ROOFMEISTER INSIDE – Het laatste roofvisnieuws – Vangsten, roddels en humor

24/03/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Het laatste roofvisnieuws – Vangsten, roddels en humor

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

 


 

Het verhaal achter…

Het mooiste voor ons redacteuren is het werk in het veld. Op stap met tal van super vaardige roofvissers, die ons hun visserij, technieken, materiaal en natuurlijk vangsten laten zien.

Bertus Rozemeijer, het snoekicoon van Nederland.

Daarnaast is Bertus verwoed vogelaar en maakt hij weergaloze foto’s.

Natuurlijk vloeit zo’n dag het visserslatijn rijkelijk, maar daarnaast elke ontmoeting er weer een op zichzelf. Je zou het misschien bijna niet zeggen 😛 maar het zijn mensen. Mensen met een eigen karakter en een verhaal.

Michael Stalenhoef, boek een dag, vang vis en hoor fantastische levensverhalen.

Neem bijvoorbeeld Michael Stalenhoef waarmee we afgelopen week op pad gingen. Deze Zaandammer is een gedreven visgids in de omgeving van Amsterdam, prostaffer van Quantum en en een echte snoekbaarscrack. Michael is daarnaast ex-marinier, woont op een woonboot en heeft tal van interessante verhalen.

Robert-Paul Wolters een expert op het gebied van snoekvissen en…

… de Claude Monet van deze tijd 🙂

Robert-Paul Wolters, volle bak snoekexpert en prostaffer van Westin. Daarnaast is hij leraar, liefhebber van kunst en zelf een meer dan begenadigd tekenaar.

Allround roofvisspecialist Jouke Jansma.

Ook voorzitter van de Friese bond voor fierljeppen.

Jouke Jansma, voormalig SNB-voorzitter, al jarenlang pro-staffer van Daiwa-Cormoran en met name bekend als roofvisicoon. Deze diehard Fries is daarnaast directeur van een scholengemeenschap en voorzitter van Frysk Ljeppersboun. Watte? De bond van het fierljeppen, oftewel de Friese variant van polststokhoogspringen.

Mooi dat soort verhalen achter de visser. Ook in de karpervisserij kom je het tegen. Michiel Pilaar die behalve het vangen van biggen graag mag tapdansen en die je midden in de nacht wakker kunt maken voor een stevig potje Yahtzee. Of Mark Hofman die (verkleed) geregeld Harry Potter-events bezoekt en een verwoed verzamelaar is van porseleinen servies.

 


Jullie vangsten

Het gaat wat langzamer dan verwacht, maar die watertemperaturen gaan de lucht in, dat is een ding dat zeker is. Nog even en het water explodeert van het onder waterleven. Wellicht nog voor de gesloten tijd. Hoe was het de afgelopen week met de vangsten?

Tobias Stuurman: “Afgelopen weekend deze kneiter vastgelegd tijdens een winderig tripje met mn maatje Wiljo van Daalen.”

Anne Nijland met een magere toch mooi gekleurde snoek.

Dirk Jan Boom met een forse zander….

Jody van Ettema: “Felle dame kwam even de spintube opvreten.”

Freek Schoonderwaldt succesvol tijdens King of Zander. Check die knik op de kop van de baars.

Joeri Verhoef op groot water met een plaatje van een snoekbaars en een prachtige wolkenpartij op de achtergrond.

Dominique Neijenhuizen: “Mn pr baars begin deze maand, 48 cm rond!”

Sophie Neitzel: “Na bijna 3 weken Bonaire nu weer afkicken met de laatste snoekbaarzen voor de gesloten tijd.”

Stefan Elgers: “Net geen meter ! Maar wat was deze lady vet.”

“Omwille van deze toestand heb ik besloten om de snoekhengels op te bergen tot de opening…” aldus een nobele Franky Bries.

 

Owen van Boven met een meterbak. Mooi plaatje ook met die ringen op de achtergrond 😉

Super releaseplaat van Peter Vancompernolle.

Lekker bezig Robbert van Rossum. Snoekbaars vanaf de kant en zeer goed aan de maat.

Bijvangst tijdens het meervallen Ronnie Jonker?

Verlate Valetijnskaart Sander Bravenboer? Nice pike, dat sowieso!

Wauw, wat een tekening Thijmen van de Graaf.

Dikke dame voor Tim Hakkert.

Jens de Goffau: “Toch nog een mooie zander weten te vangen met dit lekkere lenteweer! We gaan door tot in het donker (stiekem is dat de beste tijd).”

Rick Simmerman: “Vorige week zaterdag! Samen met Rico Stougie een middag wezen snoeken! De storm had echt geen invloed op de vis, meerdere 60+ vissen gevangen!”


Booming roofviswedstrijden

Roofviswedstrijden zijn hot in de Benelux. Dit hadden we 10 jaar geleden niet kunnen zeggen. Toen hing er nog een soort taboe op roofviswedstrijden. Feitelijk was er alleen het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen, verder wat lokale initiatieven. Nu is dat radicaal veranderd en immer groeiende.

Het meest prestigieuze event, de Predator Tour.

Wedstrijden down town.

Zo zijn er de talloze Streetfishing wedstrijden en zijn de echt grote events, zoals de World Predator Classic, World Crank Cup, Lure Masters en de meest prestigieuze de Predator Tour. Met name na de gesloten tijd zullen deze events weer in al hun volledigheid losbarsten.

 

De meest actuele stand van Skills & Stripes. Wachten is het op de prijsuitreiking. Klik HIER om dat live te volgen eenmaal zover.

Nog net daarvoor, dit weekend, een nieuwe wedstrijd met ook weer een nieuwe opzet. Skills and Stripes op het Haringvliet met als mikpunt baars. Deelnemers krijgen vooraf een tackle box met kunstaas en moeten het daarmee bolwerken. Ander kunstaas is niet toegestaan.

De prestigieuze Float Plus King of Zander.

Afgelopen zaterdag de Float Plus King of Zander, een wedstrijd voor bellyboaters, waarbij peddels en elektromotoren zijn toegestaan. Ook deze tak binnen de roofvisserij mag zo haar kunsten vertonen. Kris Broeckx van Westin deed dat het beste en sleepte de eindzege in de wacht.

Een indrukwekkend gezicht.

De Vlaamse winnaar, Kris Broeckx.

Goed deze ontwikkeling met allerlei roofviswedstrijden? Wij juichen het toe. Mooi toch dit soort podia waarbij wij ons als roofvissers kunnen profileren. Naar onszelf, maar ook naar de buitenwacht. Zo zien ook niet-sportvissers hoe booming het roofvissen is. Zo lang de wedstrijden met goede reglementen werken ten behoeve van het welzijn van de vis, zijn het mooie visitekaartjes voor onze passie.


 

Geknipt voor jou

Tijd voor wat extreem mooie vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten 😉

Hmmm, bij nader inzien simpelweg geshopt.

Je zal hem op je verticaalhengeltje haken 😛

Uitprinten en levensgroot in je visschuur hangen 😉

Gezellig ijsvissen.

ok.

Nieuwe aanwinsten voor Team met Tackle Meisters, wegens vertrek Rick Simmerman.

Kevin Vandam tijdens de Bass Master Classic.

Sneu, maar moeilijk om een lach te onderdrukken.

Voordat zonnebrandcrème werd uitgevonden.

 


JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.