Roofmeister INSIDE: MEGA snoekbaars, yellow mouth snoekbaars & stoempen op Maurik

12/12/2022
Roofmeister INSIDE: MEGA snoekbaars, yellow mouth snoekbaars & stoempen op Maurik

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


🏆DIT IS THE WALKING BEST🏆

Stay tuned voor de aller tofste roofvisserie op YouTube. Kantvissen op haar mooist, 4 teams, 8 absolute topvissers en 6 onderlinge duels waarbij alles op alles gezet wordt. In deze video alles over de spelregels van The Walking Best.

🎁Doe mee aan de The Walking Best Poule. Voorspel de uitkomst van de 6 verschillende battles en win fantastische prijzen, klik HIER.


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

In deze video zijn we op pad met Jouke Jansma en Yair Nauta. Beide heren hebben hun roots in dit water liggen en nemen ons mee voor een masterclass trollen op snoek! Op een klein waterstelsel tussen de pittoreske Friese dorpjes gaan we op zoek naar aasvis en natuurlijk de snoeken. In deze video krijg je antwoord op waar ze liggen, met welke snelheid je moet varen en nog veel meer handige tips om zelf meer te vangen.


 

Stoempen op Maurik

Wat heb ik er weer koude dagen op zitten. En jawel, die winter heeft ook haar charmes. Nou, nee dus. Voor mij niet. Ik haat de winter. Zo dat is er uit. Sta ik dan bij het krieken van de dag. Na 30 seconden al koude handen, één tranend oog (meestal de linkse, waarom is mij een raadsel) en koffie die veul te snel lauw wordt.

Op die echt koude dagen met dood aas aan de slag of extra uitdaging zoeken met kunstaas?

En ik ben niet de enige, want onder water zijn ze ook niet op hun best. Nou ja, koudbloedig zijn ze en zomaar ff een sprintje zit er dan niet in. Liefst willen snoeken met die dikke winterpens per ongeluk over zo’n vette dode aasvis heen rollen om dan nog slechts die laadklep open te hoeven zetten. Voor baars en snoekbaars zijn de no action shads meer en meer in trek. Ik blijf het bijzonder vinden hoe een levenloos stukje plastic aantrekkingskracht uitoefent op deze stekeldragers. Sterker nog, de stilhangmomenten liggen nu beduidend voor. En probeer met die trillende handjes je hengel maar eens stil te houden.

Een momentje van warmte 😛

Leer je dan niet elke vangst nog meer te waarderen? Nou, dat is dan wel weer zo. Beste voorbeeld misschien afgelopen week met Pieter-Bas Broeckx van de VisTD. Stoempen bij het Eiland van Maurik. Al vanaf begin af aan wisten we dat het strijden zou worden voor elke vis. Dat werd het dan ook en gelukkig met resultaat. Dan voelt dat heerlijk en vergeet je voor even die vervloekte koude wind en zelfs natte sneeuw. Alsof je wint van Argentinië en dan ook nog met 4-0 of zo…

Mijn koudste visdag ooit, zie video boven. 

Dus Beljaars, je moet niet zo miepen, houd ik me zelf voor. Regelmatig ga ik niet met de minsten op pad. De koudste dag ooit met visvriend Michael Stalenhoef uit Mokum op de Zaan, ik denk dat het -88 graden Celsius was. Niet te doen, ik moest rond een uurtje of 2 in de middag afhaken en drie dagen ontdooien. En dan een paar dagen terug met marinier Evert Oostdam. Het zal ook rond het middaguur zijn geweest dat Bo en ik stiekem tegen elkaar fluisterden hoe we dit in vredesnaam moesten volhouden. Des te meer was het fantastisch om te horen dat Evert er ook wel genoeg van had. Ken je nagaan…

Wat een insane prachtige snoekbaars van 98 cm voor Herman Schuurman en zo dik en dik verdiend.

Vorig jaar met de Fries Herman Schuurman op pad met toen ook de vriezerdeur wagenwijd open. Vrijdag weer en die Friezen krijg je niet snel gek met graden in de min. Herman sowieso niet, die heeft onlangs een MEGA metersnoekbaars gevangen. Nog gefeliciteerd als je dit leest topper!!! Bij hem zal een Siberische temperatuur voorlopig geen roet in het eten kunnen gooien. Ik ga vrijdag ook voor dat kaliber vis, puur om die temperatuur op te drijven.

 


 

Vangsten van jullie

Check bovenstaand geneuzel van Sjoerd. Gezeur over dat koude weer. Hulde aan jullie Roofmeisters weer met zoveel en zulke mooie vangsten. Pittig om er 20 tussen uit te kiezen, maar onderstaand een selectie.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Serge Sonneveldt: “Dit zijn wel de vissen waar je een avondje bankhangen graag voor opgeeft.” Inderdaad, daar kan geen Netflix tegen op Serge. Prachtig!

