Roofmeister Inside – Ruim 40 actuele vangstfoto’s en topstekken in Hellevoetsluis

06/12/2020
Roofmeister Inside – Ruim 40 actuele vangstfoto’s en topstekken in Hellevoetsluis

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Topstekken in Hellevoetsluis

Een opzienbarend rondje Hellevoetsluis.

Dreamteam wint grote Streetfishing wedstrijd – Visles van Belgen in eigen land

Check die sloot er achter en je kunt niet eerlijk zeggen dat je zo’n snoekbaars verwacht toch?!

Daar staan we dan in Hellevoetsluis… Toon van Ham van Westin en ik, Sjoerd Beljaars. We hebben ons een bijna onmogelijke missie als doel gesteld. Niet heel lang geleden heeft Toon samen met zijn vismaat Gilles een grote Streetfishing wedstrijd gewonnen in Hellevoetsluis. Een dag vissen met ruim 120 andere deelnemers, er zelf bijna nooit gevist hebben en de wedstrijd ruimschoots winnen met alles en iedereen ver achter zich. Klik HIER.

Het einde van de wereld 😛

Een van die absolute top tips. Neem zo compact en mobiel mogelijk alles mee. Handig die Westin mapjes.

Dat was begin najaar met nog bijna zomerse omstandigheden, nu zijn de kaarten anders geschud. Koud… Brrrr. Het heeft even geduurd, maar koning winter is nu al een tijdje bezig om de overhand te krijgen. Wij hebben het in ons hoofd gehaald om in deze omstandigheden dezelfde stekken te gaan bevissen als toen.

Een killer voor het betere peuterwerk, de BloodTeez.

De W3 dropshothengel. Wat een hengel voor dat geld…

De kleine baars was nauwelijks van plek verwisseld.

Natuurlijk zijn wij er ons van bewust dat het succes van toen geen garantie is voor succes vandaag. Najaarsstekken zijn geen winterstekken zeggen de vuistregels ons. Maar is het soms niet goed om juist regels overboord te gooien. Al is het maar om te toetsen of bepaalde vuistregels nu inderdaad zo stellig genomen moeten worden. Alleen dat is al interessant genoeg.

Iets grotere baars, de grotere lieten zich niet vangen, wel gevoeld 🙂

Toen het warmer was…

Bovenal voelen wij ons vereerd om de dag van de zege met Toon opnieuw te beleven. Wauw, wat een vangsten. Normaal mag je je op een wedstrijddag op de borst kloppen wanneer je aantallen vangt en enkele mooie snoekbaarzen van rond de 50 cm. Dan kun je al een serieuze gooi doen naar de titel. Toon en Gilles vingen de aantallen en ook nog eens grote roofvissen. Snoek en snoekbaars van 60 plus, niet één, maar meerdere. En ja, ook die stek hebben we nu weer bezocht. Stay tuned voor de video 🙂

Grote baars waar je grote baars niet verwacht…

Het meest bijzondere was nog een woonwijkwater midden in Hellevoetsluis. Niet groot en nergens dieper dan 1 meter. Je moet wel gek zijn om hier je geld te zetten op het vangen van grotere baars. Nou, Toon en Gilles zijn dat en visten hier met resultaten. Wie is er dan gek?! 😛

Later op de dag op snoek aan de slag. De Westin Swim vist Toon met lange halen binnen met telkens een korte spinstop…

Meerdere snoeken waren de klos, met name tijdens het einde van de dag.

Al met al ontzettend mooie inzichten gekregen voor het kantvissen op roofvis. Daarbij stekken die niet bepaalde aan de gebaande paden lijken te liggen. Zet een Belg op een water wat jij denkt te kennen als het randje van je hoed en je krijgt een eye opener. Rare jongens die Belgen… Het zijn betere vissers dan wij Nederlanders. Ik heb het wel eens eerder geschreven en doet dat nu weer vol overtuiging.

