Roofmeister Inside – Ruim 30 actuele vangstfoto’s & hulde aan Sportvisserij Nederland

28/02/2021
Roofmeister Inside – Ruim 30 actuele vangstfoto’s & hulde aan Sportvisserij Nederland

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Hulde aan Sportvisserij Nederland

Heeeeeeel lang geleden was er eens een familie Klop. Deze familie besloot zich het ambacht ‘vis-ontrekken-no-matter-what’ uit te oefenen op de Benedenrivieren van ons land. Ze waren er goed in, eerlijk is eerlijk. De Euro’s, nee Guldens, nee Florijnen stroomden binnen. Zo goed dat de visstand om te janken werd en Klop een geste optekende. Naast hem zat Mozes de Tien geboden in een stuk steen te beitelen.

Is een beroepsvisser op binnenwateren nog wel van deze tijd?

Klop zou niet meer op baars en snoek vissen. Wat een geweldenaar, nietwaar? Anno nu, komt de familie daar echter op terug… “Nu de vis weer levendig door de rivieren spartelt” willen ze hun oude visrechten terug. Spartelen ook echt, naar mijn weten zwemmen vissen in de rivieren. De patre familias Klop van vandaag de dag ziet ze natuurlijk al in zijn net. Dat zal het zijn.

“Ze spartelen weer levendig door de rivieren…” Bijzonder taalgebruik van Klop. 

Maar goed, fijn dat Klop zich sterk maakt voor carte blanche om de wateren leeg de vissen. Onze armzalige, landelijke voedselvoorziening schreeuwt thans namelijk om een held die onze monden kan voeden. Daarnaast is het visbedrijf Klop een noodlijdend bedrijf. Dat het daadwerkelijk een miljoenenbedrijf is op Calvinistische leest geschoeid, wordt naar het rijk der fabelen gewezen. Nee, hij moet de – wat zal het zijn? – tienkoppige bemanning werk kunnen blijven verschaffen. Jawel, dames en heren, zo heeft deze man al vaak huilie huilie in de rechtbank gezeten. Wat zitten wij sportvissers nou te mopperen?

Zou ze dan af en toe toch even onder die blinddoek vandaan gluren?

Klop heeft wel vaker lijnrecht tegenover de sportvisserij gestaan onder toeziend oog van Vrouwe Justitia. Nou ja, toeziend oog, de beste vrouw heeft een blinddoek op. Vaak genoeg was het recht zodoende blind voor onze belangen. Wij kregen maar niet duidelijk gemaakt dat de sportvisserij voorziet in een economische molen van winkels tot en met groothandels, van visgidsen tot complete vakantieresorts.

Jaren terug in Denemarken op Stege, een bijzonder brakwater gebied met volop snoek. Ook daar was het strijd leveren met de beroepsvisserij.

Nederland is beroemd om haar sportvismogelijkheden, maar de politiek lijkt dat niet in te kunnen of willen zien. Jaren geleden viste ik in Denemarken op snoek samen met Gordon P. Hendriksen, iemand die zich inzet voor sportvistoerisme in het land van de Lego. Ook daar de schuursteen sportvisserij/beroepsvisserij. Hij verwoordde het fantastisch. ‘Wat is meer waard, een grote snoek in het net voor consumptie of eentje die teruggezet wordt en keer op keer gevangen kan worden?

Vers van de pers. Onze Roofmeister amigo’s Luc de Groot en Stein Honders die succesvol waren. Zo’n snoek wil je toch niet in Klops handen zien…

Maar er is een kentering in ons land, Vrouwe Justitia lijkt een klein stukje van haar blinddoek te hebben opgelicht. Klop ving namelijk bot met zijn rechtsgang. “De vordering van ‘Klop’ is onder meer afgewezen omdat dit ‘vermeende recht’ om snoek en baars te onttrekken gebaseerd was op een eerdere ‘tijdelijke regeling.”

Wat is meer waard? Zo’n vis in de pan of weer teruggezet in het water waar hij gevangen is? Retorisch natuurijk 😉

Afgewezen dus! Aan wie we dat te danken hebben? Aan Sportvisserij Nederland, in het bijzonder de Federatie Sportvisserij Zuid-West Nederland. Die waren er als de kippen bij en hebben met succes hun juridische zwaargewichten in de strijd geworpen. We, mijzelf niet uitgezonderd, lopen nogal eens te kankeren op onze belangenbehartiger, maar dit hebben ze toch even mooi gefixt, waarvoor dank!

