Boek nu je droomreis naar Lapland!

08/06/2024
Boek nu je droomreis naar Lapland!

Van zaterdag 17 t/m zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Visreis.nl een mega toffe trip naar Lapland. Ongerepte natuur, 24 uur lang licht en allerlei soorten roofvis die zelden tot nooit in aanraking zijn gekomen met vissers! Iets wat wij in Nederland absoluut niet kennen. Op deze reis zijn er minimaal zeven en maximaal elf plekken beschikbaar. Wees er snel bij want vol = vol!

Op deze reis zul je vliegen van Amsterdam naar Rovaniemi met FinnAir onderweg naar de zalm, vlagzalm, snoek en baars in het 24 uur durende licht! Een waanzinnige ervaring boven de poolcirkel… Stel je voor dat je uitkijkt over de mooie rivier waar insecten in overvloed boven het water dansen en de vlagzalmen deze als lunch verschalken. Of stel je één van de vele afgelegen meren voor, midden in de eindeloze bossen, en de felle aanval op je kunstaas of streamer van de snoek die zich aan het einde van je lijn meldt.

Vissen in de ongerepte natuur op zalm, vlagzalm, baars en snoek.

Of wat dacht je van de middernachtzon die maar niet ondergaat boven de eindeloze stroomversnellingen van de machtige rivier de Muonio, en je droge vlieg drijft door de poel in afwachting van die hongerige zalm die langs komt en je dag perfect maakt! Beter dan dit wordt het gewoon niet!

 

Ongerepte natuur

Vissen in Lapland is voor veel vissers een absoluut bucketlist-item. Bossen, rivieren en meren zonder einde, kilometer na kilometer kronkelende beekjes en indrukwekkende rivieren. Indrukwekkende dieren zoals beren, elanden, rendieren, adelaars, bevers enz. Het draagt allemaal bij aan de schoonheid en belevenis van deze plek. Het Tornio-riviersysteem is met 540 km de langste, vrij stromende rivier in Europa. Hij stroomt zuidwaarts van de noordelijke bergen naar de Baltische Zee. Er zijn geen dammen, krachtcentrales of constructies die deze lange, vrije en wilde rivier hinderen. Het biedt een perfecte afwisseling van rustige delen en snellere stroomversnellingen die perfect zijn voor de lokale vissen.

Het gebied zit vol wildlife zoals arenden, beren en bevers.

Al met al vang je zalm, vlagzalm, snoek en baars en jij bepaalt waar je op wilt vissen. En dat kan met de vlieg of met kunstaas. Er zijn een paar eenvoudige regels voor het vissen in dit prachtige en visrijke riviersysteem. Zo geldt er enkel catch & release, mag je alleen met enkele en weerhaakloze haken vissen en een beperkt aantal vergunningen. Boek daarom op tijd. Dit rivierensysteem vormt de grens tussen Zweden en Finland. Op een eiland, in het deel van de rivier dat Muonio heet, vind je deze ongelooflijke vislocatie. Met Zweden aan de ene kant en Finland aan de andere kant is er overal in de omliggende meren en rivieren een overvloed aan visstekken.

 

Het verblijf

Deze lodge is een familiebedrijf, gerund door de familie Malmström en gestart in 1986. Het ligt op een eiland in de rivier de Muonio, de rivier die tegelijkertijd de grens vormt tussen Zweden en Finland. De naam van het eiland is Pitkäsaari (Lang eiland) en het dorp heet Muonionalusta.

De stuga’s zijn van binnen afgewerkt met veel hout en zijn comfortabel en volledig uitgerust.

De lodge bestaat uit een hoofdgebouw met receptie, restaurant en sauna. Er staan ook typisch Zweedse houten “stuga’s”. Dit zijn vakantiehuisjes van hout die rood geschilderd zijn met witte hoeken. De stuga’s zijn van binnen afgewerkt met veel hout en zijn comfortabel en volledig uitgerust. Alle stuga’s zijn in 2018 volledig gerenoveerd. Alle stuga’s zijn inclusief beddengoed en handdoeken en hebben comfortabele hotelbedden, aparte douche/toilet, studiokeuken en droogruimte. En als bonus krijg je het uitzicht over de rivier en de twee landen er gratis bij! Van elk type stuga zijn er vijf beschikbaar. Voor deze groepsreis hebben ze drie vierpersoons stugas in optie.

De hele dag licht maakt het mogelijk om klokje rond te vissen!

Naast de stuga’s is er een restaurant waar alle maaltijden worden geserveerd. Soms wordt de lunch ook geserveerd naast de rivier of in het bos bij een vuurtje, wat natuurlijk een speciale traktatie is. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht over de rivier. Alle maaltijden worden in eigen keuken bereid en ook het brood is zelfgebakken. Ze gebruiken zoveel mogelijk lokale producten, zoals eland, varkensvlees en rundvlees, en vis uit bergmeren of de Noordzee. Verschillende lokale bessen worden geplukt in de lokale bossen. En afhankelijk van het seizoen gebruiken ze groenten die deels uit eigen tuin en deels uit de regio komen.

Alle soorten wateren zijn er, van meren tot snelstromende rivieren.

Om op deze locatie te kunnen vissen is het noodzakelijk om een goed waadpak en bijpassende schoenen mee te nemen. Verder een regenjack, thermisch ondergoed en een fleece of wollen trui/jas. Een warme en lichte muts is ook handig. Zorg er ook voor dat je DEET meeneemt, en een muggenwerend jack of een net voor over je viscap bij je hebt. En neem natuurlijk ook je visnet mee om de vis te kunnen landen.
Altijd al eens naar Lapland gewild? Pak dan nu je kans en boek het HIER.