Roofmeister INSIDE: Klaar voor de start… & de grootste meervallen!

22/05/2023
Roofmeister INSIDE: Klaar voor de start… & de grootste meervallen!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***Wil jij met ons 1.000 snoeken vangen?!***

Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Zweden avontuur 2.0, klik dan HIER.

 


 

🏆Roofvis wedstrijd🏆

Aanmeldpagina Yamaha Pro Fishing Cup 2023

Al weer voor de derde keer gaat Roofmeister de Yamaha Pro Fishing Cup (YPFC) organiseren, dit keer op 1 en 2 juli! Een wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen en met heel Nederland als parcours. Kun je niet wachten en wil je meteen inschrijven? Klik HIER

 


 

Klaar voor de start…

Vandaag Bo’tje aan de lijn… Nadat we de dagelijkse zaken hadden besproken, waren we het unaniem eens met elkaar. We hebben zin in het nieuwe seizoen en niet zo’n klein beetje ook. Ik reed vandaag langs wat slootjes en moest me inhouden om daar niet wat kunstaas te water te laten. Pffff… Niet te doen.

Slootjes die schreeuwen om aandacht en dan met oppervlaktekunstaas aan de slag gaan! Next level! Zie video onder.

Het is ook elk jaar weer hetzelfde liedje. Vorig jaar stoven we meteen naar de oevers van de Lek om daar vanaf de kant werpend op snoekbaars te vissen. Het verschil toen met de laatste sessie in maart…? De wereld! Van koud naar warm. Van passieve roofvis naar actieve roofvis. Alleen al het vissen zelf, dus nog zonder de aanbeten of vangsten… Een verademing, de verlossing van een opgekropte roofvis lock down. We love it!

Wat was die opening vorig jaar fantastisch. Zie video onder!

En dan nu die laatste zaterdag van mei? Ik heb er een potje van gemaakt met de planning, ik ben met dze family op stedentrip, zucht. Bo heeft het beter voor elkaar en gaat met de mannen van Neptune Fishing op pad. Vanaf de kant en op alles wat maar wil bijten in kunstaas.

Op stap met de meest gastronomische roofvissers van het noordelijk halfrond, maar dan zonder mij…

Het weekend erna al gauw een mooie herkansing voor mij. Samen met Bo en Luc de Groot naar Jachthaven Waterkant, op een van hun super de luxe woonboten. Geen mooiere uitvalsbasis voor de grotere Deltawateren als dit. Ja, in de winter hebben we dit eerder gedaan, maar hoe vet om nu die lange avonden mee te pikken?! Woehoe!

In de winter hebben we hier al zuperrrr comfortabel ingezeten, maar nu wordt het anders. Nog beter! Klik HIER.

Dan moet ik Bo even laten voor wat het is, want dat springt de snaak aan boord bij Rick Habermehl met een wel hele toffe missie, het winnen van de Predator Tour. Je leest het goed, Rick en Bo hebben zich ingeschreven voor de meest prestigieuze roofviswedstrijd van Europa. En met die gouden lul van Staartjes acht ik alles mogelijk.

Grootste snoek tot nu toe & Bo Staartjes pakt uit in half uurtje

In Zweden liet Rick al zien dat hij meer kan vangen dan alleen meerval, nu mag hij zich laten gelden op een internationaal toernooi!

Dan zitten we nog maar halverwege juni en ik heb niet eens alles benoemd. Laat staan water er ons daarna nog te wachten staat. Bo en ik zijn het eigenlijk over twee dingen eens, we gaan hele leipe roofvis video’s schieten.

 


 

Snorren wall of fame

De meest indrukwekkende soort van ons land, sowieso qua grootte, de meerval. Groter dan mensen en sterker dan welke roofvis dan ook. We vroegen om jouw mooiste vangst c.q. foto en dat hebben de servers geweten! Iedereen bedankt voor het insturen!

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste ZEEBAARS van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop deze dan met korte beschrijving in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Kevin De Peuter: “Deze beul in 2022 gevangen en hiermee mijn pb verpulverd naar 250 cm!” Insane Kevin, wat een apparaat! En dat in de nacht vanaf de kant. Hulde!

Als je een vis met zijn drieën vasthoudt, dan weet je dat het buitencategorie is! Next level Maxim Vlieghe!

