Top hengel voor C rig vanaf de kant – Westin W3 T&C 225 cm

12/01/2021
Top hengel voor C rig vanaf de kant – Westin W3 T&C 225 cm

Nog niet zo lang is de Carolina rig een super effectief systeem gebleken voor het vangen van grote baars.  Westin heeft daar met haar speciaal ontwikkelde Westin W3 en W6 Finesse T&C perfect op in gespeeld. Nu is er een nieuwe versie, de W3 T&C 225 cm. Roofvisser Thomas Wendingen heeft er al geruime tijd mee gevist. 

Door Thomas Wending

Ondertussen zijn de Westin T&C hengels een begrip binnen de baars en andere finesse visserijen. Dat is niet gek ook, want deze hengels zijn speciaal ontwikkeld voor deze stijl van vissen en komt in verschillende lengtes en prijsklassen.

Speciaal voor de kantvisser met de Carolina rig, op veler verzoek!

De versies die reeds op de markt zijn: Een T&C van 5-15 gram en 7-21 gram, beide in de lengte van 213 cm en beide verkrijgbaar in de W3 klasse en luxere W6 klasse. Sinds kort is er een telg toegevoegd aan deze familie, namelijk de W3 T&C met een werpgewicht van 5-15 gram en een lengte van 225 cm.

Wanneer je opeen wel die extra meters haalt 🙂

Persoonlijk ben ik erg blij met de toevoeging van deze hengel aan het assortiment, want ik als kantvisser moet soms ver werpen om op het juiste mosselbankje te komen. Met de upgrade aan lengte is dat geen enkel probleem 🙂 Ik heb deze hengel nu geruime tijd en ik merk dat ik nu veel makkelijker afstanden kan overbruggen. Ideaal voor nu in de winter met op veel stekken op rivierplassen hoog water. Ook mooi dat je stekken kunt bevissen waar anderen minder snel bij kunnen komen.

 

Die W3 range is al op-en-top qua kwaliteit en ook nog eens uiterst gunstig geprijsd.

 

Bonus is dat je vanwege de extra lengte meer controle hebt tijdens het drillen van de vis. met andere woorden kun je de vis net beter sturen en over het scherpe talud krijgen, wat vaak vlak voor je voeten ligt. Bovenal is de hengel super licht in gewicht en qua actie ideaal voor de visserij met Carolina en Texas rigs.

Zoek de mossel 😛

Dat maakt de hengel overigens niet ongeschikt voor andere visserijen. Ik zelf gebruik hem eigenlijk overal voor. Bijvoorbeeld net zo goed voor het vissen met loodkoppen met een ShadTeez en crankbaits. Wat dat betreft dus een allrounder, maar speciaal ontwikkeld voor de C en T rig. En dat in de W3 klasse, die bekend staat als een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

 

Wil jij meer weten over de Westin W3 Finesse T&C 225 cm of bestellen, klik HIER.