Roofmeister INSIDE: De vetste roofvisfoto’s & snoeken tussen de kwallen

10/10/2022
Roofmeister INSIDE: De vetste roofvisfoto’s & snoeken tussen de kwallen

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

In deze video gaan wij samen met Niels Piersman van Okuma en Rapala het legendarische Volkerak op! Dit grote water staat bekend om zijn grote snoeken maar Niels heeft het target grote baars op het menu van de dag staan. De nieuwste Japanse techniek in de vorm van de tokyo ring moet die 50’ers de boot in krijgen maar dan haakt Niels ineens een vis die veel zwaarder voelt dan een baars…


 

Snoeken tussen de kwallen

En jawel, de Roofmeister Zweden reis in samenwerking met Visreis.nl is in volle gang. Maar liefst 22 fanatieke roofvissers hadden zich aangemeld voor deze reis en gisteren gaven ze al deze toppers acte de préséance op viskamp Dragso aan de Oostkust. Net als Bo Staartjes, ik en de begeleiders Jaimy Posthumus van BKK en HTO en Christian Drost van BKK.

Snoeken in een andere wereld…

De reis was best intens en vermoeiend, maar dan krijg je ook wat. Open Google Maps, zoek Dragso en aanschouw de weelde die de Zweedse Oostzee kunst te bieden heeft. Inderdaad, ik zeg het goed, de zee. Zout water, nou ja, meer brak, maar zeker niet zoet. En snoek is het target en… die zwemmen tussen de kwallen. Dat blijft een bizar gegeven.

Uitleg van de visgids met een overvloed aan nuttige informatie.

Aan stekken geen gebrek, eerder een overvloed. De ene nog mooier en veelbelovender dan de andere. Maarrrrr, zeker niet als het waait met het aantal Beauforts van deze eerste dag. De kunst is het nu om met de windrichting te bepalen waar je beschutting kunt vinden en waar je mooie driften langs kunt maken.

Een team ging de dag ervoor al aan de slag. Meteen een doublette 🙂

Jazeker, hier zwemmen dus ook gewoon snoeken.

Vanochtend tekst en uitleg van twee top visgidsen met feitelijk twee sleutelwoorden: Ondiep en klein. Een meter of 2, misschien 1 meter? Nope, kniediep, dus een halve meter. Dieper en je gaat figuurlijk bot vangen. Daarbij konden we onze grote lerpen rubber en XXL jerkbaits in het huisje laten liggen. 15 cm lengte voor je kunstaas is de max, liefst kleiner. Rare jongens die Zweedse snoeken.

Natuurlijk werd er de dag ervoor al van de kant gevist. Wauw, wat een foto!

Natuurlijk had iedereen dat goed in zijn oren geknoopt en zo zag je de meesten met name langgerekte kanten bevissen parallel aan de windrichting. Ook de ondiepe baaitjes in de luwte waren productief. Bovenal is het voor de hele groep zo’n eerste dag zoeken, verkennen en speldenprikjes uitdelen. Kennis en kunde opdoen voor wat komen gaat.

De Armada van viskamp Dragso… De laatste uitleg.

En al snel de eerste snoeken.

Vissen op het diepe kansloos, ondiep!

Een van de grootste…

Nog zo een. Het gebied staat bekend om de aantallen en natuurlijk lopen er mooie exemplaren tussen door. Vorige week nog een van 119 cm en 14 kilo.

Op zoek naar ondiepte in de luwte?

Of toch wat rumoer in het water langs een windkantje.

Bo met succes op een topstek.

Nu al gediskwalificeerd.

Begeleider Jaimy Posthumus met een snoek op klein kunstaas.

Veel wind vandaag. Teveel? Misschien, maar no wind, no pike.

De een ging dat wat beter af dan de rest, maar het mooie van deze leuke, gezellige reisgroep is dat er niet geheimzinnig wordt gedaan over stekken of wat werkt en wat niet. Belangrijke informatie wordt gedeeld en daar gaat uiteindelijk iedereen de vruchten van plukken. Dat weet ik zeker. Stay tuned voor iedere dag een blog van deze bijzondere visreis aan de Zweedse Oostzee.