Links Luc Coppens, rechts Toon van Ham. 😉

Zo af en toe zocht ik bij Toon uiterlijke gelijkenissen met roofvisicoon Luc Coppens, maar Toon verzekerde me niet in dezelfde vloedlijn te zitten. Ik geloof er geen zak van 😛

 


 

***Vangsten Update***

De koude houdt nu dan echt ons land in haar greep, maar wij roofvissers trekken er hoe dan ook op uit. Wederom een overload aan inzendingen met de ene rover nog mooier dan de andere. Lekker bezig Roofmeisters!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Een mooie Waal snoekbaars voor Maurice Willems. Goed bezig, Maurice!

Arjan Rensink: ”Met 70 cm niet de langste maar wat een moddervet beest was dit zeg! Genieten!” Gaaf, Arjan!

Dat Hornets voor Ton Hilvers het favoriete aasje voor baars is, zal niemand verbazen. Mooie vangst, Ton!

Een mooie snoek uit de hoofdstad voor Rico Stougie. Lekker, Rico!

Koen de Been: ”Baars op de twitchbait. Langzaam vissen zorgde voor harde aanbeten👌🏻🎣” Zo hoort het, Koen!

Jens de Goffau: ”Wie het kleine niet eert…” Niets aan toe te voegen, Jens!

Wow, wat een moddervette vangst voor Marcel Hoekman! Bizar lekker bezig weer Marcel.

Een mooie snoekbaars voor Regina. Lekker bezig! Je zit in een top flow!

Aan mooie vangsten heeft Ronald Traas de laatste tijd geen gebrek. Ook dit is weer een prachtige, Ronald!

Nigel Wirtz: ”Ff Rob meegenomen, ik had ’n mooie volger, maar hij pakte de vis!” Klasse, Roy!

Jan Geervliet: ”Het blijft gaaf wanneer die dobber opeens in beweging komt….🎣” Prachtig, Jan!

Kevin Hegger-Vingerhoets: ”Lijkt wel alsof ze steeds kleiner worden hahah…. snoekie van nog geen 50cm, op de Maas.”Dcht ie ffies zijn pr te hebben 😛

Het was een taaie sessie voor Robin Preenen, maar deze mooie 90’er maakte een hele hoop goed. Top, Robin!

Ook wist Robin het (roof)visvirus op zijn vader over te brengen en samen wisten ze deze mooie 110 cm snoek te vangen! Super zeg, mannen.

Tijdens het verticalen wist Arjan Goedegebuure zijn eerste meerval te vangen. Mooi, Arjan!

Ook deze week kwamen er weer mooie vissen in de boot bij Wiebe Jouke Elzinga. Goed man!

Deze baars ging zonder aarzelen vol voor de tube van Joris Klok. Mooie foto, Joris!

Een leuke meerval voor Dylan Yans, gevangen op een V-staart van Fish Impact. Netjes, Dylan!

17 snoeken in anderhalve visdag voor Melvin Bruinink. Wat een aantallen!

Mark Crins: ”Na diverse missers op streamer toch nog een mooie op de doodaas onder de dobber mogen vangen! Wat is het toch mooi om de dobber te zien weglopen😁🎣” Toppie Mark, mooie vangst!

Een mooie baars voor Arjan van Dorp. Goed bezig, Arjan!

Een mooie snoek van 82 cm op de spinner voor Chris Meijer. Netjes, Chris!

René de Vos: ”Mooie sessie gehad op de rivier met talloze snoekbaarzen en 40+ cm baarzen. Met als 🍒 op de taart deze vette wintersnoek gevangen door mijn vismaat Vincent.” Hoe gaaf is dat?! Klasse gedaan Vincent & René!

Tijdens het trollen met Tommy the Trout wist Eric van den Hove een mooie 80 cm snoekbaars te vangen, bij Eric zijn ze altijd welkom aan boord!

