ROOFMEISTER INSIDE – Beroepsvissers zich van geen kwaad bewust & züper düper roofvisfilms

10/03/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Beroepsvissers zich van geen kwaad bewust & züper düper roofvisfilms

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

 


 

Never ending story beroepsvissers

Het was een bewogen weekje met beroepsvissers in de Biesbosch. Al voor lange tijd is er gesteggel met de visserijbedrijven die hier nog steeds intensief oogsten, ondanks alarmerende berichten over de visstand. Het deert ze nauwelijks en ze blijven vissen. Sterker nog, in nog geen maand tijd zijn er twee betrapt op illegaal vissen (klik HIER).

Zo is er levende snoek en zelfs levende meerval aangetroffen op de boten van de twee bedrijven uit Hardinxveld en Woudrichem. In plaats van het boetekleed aantrekken, is laatstgenoemde zich van geen kwaad bewust. Struik uit Woudrichem had snoekbaarsfilets aan boord, wat verboden is, omdat dan de maat van de gevangen vis niet gemeten kan worden en dus het vermoeden sterkt dat er ondermaatse snoekbaars is gevangen. “Dat van die visfilet wist ik niet. Ik dacht dat je dat voor eigen gebruik gewoon aan boord mocht hebben”, aldus Struik die graag een hap rauwe snoekbaars neemt onder werktijd.

Daarnaast had Struik levende snoek, snoekbaars en zelfs meerval in bezit. Van de snoek en snoekbaars weten we dat ze ondermaats waren. Maar Struik geeft een ijzersterk pleidooi aan het AD: “Ik heb gewoon een vergunning om in de Biesbosch te vissen. Dit ging dan om bijvangst. Dat waren veertien kleine visjes. Veertien.”

Inderdaad 14, niet 1 of 2, maar 14 levende vissen. Waarom gooi je die niet meteen terug dan? Wat ben je daar in vredesnaam mee van plan? Ondermaatse snoek en dat in de paaitijd. Leuk ook met de op komst zijnde intrek van allerlei beschermde vissen zoals steur, zalm en zeeforel naar aanleiding van het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen.

Onlangs werd er een motie ingediend door D66 voor een verbod voor beroepsvisserij in het Benedenrivierengebied naar aanleiding van het Kierbesluit. Inderdaad, ter bescherming van migrerende vis vanaf zee. Maar Minister Carola Schouten (LNV) heeft de motie naast zich neer gelegd. Haar betoog is in dit licht simpelweg hilarisch te noemen. Ze vindt dat de anadrome trekvissen al genoeg bescherming genieten en dat de kans op dit soort bijvangsten minimaal is… Fijn dat beetje politieke back-up…

Wat dat laatste betreft moeten we niet teveel mopperen, want van het Visserijbedrijf uit Hardinxveld is de geldende schriftelijke toestemming met onmiddellijke ingang ingetrokken door Staatbosbeheer. Best logisch gezien het feit dat deze beroepsvisserij in april 2018 al eerder betrapt is op illegaal vissen. Al met al een never ending story, we houden je op de hoogte!

 


Top 3 Roofmeister films

Ja ja dames en heren, we zitten in een flow met onze video’s. De een is nog niet klaar gestoomd door onze editors, of er draaien al weer camera’s op of langs het water met bekende topvissers uit de roofviswereld. Tot nu toe kunnen we niet anders zeggen dat in de meeste gevallen ook de vis meewerkte. Hierbij een top 3 films, die het best bekeken zijn

NUMMER 1 Een wereldsessie met misschien wel de beste Europese roofvisser, Luc Coppens van Westin. Met de Carolina rig op XXL baars. Thrilling!

NUMMER 2 Snoeklegende Sean Wit die door langzaam te trollen en het gebruik van een downrigger moddervette snoek over de streep trekt.

NUMMER 3 Met Jouke Jansma van Daiwa vallen we met de neus in de boter op de rivier de IJssel. Zowel verticalend als werpend eindigen we uiteindelijk ruim in de dubbele cijfers!

IN OPKOMST Mehmet Buyukyilmaz, bekend als zeebaarsvisser, is ook een uitstekend snoekvisser en weet in een druk beviste poldersloot de dressuur te doorbreken.

 


 

Jullie vangsten

De maand februari staat te boek als de lastigste maand voor het roofvissen. Snoek & co voelt de aandrang tot paaien groeien en het nog koude water houdt de roofvis nog relatief in ruste. Daarom extra knap deze onderstaande vangsten Roofmeisters!

Marcel Hoekman succesvol in Zweden…

IJsvissen op grote Zweedse dames.

Christoph de Hertogh met wederom een beauty van een snoekbaars.

Dimitrios Zeus met een hangbuik zander.

Berry van Zelst: “Even met de dropshot wat rommelen op baars in de pauze en dan…”

Frank Depreter met een monstersnoek in de donkerste duisternis.

Mooie pike Frits Onderstal.

Wauw, wat een beauty voor Jordi Rakiman!

Wow, mooi rivierkasteel Jordy Eekma!

Geen grote baars, maar toch een zeer goed gelukte foto Kevin Klein.

Nachtbraker Rik Sieben in actie.

Roel van Daal met metersnoek in de nacht.

Gelukkig worden ze ook nog bij daglicht gevangen of niet soms Ruben Boelsma?!

Check die bizar fel gekleurde rode vin bij deze baars van Yves Lemmens.


Geknipt voor jou

Tijd voor wat extreem mooie vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten 😉

 

Hahaha, de nieuwste creature baits.

Oeh la la, roosterfish. Die mag niet ontbreken op je bucket list.

Yvo Bindels met een bizar mooie, moddervette roofblei en dat al vroeg in het jaar.

Evert Oostdam rechts neemt het er van met zijn Ursuit drijfpak.

Zander Paans van Rozemeijer met een prachtige sander vanaf de kant. 😉

Okidokie…

Niet slim, hamerhaai voeren…

 


 

JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.