Mark Verhoeven: “199 cm of brute oerkracht!” Wat dacht je van beide Mark! Wat een krachtpatsers!

Robin Smit: “Geen mega knoepert, maar zeker wel een leuke vis om nog in de belly te kunnen tillen.” Met deze vis moet dat al een hels karwei zijn geweest Robin!

Kenny Maes: “Niet de grootste, maar wel de zwaarste dit jaar, 2,05 meter!” Dan durven we niet te gissen naar de grootste Kenny!

Goran Krnjic: “Een dikke dikke puur Hollandse 239 cm.” Je bent en blijft een meerval baas Goran!

Alain Luijten: “Deze gigant van 188 cm en een kilo’tje of 65 à 70 op de laatste dag doodaazen op snoek. Wat een geweld tussen die boten in.” Nee johhhhh en dat terwijl je snoek verwacht. Heel leip Alain!

Rajeev Ladi: “Het begon donker te worden tot ik nog deze op me scherm zag. Aangevist en BAM, hangen. 263 cm Ebro meerval.” Holy shit Rajeev, denk je alles gezien te hebben… 263 cm!!! 

Stijn Leemreize: “Op een warme zomeravond na het werk de rivier op met de bellyboat!” En dat noem je ‘na het werk’… Dat moet nog flink arbeiten zijn geweest…

Simcha Mijnsbergen: “Deze geweldige double hookup met de one and only Goran Krnjic.” Je zegt het goed Simcha, deze man heeft nog net geen lange snorharen. 

Kevin Demmers: “Zeker niet de grootste, maar deze zwaar gewicht voor zijn lengte gaf me een aardig gevecht op een verticaal stokkie!” Gevalletje obesitas Kevin, zelden zo’n dikke hangbuik er onder gezien!

Erik De West: “2,20 meter Ebro meerval vorige week. Met dank aan Ebro Cat, aanrader voor een meerval trip naar de Ebro.” Wat een kolos Erik, mooi lelijk zijn ze!!!

Freek Janssen: “Niet die grootste van het seizoen, maar qua omvang en gewicht wel de zwaarste.” Oef, staat er geen bordje ‘verboden te zwemmen’ langs de oever 😛

Michelle van Wamel: “Hele mooie meerval  van 1,46 m op m’n snoekbaars hengeltje, op een klein Spikey shadje.” Niet normaal hoe klein ze het aas soms uitkiezen Michelle! Topvangst!

Greggor Boeiend: “Mooie massieve Nederlandse 218 cm uit de bellyboot.” Kon je nog een beetje tegengas geven met dit monster?! Pffff, niet normaal.

Kiki Reihs: “Mijn allereerste meerval. En wat een gevecht. 2.05 meter geheel onverwachts op mijn ultra lichte snoekbaars hengel. 1.5 uur gestreden en gevochten met deze kanjer waar ik niks tegen kon doen met 06/00 gevlochten lijn en dunne fluorocarbon. Maar ik heb m weten te landen en dat maakte het gevoel van mijn eerste meerval onvergetelijk. Vanaf dit moment ben ik niet meer weg te slaan bij deze geweldige monsters.” De eerste en dan dit formaat! Heel goed gevist Kiki!

 Gwen Visser: “Nederlandse 230+.” Wat een unit, natuurlijk ga je daar even het water mee in!”

Cat FishMatties: “256 cm Po monster. Op mijn verjaardag gevangen. Vis was nog niet gevangen, dan mag je de vis een naam geven. HAILEY vernoemd, naar mijn dochter.” Super gaaf man en niet normaal groot!

Matthijs Kroon: “Nederlandse 1,70 meter.” Geen vis, maar wel prachtig om die kromme hengel te zien Matthijs!

 

***Foto van de Week ***

Jos Ceelen: “Vroeg voor moeten opstaan, maar als je er dan 1 vangt van 1,85 meter, dan maakt dat het wel weer goed.” Wat een heerlijke plaat Jos! Indrukwekkende vis, prachtig gekleurde achtergrond en jouw glimlach doet de rest! Foto van de week! Geen twijfel!

 


 

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste ZEEBAARS van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop deze dan met korte beschrijving in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.