 


 

Actueler dan actueel

Wat jullie gevangen hebben? Nou, veel, heul veel. Mooi om te zien hoeveel er wel niet gevangen wordt in onze Lage Landen. Des te moeilijke om 20 foto’s te selecteren. Iedereen bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Daniëllo Crabu: “Jiggend op snoekbaars ineens een 71 cm Intercity over mijn aasje heen!” Wat kunnen ze er op duiken he Daniëllo! Loepzuivere plaat. 

Johnny Koekerits: “Mijn neef uit Zwitserland kwam voor een paar dagen langs om te vissen. Hij heeft goed gevangen. Pakte zelf ook nog wat snoekbaarsjes.” Mensen uit het buitenland staan altijd weer te kijken wat er hier voor mogelijkheden zijn 🙂

Roy Noom: “Je PR aan meerval vangen en hem eigenlijk niet kunnen tillen.” Wat ben je toch een meerval baas maat!

Roy Noom: “Buddy Bart met een verschrikkelijk mooie vis van een tripje naar France.” En dat geldt ook voor je maat. Toppers!

Koen Verrees: “Tijdens het snoekbaarzen knalde deze mooie snoek op het lichte materiaal.” Soms denken wij dat die snoek er nog harder op knalt. 

Jean-Paul Van Boven: “Het actief vissen met crankbaits viel afgelopen weekend weer goed in de smaak.” Prachtige foto JP en dito foto. Zo kleurrijk!!!

Patrick Kreijkes: “Eerste fatsoenlijke vissessie met m’n nieuwe boot. Meteen een nieuw pr voor mij 115 cm!” Gefeliciteerd Patrick! Wat een monster amigo!

Friso Boomsma: “Op jacht naar een nieuwe PR voor Arjen Bouwe Hiddinga bleef hij steken op een evenaring van zijn oude PR 108cm! Hij moest er wel voor werken, want de makreel statisch lag zo’n 40 meter ver weg.” Hahaha, wie groot wil vangen, moet pijn lijden 😉

Marcel Hoekma: “Gave meter pike met een apart patroon op een Piglet van 10 cm ze willen niet altijd groot.” Zou het deze tijd van het jaar zijn…

Vin van Ges: “Om mee te beginnen na de lange warmte en de daarop volgende vakantie. Lekker ochtendje struinend door de polders.” Wat is er mooier Vin!

Jessy Pattynama: “Vroeg aan het doodaas seizoen begonnen.” En niet zonder succes Jessy! Lekker topper!

Johan Struwe: “Heet van de naald en vers van de pers.  Dikke unit van 1.10 meter tijdens de gidsdag van vandaag.” Heel mooi, Wat een dikkerd alweer!

René de Boer: “Na weken niet meer op het NL zoute wezen vissen was deze beer gelijk in de eerste sessie een zeer mooie welkomstgeschenk.” Wij volgen je René en bizar wat een mooie bakken jij blijft vangen. Ongekend!

Remco van Dort: “Sinds de herfst is ingetreden vang ik de meest dikke en imposante rovers. Kijk deze baksteen eens. Gevangen op een finesse hengeltje. Zo verschrikkelijk verslavend.” Goed om te horen Remco! Wat een beauty topper!

Ivan Verhoeven: “Eén van de laatste bleien hier op deze stek waarschijnlijk, daar waar het vorig jaar helemaal losging is het nu snel bekeken!!!” Bizar hoe dat kan gaan Ivan. Geen peil op te trekken. 

Jente Sijtsema: “Eindelijk mijn eerste 90’er op een Quantum pelagic shad.” Heerlijk Jente, een o in te lijsten. Figuurlijk 😛

Jessica Vis: “Een mooie en al best dikke Westlander!” Jij blijft gaan Jessica! Nominatie meest sucesvolle visvrouw 🙂

Lars Groeneveld met een bak van een baars vanaf de kant.

Pedro Van Gaver: “Als de snoeken en snoekbaarzen niet mee willen, dan maar terug wat baarzen pesten.” Pestkop 😛 Mooi toch als zij wel mee willen werken. 

 

***Foto van de week***

Jeff Waleboer: “Afgelopen weekend mocht ik de jongens weer eens uitlaten op het strand, Bredt en Rex wisten een mooie baars te vangen. Trotse papa!” Foto van de week! Meteen! Wat een trotsheid en terecht! Dan nog een mooie baars en welliht wat vaal licht, maar dat trekt wel de voorgrond in accent en die is dat waard.

 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.