Roofmeister INSIDE: PR regen in lastige maand en negen(!) 50’er baarzen op één dag

20/02/2023
Roofmeister INSIDE: PR regen in lastige maand en negen(!) 50’er baarzen op één dag

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


Aflevering V van The Walking Best gezien?

Opeens een doffe dreun en een log gewicht aan de andere kant van de lijn. Een o zo belangrijke vis voor deze competitie. Het andere team dat opeens boven op de flinke snoekbaarzen gestuit lijkt te zijn. De 5e aflevering van The Walking Best zit vol met spanning, een genadeloze strijd tussen team Shimano met Jordi Rakiman en Lennard Ringnalda en team HTO/Wesdijk met Jaimy Posthumus en Goran Krnijc. Wie gaat die felbegeerde 3 punten pakken?


 

Negen 50’er baarzen op 1 dag!

In 1 dag heul veel grote baars vangen, waarvan 9 vijftigers. Ja ja, ga eventjes zitten, of houd je goed vast, of beide natuurlijk. Op 1 visdag 9 baarzen van 50 cm plus vangen… Ook wij moesten dat even laten bezinken. De boodschapper van dit vangstbericht verraste ons minder. Jan Boomsma, who else?

Onlangs dit monster van 54 cm en 3,24 kilo voor Jan. Ongekend! Ook voor Jan en dus zijn PR.

Toch blijft die nuchtere Fries ons keer op keer verbazen. Wat een machine, wat een know how en wat een skills. Natuurlijk wilden wij zo snel mogelijk met hem mee om dit aan den lijve te ondervinden en eenmaal aan boord bij deze visgids voel je dan al aan alles dat het goed gaat komen.

Ook deze dag dag zou het goed komen…

Maar… 9 vijftigers. op 1 dag. We moeten er nog steeds aan wennen. Er zijn er genoeg die ingaan op oneerbare voorstellen, voor het vangen van een enkele baars met deze afmeting. Dit is toch krankzinnig en jawel, zelfs Jan staat hier van te kijken. Hij denkt dat het momenteel rozengeur en maneschijn is voor de baars op het Haringvliet. De populatie groeit en dan met name die van de XXL buitencategorie.

Jawel dames en heren, zelfs ik kon er een paar vangen.

Bo had weer minder worpen daarvoor nodig. Zucht…

Ik dacht nog even slimme verklaring te hebben. Ik weet dat dit Jans favoriete roofvissoort is en het Haringvliet zijn spreekwoordelijke thuiswater. Jaar in jaar uit maakt hij hier uren, dagen, weken… Elk jaar weer nieuwe ontdekkingen, ingevingen. De patronen stapelen zich op, hij weet steeds beter wanneer hij waar moet zijn en met welke techniek… Een puzzel met steeds minder ontbrekende stukjes. Klinkt logisch toch?

Jawel, baars. Gezien tijdens een regenbui.

Jan denkt echter toch echt dat het bestand groter en groter aan het worden is. Hoe dan? Hij ziet het terug op de SideScan en Active Target fishfinder van Lowrance. Er zijn simpelweg veel meer signalen van baars zichtbaar dan voorgaande jaren. Geen speld tussen te krijgen.

De vismachine achter zijn altaar…

De Active Target 2 met 20% meer bereik. Wat een detail. Bij het linkerpijltje de shad van Jan, rechts daarachter een geïnteresseerde baars.

Sowieso altijd weer een waar schouwspel om Boomsma in actie te zien met het werpplatform voor in de boot als zijn ultieme terrein. Voor hem het scherm met SideScan en Active Target, een van zijn voeten op het pedaal van zijn fronttroller. Dan hurkend met de linkerhand aan de hendel voor de ‘Active Target zaklamp’, rechts een arsenaal hengels, elk uitgerust met een andere techniek. Dit alles in volledige harmonie met elkaar.

Een stapel hengels, elk voor een eigen techniek. Liefst vist Jan van passief naar actief dus bijvoorbeeld eerst Ned rig, dan shad, dan twitchbait en dan nog eens een ratelplug er over heen.

Ik viste met een Zodias hengel met een werpgewicht van 5 tot 15 gram en 7 voet lang (2,13 meter). Zoek je een allround hengel voor dit arsenaal aan technieken, this could be the one.

En dan gaat de beet er uit wat later in de middag. Eén iemand die door blijft vangen. No matter what. Ongelooflijk.

En ook ‘onze’ dag werd het feest. Geen 50’ers dit keer, maar baarzen waar je U tegen zegt. 14 in totaal. Allemaal 40 cm plus, met een aantal uitschieters naar de 48 cm. Jan zei het niet hardop, maar baalde zichtbaar van het schitteren door afwezigheid van die magische 50 grens. Ons boeide dat niet zoveel, wij keerden weer met een big smile huiswaarts.

 


 

Februari, shit maand!?

