***Roofmeister Inside*** Verse vangsten update & prime time voor roofvis video’s

12/09/2021
***Roofmeister Inside*** Verse vangsten update & prime time voor roofvis video’s

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

We zitten lekker op de snoekbaars en de snoek, maar dan slaat het NOODLOT toe midden op het Hollands Diep. Geen pech. Geen weersomslag. Geen vissen die niet meer meewerken. Nee, een ontzettende meligheid krijgt ons en Jeremy Staverman van Berkley/Abu Garcia te pakken. Niks aan te doen, de lachspieren worden aan het werk gezet. Check de video en zie of we ons weer kunnen herpakken.


 

Prime time voor roofvis video’s

Het is topdrukte met filmdagen Roofmeisters. Dat heeft deels te maken met deze ‘vissige’ maand september. In theorie zijn alle soorten in top conditie en gretig. Echte zomervissen zoals zeebaars en roofblei die als zilveren pijlen door het water schieten om zich vol te vreten. De warmteminnende meerval die zich beter als ooit voelt. En natuurlijk de big three. De snoek, snoekbaars en baars die een start maken met het aanmaken van reserves voor de winter.

Winde, de omnivoor die ook maar wat graag in warmer water vertoeft. HJ pakte een hele dikke die dag ervoor.

Strikkers die ook de dag ervoor succesvol was met een beauty van een meerval. Niet alleen deze maand, maar ook de rivier de IJssel zit vol met verrassingen!

Tipje van de sluier. Sjoerd Beljaars pakte een dikke asp op nog geen halve meter water…

Met Hendrik-Jan Verheij van Raymarine namen we afgelopen de proef op de som. We zouden een soortencontest doen. 6 wilden we er hebben. De dag ervoor was hij al wezen proefvissen samen met zijn maat Volkmar Strikkers en dat liep als een trein. Dat beloofde wat voor onze reportage. Of het bij ons zo voorspoedig zou verlopen, dat zien jullie spoedig terug in de video die we van deze dag gaan maken.

De laatste plannen zijn gesmeed, morgen gaat hert gebeuren. Thomas is er klaar voor en wij idem dito.

Morgen in ieder geval op stap met Thomas Danckaert van HART. Als voornaamste mikpunt gaan we aan de slag op roofblei. Het strijdtoneel? De Limburgse Maas. Ahhhh, wat is die mooi en wat hebben we daar met Leon Haenen al mooie avonturen meegemaakt. Morgen een stuk noordelijker. We zijn benieuwd.

De eerste keer mee met visgids Juul Steyn in Amsterdam. Zin in!

Dat is het mooie aan ons vak. Geen dag is hetzelfde, want de dag erna staat hartje Amsterdam op het programma. Met de boot ’t IJ op aan boord bij de spraakmakende Juul Steyn van UFX Gidsen. Wat later op de dag de binnenstad in voor leuke plaatjes aar net zo goed kans op met name mooie baars en snoekbaars.

Nog geen sessie met Jouke Jansma die niet volgens plan verliep.

De volgende in ons programma is niemand minder dan Jouke Jansma van Daiwa. Met hem hebben we eigenlijk nog geen vastomlijnd plan. Sterker nog, nog geen idee waar we gaan vissen. Maar wees gerust met een ouwe rot als deze. Jouke weet exact waar hij moet zijn voor hetgeen wat op dat moment lekker loopt.

En zo werken we ons door de maand september en loopt de agenda voor oktober al weer lekker vol. Heerlijk zo’n flow waar we ons nu in bevinden. Stay tuned voor heul veel toffe roofvisvideo’s mensen!

 


 

 

Vers gevangen

Een heerlijk weekje en een volgestroomde vangsten inbox. Lekker bezig Roofmeisters. We love that. Helaas kunnen we niet alle foto’s laten zien, hieronder slechts een selectie van 20. Blijf insturen mensen, we zijn er blij may.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Bas Verheij: “Mijn eerste blackbass, op een topwater in de wateren van Espane!” Ahhhh mooi Bas! Kun je er niet een paar meenemen hahaha.