Samen met 3 collega vissers uit het Mikatech team ging Colin de Smedt een dagje de polders in. Niet zonder succes, want er kwamen 9 vissen op de kant! Goed gevist mannen.

Adriaan Sleijster: ”Jonah is voor het eerst mee wezen vissen op snoek en gelijk 2 gevangen! Dit was de grootste.” Gaaf zeg, zo samen op pad!

Een uurtje vistijd, twee vissen op de kant. Jeroen van Luik weet zijn vistijd effectief te gebruiken!

Johan van Ingen: ”Na aankomst eerste stek van de ochtend; nog geen 10 minuten later lag deze dame van 90 cm op de mat! De dag begon goed met veel zelfvertrouwen.” Mooi begin van de dag, Johan!

Het ging afgelopen zondag niet makkelijk, maar toch wist Louis Smeets een mooie snoek te vangen. De aanhouder wint!

Sander Paans: ”De eerste serieuze C-rig dag met de Rozemeijer Creature resulteerde in deze bak van 51cm. Hoe gaaf is dat!!” Wat een super vangst en foto, Sander!

Jeroen Voorthuizen: ”Je weet als je op de grote rivieren gaat vissen, er ieder moment van de visdag wat speciaals kan gebeuren.(meestal niet) maar gister wel, een droom die uitgekomen is, een rivier snoek van 130 cm. En al aardig op gewicht.” Wow Jeroen, wat een mega vangst zeg. Zonder twijfel bak van de week! Chapeau.

De eerste metervis van het jaar voor Glenn. Klasse Glenn, meer dan verdiend!

Serge Sonneveldt: ”Zondagochtend toch even op pad gegaan ondanks de oostenwind en plotselinge hoge luchtdruk….maar dat maakte deze dikke dame niet uit 😊” Zo hoort het Serge, de mooiste beloningen komen onverwacht!

Let op! Een gratis tip van Thijs: ”Een jerkbait kan nu uitermate goed werken! Deze snoek vloog er echt als een malle op 😎” Doe er je voordeel mee. Mooie vangst Thijs!

Ook baarzen zijn niet vies van een vlieg, bewijst Michel Dekker met deze 52cm baars vanuit de bellyboat. Klasse topper!

Jessica Vis: ”Zo gaaf als die muil open gaat zo vlak voor je neus.. mijn Kubira Shad was compleet verdwenen 😁” Wat een supervangst weer, Jessica!

Rick Simmerman: ”Een totaal onverwachte vis, een prachtige buffel van precies 1 meter! En de aanbeet was alles behalve normaal! 🤩👊🏻” Dat geloven we meteen Rick! Lekker bezig man.

Jurek de Jong: “Het blijft een machtig zicht als een snoek achter je kunstaas aan zwemt er ook nog eens met geweld er op duikt, hartstikke gaaf natuurlijk!!!!😀💪🏼🎣” Mooi omschreven Jurek!

Jeroen Bouwer: ”Op een taaie dag met heel veel wind kreeg ik maar één aanbeet.. maar met 103 cm lang kon er weer een streepje bij op de meterlijst!” Lekker Jeroen, straks kun je met een vork gaan turven!

Een mooie poldersnoek voor Kenny van den Berghe. Wat een kleur zeg!

Jesse-Lucas van der Wal: ”Afgelopen dinsdag deze moddervette riviersnoek mogen gevangen! Super blij mee. Dit is zeker een nieuw record als het op gewicht aankomt!💪” Klasse JL, wat een dikzak!

 


 

***Foto van de week***

Afgelopen week was al duidelijk aangetoond dat het (grote) baarzen seizoen dan echt is losgebarsten! Deze week ontvingen we onderstaande foto van Stijn Leemreize, om in te lijsten gewoon! Samen met je maat achter de baarzen aan en dan ook nog eens een prachtige dubbelslag slaan. Wat wil je nog meer?!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.