Roofmeister INSIDE – Hete vangsten en focus op het werpen met shads

15/08/2022
Roofmeister INSIDE – Hete vangsten en focus op het werpen met shads

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

https://www.youtube.com/watch?v=sizTpt24QwE

Niet normaal hoeveel we vangen met meervalbaas Rick Habermehl. De verwachtingen waren niet hoog, we zouden gewoon even een poging wagen op meerval stekken onder de rook van Rotterdam, maar dat pakte dus even heel anders uit. Dan krijgen we last van een bewoonster in een flat. Zal de politie naar ons toe komen…


 

Geen afleiding door lekker wijf

Terug van weggeweest Roofmeisters. Vakantie voorbij en weer knallen natuurlijk. Het vissen tijdens de vakantie leek op een regelrechte mislukking uit te draaien, maar mooi dat het tij dan kan keren. Na enkele vruchteloze pogingen op zeebaars, belandde ik, eigenlijk per toeval, op een droomstek. Worp na worp een vangst of aanbeet, klik HIER.

De zeebaars was me welgezind, maar in hoeverre was er sprake van kunde?

Ik kon het goed gebruiken, een heerlijke boost voor het zelfvertrouwen. Wie onze video’s volgt weet dat ik niet bepaald scoor tijdens de filmdagen. Hier en daar een mooie rover hoor, maar grosso modo moet ik het onderspit delven en mag ik al blij zijn met enkele vangsten.

Misschien wel mijn dieptepunt. Bo en Patrick Verbrugge die achter elkaar zeebaars vangen. Ik vang niks, en dan toch…Een gulletje… Pffff

De zeebaarsjackpot was dan natuurlijk wel even extra lekker. Toch blijf ik realistisch. Ok ok ik vond het knap van mijzelf hoe ik de stek vond, schouderklopje voor mezelf… Maar qua visserij was het geen rocket science. Die topwater, een Patchinko, richting de horizon smijten en rustig binnentikken. Tja, heel veel kun je dan niet fout doen…

Waar ik schraap, harkt Bo.

Waar wringt de schoen bij mij? Het is met name het werpen met shadjes en al helemaal als daar de nodige finesse bij komt kijken. Inwerpen, laten zakken tot de bodem, optikken en weer laten zakken/zweven… Iets in dat proces moet ik faliekant fout doen, want het kan nu geen toeval meer zijn dat anderen vangen en ik niet tot nauwelijks. Mijn makkermaat Bo kan de tranen van het lachen nog nauwelijks verbergen.

Tja…

Goed nieuws, want ik ben in de leer, bij mezelf. Trainen zou je het kunnen noemen. Natuurlijk pak ik veel vaker een paar uurtjes vissen, maar nu ben ik strenger voor mezelf. Meer toewijding, niet kappen als het ergens ff niet wilt lukken. Vooral meer focus, daar schort het in mijn hoog sensitieve brein nog wel eens aan. Dus niet meteen opkijken als er een lekker wijf voorbij loopt. Opperste concentratie bij dat proces van ‘inwerpen – zakken tot de bodem – optikken –  weer laten zakken/zweven.’

In de leer bij mijn ikke. Voorlopig loopt het op rolletjes.

En jawel mensen, nog geen weekie thuis weer, een aantal korte sessies en ik merk duidelijk progressie… Dat geeft weer het nodige zelfvertrouwen. De vibe van dit moment is goed. Lekker! Als is het maar om dat nare lachje van Bo te verstommen.

 


 

Hitte vangsten

Oeffff, wat een hitte hebben we achter de rug Roofmeisters. Verstandig dat de meesten van ons niet gingen vissen op snoek. Met deze temperaturen is onze Esox een stuk kwetsbaarde, lees, vaak loopt het noodlottig af voor onze groene vrienden. Ook met andere soorten is extra waakzaamheid geboden. Hoe dan op prachtige vangsten, ook deze keer weer.

Wil jij je vangstfoto (GEEN SNOEK VANWEGE HITTE) terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Visgids Biesbosch: “Maatje Joris met een prachtige snor tijdens een mooie visdag deze week. Donderdag gaan we weer wat grotere proberen te vangen.” Mogen wij mee 😛

Arie Varkevisser: “Samen op de kayak zeebaarsjes vangen in de Oosterschelde.” Legendarisch Arie, dagen om nooit meer te vergeten. 