 


 

***Vangsten Update***

Weertje of niet Roofmeisters? Heerlijk. Februari en de lente lijkt al daar te zijn. Nog even en dan gesloten tijd, maar gelukkig hebben we maart nog. Check onderstaande foto’s die zijn ingezonden. Thanks weer en blijf dat vooral doen 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Jeroen Deleye ziet iedereen al pronken met grote vangsten, dus houdt hij zich nog maar even bezig met de kleintjes. Doet niets af aan het plezier, dat zien we graag Jeroen!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Chjanoy Kromo: ”Ik was met de maatjes van 24hookd op pad en man man man weer een prachtig PB Houting mogen drillen na een lang gevecht. Nog dank aan Gijs Marel voor het netten. Snel weer zo’n mooie visdag!” Haha Chjanoy, gefeliciteerd met je nieuwe PB man!

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen

Mooie double strike voor Goran Krnjic en zijn vismaat. Netjes mannen!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij

Een leuke snoek op de Salmo Sweeper voor Jeroen Bouwer. Lekker bezig JB!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en staan

Een leuk snoekje voor Kristof Erauw, aan de Westin Bassbite. Goed bezig Kristof!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een succesvolle visdag voor Eric & Justin Westra op de bellyboat. Dat zien we graag mannen!

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

Een mooie snoekbaars voor Wesley Miedema. Netjes, Wesley!

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

Hoe besteed je je pauze tijdens het thuiswerken? Nou Cornelis van Leeuwen zoekt heerlijk de waterkant op en dat leverde dit mooie snoekje op. Toppie Cornelis!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een mooie snoekbaars voor Arnold Veijer. Goed bezig Arnold!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

De eerste snoek voor Bas van den Hul sinds de ijstijd weer is afgelopen. Nice, Bas!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Deze snoekbaars was een van de vangsten van Koen de Been afgelopen weekend, dit was een hele fijne!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Met het zonnetje erbij was dit de mooiste snoekfoto van Rick Veurink afgelopen weekend. Helemaal niets mis mee, Rick!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en natuur

De baarzen kwamen volle bak langs dit weekend bij Justin Westra. Lekker Justin!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, waterpartij en de tekst 'PML PML'

Deze paairijpe bak schoof vol over de Miuras Mouse van Marcel Hoekman heen, wat een beauty Marcel!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Rik Sieben: ”Ik lachte echt wel hoor, was gewoon een beetje moe 🙈” Kunnen we ons helemaal voorstellen Rik!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Dion Sadji: ”Vangsten waren karig!!! Eindelijk weer kunnen vissen. Mijn tweede vissessie voor 2021. Eerste sessie een blank van jewelste. Afgelopen zondag met Joey Huisveld de tweede sessie ingepland. Na uren smijten dan eindelijk mijn eerste “visje” van 2021 kunnen vangen. Ik zeg visje omdat voor ons de target vis baars/snoekbaars was. Dan is zo een bijvangst van een monstersnoek wel even schrikken. Ook gelijk de allereerste vis met mijn nieuwe Shimano Poison Adrena. Gevangen op de C rig met een Slug van Sawamura🔥💪🏼 Fish on!!” Wauw Dion, wat een vangst en topverhaal! Fish on!

Na heel wat visuren is het doorzetten beloond voor Danny Blok met een nieuw PR van maar liefst 120 cm. Wat een unit Danny, gefeliciteerd!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een mooie metervis voor Serge Sonneveldt op dood aas. Lekker bezig Serge!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Daniel Fernandez Aguilera: ”Vandaag voor de eerste keer gaan snoekbaarzen en binnen 15 minuten had ik deze prachtige vis van 91cm mooi gehaakt op de Westin ShadTeez Slime Curd van 7 cm, over geluk gesproken zeggen ze dan!🍀” Beginnersgeluk of niet, wat een topvangst Daniel!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Een mooie snoek van het ondiepe, die Sven Bonouvrie met een jerkbait wist te verleiden. Klasse Sven!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en natuur

Joost van der Maas: ”Eindelijk na 100-en uren alleen maar kleine baars, snoek en snoekbaars dan eindelijk die monsterbaars op de twitchbait 🔥🍒” Wat een bak Joost, doorzetten loont!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Een mooie snoek voor Sharon van Rossum, de Fat Iris doet het altijd!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

De tweede snoek ooit voor Sharyn Ossebaar, en wat voor een! Een nieuw PR van 88,5cm, gevangen op een Fox Rage Pro Shad. Heel gaaf Sharyn, ga zo door!

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en waterpartij

Jos Willems: ”Voor de eerste keer met m’n kleindochter op pad, en ja mama was er ook bij 😊” Een bijzonder moment om te koesteren Jos!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

65 cm snoek aan de Ondex spinner voor Chris Meijer, fijne vangst!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

De eerste snoek ooit voor Louis Licht, die het eens besloot te proberen aan het Haringvliet. Gaaf Louis, dat er maar vele mogen volgen!

 


***Foto van de week***

Soms komt er een foto binnen die niet mooi is, maar uitzonderlijk mooi! Wat is deze snoek prachtig vastgelegd en de bloeiende achtergrond maakt het plaatje compleet. Kerim, deze kan direct worden ingelijst. Wat een schilderij!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.