Roofmeister INSIDE – Record aantal inzendingen & de grote voorpret kan beginnen

03/10/2022
Roofmeister INSIDE – Record aantal inzendingen & de grote voorpret kan beginnen

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

In deze video reizen wij af naar het prachtige Limburg. Leon Haenen van UFX visgidsen neemt ons mee op avontuur op de Grensmaas met als doel een aantal hele mooie roofbleien te vangen! Na een rustige ochtend gaat het eindelijk lopen en de aanbeten volgen elkaar op. Dan krijgt Leon ineens een harde knal op zijn hengel en kan niets meer doen dan vasthouden, zou het een meerval zijn?

Wil jij ook zo’n vet avontuur beleven met Leon of een van de andere gidsen van UFX, klik HIER.  


 

Zweden voorpret

Het buitenland kan echt een extra dimensie geven aan je visserij.

De Covid crisis lijkt zo goed als achter de rug. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij valt het min of meer als een hap uit mijn leven. Die eerste uitbraak, de hamsteraars, de overvolle ziekenhuizen, de dichte horeca, de vaccins, de avondklok, etc… Alsof het niet gebeurd is, alsof het een nare droom was.

Mijn laatste vistrip tot nu toe met o.a. Mehmet Buyukyilmaz en Didier Laroy. Zie video onder.

Natuurlijk ook de radicale reisbeperkingen die nog in het geheugen gegrift staan. Niet dat ik nu een diehard globetrotter ben hoor, maar toch, regelmatig in het jaar pakten we de koffers voor een toffe vistrip in Europa. Lang geleden toen ik op de redactie van het Beet magazine werkte, maar ook met Roofmeister hebben we enkele toffe buitenland trips beleefd.

Het affiche. Dit kan niet anders dan heel tof worden!

Aan al het goede komt een einde, maar gelukkig ook aan het slechte, want reisbeperkingen lijken van de aardbodem verdwenen te zijn. En zo knallen wij volgende week naar het prachtige Zweden. Samen met het uiterst professionele reisbureau, speciaal voor sportvissers, Visreis.nl, hebben we een geheel verzorgde snoekvakantie op poten gezet, waar iedereen zich voor op kon geven. Uiteindelijk 22 man, plus nog de twee toppers Christian Drost van BKK en Jaimy Posthumus van BKK en HTO. Overbodig om te zeggen dat Bo Staartjes en ik daar onwijs veel zin in hebben.

Ook echt wel dikke pikes en dat met ondertussen kans op de echte aantallen. We love it.

Inmiddels heb ik ook een mooie zomervakantie in het buitenland met het gezin achter de rug, maar zo’n vistrip lijkt echt een eeuwigheid geleden. Om maar te zwijgen over hoe lang het voor mij geleden is dat ik in Zweden ben geweest. Toch stiekem het walhalla voor snoeken. Ik denk dat mijn laatste keer met Jeremy Staverman was toen wij beiden daar voor het eerst zich dat gigantische Vännern (minimaal 3 keer IJsselmeer) voor ons zagen uitvouwen.

Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl neemt bij nieuwe locaties vaak zelf polshoogte van de mogelijkheden. Destijdes vertrok hij met Tim Puts van de VisTD naar Dragso. Het werd… Waanzinnig.

Nu, jaren na dato, is het eiland Dragso in het zuiden van Zweden aan de beurt. Aan de kust van de Oostzee en ja, dat blijft opmerkelijk, vissen op snoek in een zee. Ok, niet zo zout als onze Noordzee, veel brakker, maar dan nog… Opmerkelijk blijft het. Ik blijft het zeggen, wil je kans maken op die echt zware solitaire Esox lucius van over de 120 cm, lekker in NL gaan vissen. Maarrrrr wil je aantallen vangen, met ook heus wel kans op grote bakken, dan is dit the place to be. Als ergens snoek de dominante vissoort is, dan is dat hier wel.

Ondertussen horen we berichten dat de vangsten goed te noemen zijn… Pffff, kunnen we al gaan svp?

En dat op de uitgestrekte ondieptes. Ik zie al van die gouden flitsen over mijn kunstaas heen schieten en de meest ingewikkelde luchtacrobatiek van de Zweedse groenjassen. Raaahhhhh… Ik kan niet wachten. De voorpret is al begonnen. Natuurlijk gaan we onze SD kaarten volschieten en kunnen jullie later meegenieten dankzij de eindeloze hoeveelheid videomateriaal. Ook zullen wij dagelijks een blog plaatsen op Roofmeister. Stay tuned!