Februari. Vraag een willekeurige roofvisser wat de lastigste maand is en 9 van de 10 keer zal hij deze maand noemen. Maarrrr… Check al deze vangstberichten weer. Meer dan we konden plaatsen, dus een selectie van 20. Iedereen bedankt voor het insturen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Gijs Wijnholts: “Het hele weekend was het zoeken naar vis, uiteindelijk toch gevonden. Deze jager lag onder een school brasems, en pakte de shad na de derde drift zonder twijfel!” Oewww, zou ie ook wat brasem naar binnen hebben gewerkt? Mooie plaat Gijs!

Jessica Vis: “Mijn date op valentijnsdag.” Ahhhh, Jessica, je overtreft je weer eens. Prachtvis. 

Patrick Kreijkes: “Mijn leermeester: als de dag moeizaam gaat, knoop er dan een crankbait aan, dat kan toch je dag weer redden En hij had gelijk.” Zo vaak mogelijk naar deze man luisteren Patrick! Wat een supermooi licht op de achtergrond. 

Ian Bos: “Deze mooie forel gevangen in mijn thuis provincie.” Dat is nog zachtjes uitgedrukt Ian, wat een kolos van een forel man!

Robertjan Mastenbroek: “Nog nooit zo’n ballon van een baars zien boven komen. Allemachtig wat een dikkerd (gevangen op een twitchbait).” Wij ook niet Robertjan! Wat een dikzak, check die hangpens. Prachtig man!

Jasper Van de Beek: “Weer een mooie dikke snoekbaars, ze zitten al flink vol met kuit. Het zal niet lang meer duren voordat ze de nesten op gaan!” Denken wij ook Jasper met deze uitzonderlijk zachte winter. Mooi plaatje weer, zoals altijd. 

Enzo Claassens: “Tijdens het snoeken een mooie snoekbaars.” Nee joooohhhhh, Sjoerd vangt dan brasem. WTF, ziek mooie zander. 

Thijs van der Sanden: “Zag een mooie schaduw op mijn SideVision, kon nooit geen snoek zijn dachten we. Fout! Deze dikkerd kwam even mijn kunstaas langs de de boot halen.” Laat je je toch beetnemen door de fishfinder hahaha. Zeer fraaie Esox ThijsMeister!

Marvin Van der Knaap: “Een mooie snoek aan het einde van de dag.” Sooo dan! Die zal nog wel even op je netvlies blijven staan. Ook weer dik en klaar voor de paai lijkt het. 

Mirjam Michielsen: “46 cm schitterende baars werpend met een visje. Wat zijn het toch mooie beesten.” De mooiste Mirjam!

Wesley Miedema: “Goed vol gegeten dame klaar voor de paai.” Mooie volle vis inderdaad Wesley en dat op groot water. Blijft bijzonder. 

Jessy Pattynama: “Gestreden voor die ene aanbeet. Geen meter, maar wat maakt het uit als ze zo ontzettend dik zijn! 93cm en ruim 8kg.” Ahhhh lekker man. Dit zijn ze Jessy en dat het geen meter is, maakt niets uit. 

Jigging Jay: “De eerste vis op mijn nieuwe setup was meteen een baars van 50,5cm! Wat dus een nieuw pr is.” Hoppetee Jay! Gaat lekker zo met jou! Goed bezig en gefeliciteerd!!!

Justin Roobol: “Nieuw pr en eerste metersnoek 113 cm.” En hatsa, weer een pr! Lekkr Justin, gefeliciteerd!

Steven Bockstal: “Was op zoek naar snoek, maar kreeg ander bezoek.” Hahaha prachtig gerijmd Steven! En suer toffe plaat. Groot water vanaf de kant. Mooi!

Robin Preenen: “1 van de 5 50 plusvissen die deze week de binnenkant van de boot zagen.” Holy shit, ook al??? Familie van? Check verhaal boven. 

Thomas Konijn: “Weer een plaatje afgelopen weekend.” Neeee, weer??? Volgende keer dopingcontrole Thomas. Man man man, wat een bizar mooie snoek. 

Kenny Maes: “30 minuten het water op. Mijn pr kunnen opschroeven naar 114 cm, na het vorige week naar 112 cm te zetten.” Hoe bedoel je op de goede trein zitten Kenny! Bizar man. Gefeliciteerd!!!

Randy Das: “Mooie baars, 3e worp van de dag was het al prijs.” Echt zo’n oude rivierstrijder. Super mooi Randy!

 

***Foto van de Week***

Tyrel Moelands: “Lekker de lens in, prachtige rovers zijn het snoeiharde aanbeten.” Jij weet gewoon dat wij een zwak hebben voor 3D platen Tyrel. En dit is wel een heule mooie. Prachtig, die stekels op, bloedjeagressief, aan alles zie je dat dit aanbeet snoeihard was. Foto van de week en dik verdiend!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.