen amigo 😛

 


 

Jullie vangsten

Herfst in volle gang en winter coming up. Ook de roofvis zal nu echt wel hun plekken in de luwte opzoeken voor de koudere maanden. Daarbij vreten ze hun reserves aan. De mooiste roofvisperiode, check onze selectie van 20. Iedereen bedankt voor het insturen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Maurice Koeken: “106 cm afgelopen weekend in Biesbosch.” Lekker Maurice, dit is de tijd om ze te vangen. Good job!

Joost van der Maas: “Eerste 50 cm baars van 2022.” Ohhh yeah Joost! Dit zijn ze, dat er meer moge komen.

Ringo Vanfleteren: “Vandaag op het Hollands Diep…nieuwe pr 122 cm. Gevangen met een chatterbait.” Gefeliciteerd Ringo! Prachtvangst!

Olivier Moreels: “Deze unit kwam even de lens opzoeken tijdens mijn middagpauze. Wat een knallen van aanbeten hebben deze vissen toch.” Supertof man en zo heerlijk dat dit gewoon ffies kan gebeuren.

Sven Bonouvrie: “Mooie zander op de bijhengel!” Wat zijn ze extra mooi met die stekel op Sven!

Jessy Pattynama: “Wanneer je achter de baarzen aan gaat met Ultra Light tackle met aasjes van 3 cm.” Hahaha zal je net zien Jessy! In ieder geval een hell of a drill.

Jurgen Van Schijndel: “Na een jaar de bellyboot weer uit de garage gehaald en met succes.” En niet verleerd Jurgen. Allememachies wat een beauty amigo!

Erik Schutte: “Langs de kribben van de rivier bijt een mega snoek op een groot stuk kunstaas.” Die zal wel wat strijd hebben geleverd of niet Erik?

Jao Olie: “Mooie 80 plus snoekbaars.” Zachtjes uitgedrukt Jao! Kasteel topper.

Freddie Boks: “Deze snoek lag pal onder het speldaas, mooi vol al voor de tijd van het jaar!” Ze worden nu alleen nog maar dikker.

Kris van der Velden: “Sinds een paar maanden weer aan het vissen op roofvis en deze mooie knaap kunnen verleiden!” Prachtig, welcome back Kris 🙂

Cat FishMatties: “Dikke 2 plus bak op de shad.” Mega man! Dit is een buitencategorie!

Brandon De Roo: “Het gouden uurtje van de dag!” Dat kun  je wel zeggen met deze goudstaaf.

Bart Van de Walle: “Op topwater altijd +1.” Zeker Bart! Nog gefeliciteerd met de titel Wereldkampioen Streetfishing! Wat een baas ben je toch!

Wesley Miedema: :”Even na het werk je hoofd leeg maken! Lekker een uurtje struinen.” Een betere therapie is niet denkbaar Wesley.

Peter Berkhout: “Oude knar die wel trek had in een groot stukje rubber.” Prachtig Peter, prachtig licht, prachtige vis!!!

Jan D’haenens: “Na drie jaar achter elkaar een 48 baars te hebben gevangen, eindelijk een 51cm baars.” Wowwww, wat een beauty. Gefeliciteerd amigo!

Thijs Bouwhuis: “Sinds kort begonnen met roofvissen en deze mooie knaap mogen vangen op een Slick shadje van Fox.” Welkom in deze bijzondere wereld Thijs en wat een gave plaat!

Sander Willik: “Even een uurtje de wijk in met kunstaas. Gooide tussen een school aasvissen en toen schoof deze dikke dame van precies een meter over het kunstaas. Super blij mee!” Mooi Sander! Wat een voldoening geeft dat he!?

 

***Foto van de week***

Joey Huisveld: “Genoten. En Geslaagd ochtendje… Hebben wat kersen uit het water kunnen halen… ze krijgen al een mooie body!” Aanleiding om het fenomeen lensdrukker onder de loep te nemen. Wij zijn niet zo streng als sommige andere vissers. Waarom niet wat focus op het hoofdonderwerp? Ok, het vertekent qua grootte, maar is dat nou altijd zo erg? Tja, of je moet er mee gaan zitten pochen natuurlijk. Hier vinden we het juist wat hebben. Prachtplaat en daarom zelfs foto van de week!!!

 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.