 

Herfst vangsten

Herfstiger kun je het de laatste tijd niet noemen. Wisselvallig weer tot en met en verre van onaangenaam. Misschien wel daarom een zo goed als record inzendingen. En… daarmee… een record inspanning om daar 20 platen uit te selecteren. Ieder bedankt voor de toffe inzendingen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Pedro Van Gaver: “Het was al een paar uur vertoeven zonder aanbeet toen we een school baars tegen kwamen….Dus snel uitgooien en niet zonder succes.” Prachtplaat weer Pedro. En wat heerlijk als je een school tegen komt van dit formaat.

Jean-Paul Van Boven: “Afgelopen week twee uurtjes gaan werpen op onze Belgische rovers. Deze prachtige baars kon mijn Ikiru plugje wederom niet weerstaan.” Blijft bijzonder kunstaas JP! Wat een prachtig gekleurde strijder zeg. 

Brandon Vandecasteele: “Het moment dat er 20 meter lijn van de slip schreeuwt vlak na de aanbeet, weet je hoe laat het is. Op een haar na net geen 80 cm.” Wat een kolos Brandon! Een en al power, dat zie je meteen. 

Donny Mussche: “115 cm onder het snoekbaarzen.” Lekker Donny, dat zal een gevecht zijn geweest op snoekbaars gear. 

Chris Williams: “Herfst begonnen, begint taaier te worden op plekken, maar dan als er zo’n hybride windblei op je aas klapt dan komt alles goed. Dat lekker in de natuur met een avondzonnetje door de bomen. Genieten.” Topfoto, top verhaal Chris! We genieten met je mee. 

Michelle van Wamel: “Wauw, ik vang mijn PB snoekbaars van 83 cm  en dat op een groot en moeilijk water…” Gefeliciteerd Michelle! Super mooie vis en dat moet hardcore werken geblazen zijn geweest. Heel knap!

Wiebe Jouke Elzinga: “Prachtige en super sterke metersnoek van afgelopen weekend.” Beauty van een vis en die foto sowieso heeft echt iets magisch man. 

Edwin Van der Rijsen: “Tussen de buien door een flinke beuk op de hengel. Blijft mooi die aanbeten.” wat kunnen die snoeken er toch akelig snoeihard op knallen he?!

Joeri Verhoef: “24 uur later een nieuw pr van 125 cm op een 4 cm grote Salmo Hornet.” Op een haar na foto van de week Joeri. Adembenemend mooi!

Stijn Leemreize: “Tijdens het pelagisch vissen op snoekbaars kwam ik deze meerval tegen. Eenmaal boven de vis werd de 21 cm shad binnen enkele seconde gegrepen. Gelukkig heeft mijn pelagic hengel wat ruggengraat.” Oef, dat kun je wel zeggen Stijn. Knap gevist man!

Gregg Hofstede: “Zo waardeer ik ze toch een stuk meer. Leuk gevecht op de lichte verticaalstok.” Hahaha zie je nou wel ouwe stekelliefhebber. 

Joshua van der Putten: “PR Roofblei op een dropshot met Midas Kolsters.” Hoppetee Joshua, in de knip. Zilver goud! Gefeliciteerd. 

Zelden zo’n dikke zander gezien als deze van Bas Wolff. Wat een roverrrr…

Tom Nouwen: “Met een mini-pilkertje baarsjes aan het tikken, komt deze torpedo zich even bemoeien!” Hahaha dat zal een explosie zijn geweest.

Albert Dekker: “Eindelijk mijn eerste haai gevangen. Weer een vis die van de lijst kan worden geschrapt.” Jou kennende zul je ze nog  veel groter gaan vangen. 

Victor Strupinski: “Groot water, grote baars.” Check die knalrode vinnen. Zo zijn ze op hun mooist. 

Jigging Jay: “Als een verzopen kat op de bellyboat. Maar deze prachtige baars maakte het waard.” En zo is dat Jay, goed doorgezet en deze beloning heb je verdiend. 

Jeroen Bouwer: “Een half uur na de vis van 128 cm kwam deze meter aan boord, die zichtbaar een rare bobbel had op haar rug.” Een klap van de molen gehad Jeroen. Maar man man man, wat zit je weer lekker op die joekels. 

Brandon De Roo: “Tijdens het bellen met m’n vismaatje klapte deze mooie baars op de shad!” Vaker bellen met je vismaatje Brandon 😛

 


 

***Foto van de week***

Arne De Ruyter: “Tijdens een regensessie in West-Vlaanderen had deze glasoog duidelijk zin in mijn shadje van 6 cm.” Wat een bijzondere foto Arne! Sowieso niet makkelijk om in het donker een goede foto te maken, maar dan ook nog eens tijdens een plensbui.  Toch is deze met vlag en wimpel geslaagd man. Wat een lichtspel en hoe vet om dat glasoog zo te zien shinen. Foto van de week.

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.