Jordi Giovanni Rakiman: “Deze dikke metersnoek schoof met vólle overgave over mijn shad. De aanbeet die volgde was niet normaal hard! BAMMM!” En dat was niet de enige van jou zagen we op Facebook. Wat hebben jij en je gasten lopen  harken man!

Robin Paap: “Richard Glas ving deze dame van 111 cm vorige week op een shadje van 3.5cm.  Ik kreeg de eer om haar te landen!” Teamwork mannen! We zijn trots op jullie en jullie vangst.

Jan Geervliet: “Ik zat net op mijn stek en al vrij snel had ik deze prachtige snoek aan de haak.” Prachtige kleuren Jan!

Wiebe Jouke Elzinga: “Mooie sterke snoek op de fireball!” Oewwww Wiebe, we hebben kleur nodig in deze donkere tijden en jij geeft ons dat!

Een koude dag. Dat zie je aan alles bij deze foto van Oenejaap Reitsma en de voldoening net zo goed.

Glenn Sierra: “Mooie zeventiger op de kant tijdens een rap uurtje op de rivier.” Wauw, wat een mooi, bijzonder licht en lekker dat je in een korte sessie zo’n dikkerd vangt Glenn!

Frédéric De Cooman: “Een avondje werpen na het werk bracht me deze 87’er, een harde knal op een light game hengeltje en klein shadje… Die aanbeten is wat snoekbaarzen zo fun maakt.” Wat een bak man! Daar kun je wel even van nagenieten Frédéric!

Juul Steyn: “Super trotse jonge visser uit de UK die zijn beste verjaardag ooit vierde bij UFX – Ultimate Fishing Xperience in Amsterdam. Deze dikkerd ving hij pelagic aan boord bij mij.” Je hebt een onvergetelijke dag gegeven Juul. Sure thing!!!

Cor Toet: “Korte sessie met doodaas.” Met resultaat en wat voor???!!! Check alleen die kop al. Monster alert.

Giovanni D-s: “Deze zomer gestart met een nieuwe uitdaging en target in roofvisserij van de baars. Niet opgeven wordt beloond. Eindelijk met laatste worp de 45+ baars waar ik op gefocused was. Het virus is nu nog meer aangeslagen.” Hahaha welkom in deze krankzinnige wereld 😛

Maarten Tweepuntnul: “Opvallend veel snoeken van dit slag de afgelopen weken. Ondanks dat er 2 aasvissen achter de boot waggelden, ging deze corpulente dame van elf en halve decimeter aan het lichte verticaalstokje hangen.” Ahhhhhh wat een bruut dit. Niet normaal! Kolos. En dan meer vissen van dit slag joh…

Roy Noom: “Deze net geen 120. BAM! Kon een voorn aangeboden aan de fireball niet weerstaan. Ondanks de kou van afgelopen zondag weer voortreffelijk afgesloten met zo’n vangst.” Je zit weer prima op de vis Roy. Wauw!

Yannick Troch: “Ik kom maar niet over mijn pr van 68 cm.” Komt vanzelf wel Yannick en vooral ook blijven genieten van deze topvissen!

Jessica Vis: “Een grote chatterbait van de Sint gekregen, die moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden!” Wanneer gaat hert stoppen met deze dame!!! Visvrouw van het jaar. Niet normaal!

Robin Smit: “Voor sommige vissen moet je even naar achteren leunen om hem op de gevoelige plaat te krijgen.” Hahaha prachtig maat! Supervette plaat ook meteen.

Arian Heeren: “Tijdens het verticalen deze prachtige vis mogen vangen. Ondanks de kou geeft deze lekker warmte.” Hahaha daar weten wij alles van Arian. Voor Sjoerd hoeven ze nog niet eens zo groot te zijn 😛

Koen Van Rijen: “Dikke Snoekbaars aan de vlieghengel op een zelf gemaakte streamer.” Zelden hebben we zo’n fraai gekleurde zander gezien Koen. En dat op de vliegenhengel. En dat op een eigen maak streamer. Gaat dus in de boeken!

Coen Oostra: “Tijdens een rondje streetfishing in Haarlem ving mijn zoontje Max een mooie snoekbaars van 71 cm op de Ned rig. Was een mooie dril op z’n lichte hengeltje en gelukkig was mijn net precies lang genoeg om hem te landen.” Check die glimlach en een verdere beschrijving is er niet nodig!

 

***Foto van de week***

Mikkechickk: “Niet echt actueel, is van een maand terug. Maar hey, te mooi om niet te delen.” Nou, inderdaad. Hier voor maken wij graag een uitzondering voor. Niet normaal wat loepje zuiver deze foto en de scherpte exact goed op die vampierenbek van deze zander. Wauw. Ook vet zijn die gele accenten. Ooit wel eens gehoord van yellowmouth barracuda? Daar heeft dit veel van weg. Foto van de week. Dat sowieso! Gefeliciteerd Mikky!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.