Chris Schaufeli: “Na een aantal x nat geregend en nog niks gevangen, was ik alweer op de weg terug na de auto. En ineens een klap op de kop van een krib, 1 worp met een oppervlakte plugje, en deze ging er vol op.” Ahhh, zo mooi en dat op een oppervlakteaasje.

David van Maanen: “Bellyboat toernooivis. Na 1 vis te hebben gevangen op de ShadTteez werd het akelig stil. Van wind en wolken was s’ middags niets meer te bekennen. Wat doe je dan? Carolina Rig Ultra Sloom natuurlijk. Extra blij als het dan lukt!” Mooi afgestemd op de omstandigheden en deze bak van een baars dik verdiend!

Dylan Yans: “Deze baaksteen mogen vangen zaterdagavond.” Je kunt een slechtere zaterdagavond hebben topper.

Enzo Claassens: “Even kort na werk vissen.” Wat weet jij ze toch altijd weer waanzinnig op de gevoelige plaat te zetten Enzo!

Iwan Schuurman: “Prachtige oude strijder van 52cm op de dropshot.” Wat een bak Iwan! Lekker man!

Jigging Jay: “Hier word ik blij van!” En wij ook Jigging Jay!

Johan Struwe: “Met name de grote baars liet zich afgelopen weken meer dan goed vangen aan boord. Toch één van de mooiste roofvissen van ons land!” Topfoto Johan! Mooie vis en blije gezichten. Wat wil je nog meer?!

Jonnie Wind: “101 cm statisch gevangen.” Wat ruist daar in het struikgewas hahaha. Mooie bak Jonnie.

Jorg Schenkels: “Afgelopen weekend deze 193cm meerval op de belly boot gevangen. Het was mijn eerste Nederlandse meerval en gelijk deze bak.” Sooo dan. Je eerste en dan zo’n monster!!! Gefeliciteerd Jorg!

Kenny van den Berghe: “Mooie baars van 44 cm!” En dito foto Kenny! Eentje om in te lijsten.

Marcel Hoekman: “Prachtige volle meterbak. Herfst komt eraan, het seizoen voor de roofvis.” Je begint zo langzamerhand een legende te worden Marcel. Nee, dat ben je al. Ongelooflijk!

Mario Laureys: “Na 4 uur werpen zonder èèn aanbeet kon deze roofblei toch niet weerstaan aan een topwater plug en bezorgde mij een dril waar iedereen naar verlangt.” Mooi dat je doorgezet hebt Mario en dus echt loon naar werken. Top vangst!

Mark Verhoeven: “Na 5 minuten op het water al 2 van dit slag snorkels in de boot…. de dag kan slechter beginnen!” Mooi plaatje weer ouwe buffeljager.

Mirjam Michielsen: “Dropshotten met doodaas, soms krijg je een koekje van eigen deeg.” Hahaha bitchslap 2.0

Pedro Van Gaver: “Deze mooie gestreepte rover van 48 cm kon de Asp spinner niet weerstaan.” Wauw Pedro, wat een super mooi strepenpatroon. Het lijken er meer te zijn dan normaal man.

Ronald Traas: “Eindelijk weer eens een mooie zomeravond!” Hahaha ze komen je letterlijk aanwaaien Ronald!

Sven Bonouvrie: “Prachtige 70-er die een aardige knal gaf op de hengel. Maar deze foto vond ik toch wel erg gaaf! Prachtig gekleurd en een mooie rij tanden.” Niks aan gelogen Sven! Mooie close up!

Simon Vreeswijk: “Maandag 30 augustus vergeet ik nooit meer. De dag dat ik mijn pr snoek verbreek van 98 cm naar 105 cm. Dacht dat ik vast zat en beest begon in een keer te zwemmen. Zoals je ziet is me maat ook blij voor me.” Mooi verhaal, mooie vis, super foto! Worden we blij van.

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

Junny Vreuls: “Soms sta ik ergens en dan denk ik hoe mooi zou t zijn om in deze setting met een mooie glasoog op t decor te staan. Nou jullie mogen t beslissen.” Niet lastig te beslissen Junny, insane mooie plaat! Super moeilijk te maken zo’n foto, maar dat is je gelukt! Het lijkt wel of je er een studio van hebt gemaakt. Foto van de week. No doubt!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.