Arjen Bevelander: “Afgelopen zondag na lange tijd weer eens op jacht naar de snoekbaars. Na een paar mooie snoekbaarsjes van rond de 45 cm. Een dikke dreun op de hengel. Ik wist meteen, dit is een mooie! Super blij mee! nieuw pr 65cm.” Gefeliciteerd Arjen! Next level man! Weer eens gaan en dan meteen je pr pakken! Epic!

Wesley Miedema: “Niet de grootste, maar wel een toffe plaat.”  100% Wesley, heel mooi met die dieptelijnen inderdaad. 

Vin van Ges: “Prachtig weer + golfslag op zee net aan te doen + zeebaarzen op eigen boot = Genieten!!” Prachtig rekensommetje zo Vin en een heul fraaie plaat!

Hans Ruigrok: “…Net weer thuis van een prachtig mooie trip in Bergsfjord bij Loppaseafishing…” Oeh lala Hans, wat een plaat, die mag zo aan de muur man! Prachtige vis. 

Jurgen Van Schijndel: “Ze hoeven niet groot te zijn om van te genieten.” Zo is dat Jurgen en mensen die dat niet geloven laat je deze foto zien! 

Patrick Eijk: “Heerlijke baars tijdens een bellyboat sessie!” Heel tof ie scherpte diepte Patrick!

Frédéric De Cooman: “Zomervisserij is voor mij de jacht op zeebaars, gewapend met shads de stroming opzoeken, vissend boven de mossel en oesterbanken op zoek naar zilveren kanjers.” Prachtig verwoord en dito foto Frédéric! Zal een dreun gegeven hebben deze bak. 

Rick van der Sluis: “Fijne baars van afgelopen week.” Inderdaad Rick, niets meer aan doen 😉

Remco van Dort: “Ik dacht eerst dat er een hybride opklapte. Blijken het kopvoorns te zijn die de Sliders niet kunnen weerstaan. Deze rakkers zijn toch witvissen of toch rovers? Au revoir vanuit de Franse Pyreneeën.” Kopvoorn is een echte omnivoor(n) Remco, vreet alles, ook al is het best lastig om ze met kunstaas te vangen, dussss chapeau amigo!

Glenn Sierra: “Dikke gul vanaf de kant sleuren 2.0. “ Ahhhh, jij loot daar lekker zo Glenn. Keep it coming!

Ed Brands: “Kleine rakker met een kronkel.” Zo dan, klap van de molenwiek Ed… Leuke foto!

Tomas Vangorp: “M’n shadje tikte nog maar net de grond en een mooie dreun volgt op de hengel. Een mooi gevechtje midden in de stroming volgt . Onthaken, fotootje en snel terug in het water.” Zoals het hoort Tomas, keurig gehandeld. 

Robin Smit: “Wat een sport en wat een power hebben die beesten. Werkt echt verslavend dat oppervlakte vissen.” Er is weinig mooiers Robin, flinke bak man…

Joey Huisveld: “Onverwachtse avondsessies zijn vaak de mooiste. Wat een paar dagen geleden de chatterbait de sleutel was, was het deze keer de twitchbait. Met 4 baarzen en deze mooie 60+ Snoekbaars was het een mooie avond.” Zieke plaat Joey! En dat zijn de sessies man! Genieten!

Paul Pasveer: “Mijn eerste meerval (1.48m) gevangen tijdens ook nog eens mijn eerste nacht sessie ooit.” Een dubbele primeur Paul! Tof!

Jelle Wiebe Zijlstra: “Mooie roofblei op de IJssel!” Prachtige rivier Jelle, hopen dat ie snel weer op een normaal peil staat. 

Marcel Hoekman: “Mijn eerste blackbass gevangen, heel vet! Zag tijdens het karpervissen ineens een blackbass zwemmen, vlug mijn hengel gepakt met een Pig Chatterbait en gelijk de eerste worp had ik hem te pakken super!” Zo tof Marcel! Is toch de ultieme roofvis om te vangen?!

 

***Foto van de week***

Thijs van der Sanden: “Alsof er een 70×70 grindtegel in het water viel, zo hard was de klap van deze machtige roofblei op mijn stickbait! ‘Big girls like it on Top’, zoals mijn maatje Nico Molkens het mooi omschreef.” Thijsmeisters, wat een plaat man! Beauty! Zo mooi 3D in de lens gedrukt en loepje zuiver. Mooie Hollandse lucht en een happy Thijs, wat wil je nog meer? foto van de week!

 


 

Wil jij je vangstfoto (GEEN SNOEK VANWEGE HITTE) terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.