Roofmeister Inside – Ruim 50 actuele vangsten & zegen je urine

20/12/2020
Roofmeister Inside – Ruim 50 actuele vangsten & zegen je urine

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

You gotta love your urine

Als ik, Sjoerd Bejaars, premier zou zijn, dan zou ik de winter afschaffen. Wie heeft dat verzonnen? Die korte, donkere, sombere dagen. Dat veelal ellendige weer, dagen dat je ballen er af vriezen. Wat een ellende.

Boot met toepasselijk naam 😉

Maarrrrr dames en heren. Het vissen zetten we gewoon voort. Ruwe bolsters, blanke pitten, jongens van Johannes de Wit. De borst fier vooruit en doorpakken. Daar de roofvis zich in de zomer verspreid over het water bevindt, zitten ze nu samengepakt op de vierkante millimeter. Eenmaal zo’n plek gevonden dan kun je je daar aan opwarmen.

Het begin van de sessie met Michael. De Zaan…

Ok, ik stel me weer eens aan, zo heftig is het deze winter niet. Tenminste, tijdens dit schrijven. Een week terug was dat een ander verhaal. Een gure oosterwind, temperaturen die rond de 0 graden schommelen. “Een dun windje”, zou mijn ex-collega en vriend Arnout Terlouw zeggen. Echt zo een waar zelfs de dunste wezel niet tegen gewapend is.

Check hoe duidelijk Michael zijn thuiswater in kaart heeft gebracht met Genesis Live. En… Het is zo simpel allemaal, klik HIER.

Een van die dagen zette ik voet aan boord bij visgids Michael Stalenhoef van Lowrance. Hij loopt er niet mee te koop, maar hij is decennia lang marinier geweest. Ook dat nog eens. Ik, die al onder de 10 graden huilie huilie doet. Net alsof ik van hem enigerlei medelijden kon verwachten. Wel, niets was minder waar.

Veel van dit slag, maar net zo goed maatse vis.

Michael en ik kennen elkaar al wat langer, maar vanaf het eerste moment was er al een goede klik. Hij een ras Amsterdammer, ik een echte Rotterdammert, het heeft ons tot de dag van vandaag niet in de weg gestaan. Sterker nog, het voedt onze vriendschap. Mooi hoe die dingen lopen.

Wat zou de favo kleur zijn van Michael op de Zaan 😛

Enfin, we zouden de Zaan eens aanpakken, een regelrechte thuiswedstrijd voor Michael. Dit water kent hij op zijn duimpje. Maar wat vist hij er met de pen op snoekbaars, deze dag zouden we het verticalend gaan aanpakken. Vooraf wilde ik Michael uitdagen, gewoon eens een challenge, kijken of hij zijn Mokumse praatjes waar kon maken. Want meneertje had er zo lekker gevangen de laatste tijd.

De plek waar de visgids zijn Duitse klanten mee naar toe neemt 🙂

Ik zat nog te bedenken welke missie we aan deze sessie toe moesten dichten, toen Michael er al een opperde. Ik zat aan een vis of 15 te denken, misschien max 20. Michael: “Ok Sjoerd, 30 snoekbaarzen en 2 baarzen.” Ok ok, gewaagd… Maar het was nog niet genoeg, want Michael vervolgde: “Van die 30 snoekbaarzen moeten we er 6 maats hebben.”

Beljaars legt het loodje.

Geen vuiltje aan de lucht voor Michael.

We begonnen lekker zodoende… Dat wil zeggen Michael maakte een hele mooie start. Ik blijf het herhalen, ik heb altijd respect voor die NKS gedienden. Weer of geen weer, deze gasten laten zich door niks of niemand uit het veld slaan voor het vangen van snoekbaars. Natuurlijk is het belangrijk om je materiaal en kunstaas goed op orde te hebben, maar opeens houdt het dan op. Dan komt de doorgewinterde know how en skills bovendrijven… Als allround roofvissertje zoals ik heb je dan nog weinig te vertellen.

Een lege tackle box als buffer tegen de kou van onderen.

En hoe het mij verging? Nou ja, mijn ballen vriezen er af. Figuurlijk gelukkig. Maar man man man, wat was het koud. Dapper viste ik zo een uurtje mee, maar toen ging het gewoon niet meer. Echt, ik ben niet voor de winter gemaakt. Ik verwachtte een donderspeech van de marinier in ruste: “Beljaars, je hebt ananassap door je aderen stromen. Verman je Sjoerdina! De eerstvolgende snoekbaars vreet je rauw op. Heb je dat begrepen!”

Driewerf neen mijn beschte dames en heren… Natuurlijk kon hij niet nalaten zo nu en dan grijnzend mijn kant op te kijken, maar al snel kwamen de broodnodige tips aanzetten. Allereerste vertikte ik het om handschoenen aan te trekken. Al snel zwichtte ik. Dan nog het trucje om je poten niet op die koude bodem van de boot, maar op een lege tackle box.

Hoe kinky, je lekker opwarmen aan je eigen pis. Dan begin je Patricia Paay toch beter te begrijpen. 

“En Sjoerd, train je blaas. Ga je pissen, iets wat jij weldra zal doen vanwege het drinken van een slordige liter koffie, dan gooi je feitelijk lichaamswarmte te plomp in. Kun je het echt niet meer ophouden, doe het in een beker en warm er je handen vervolgens aan op.” Ieeeewww, zou ik nu zeggen, toen was ik dolblij met dit advies.

De reddende engel, gloeiend hete soep.

Het mooiste kwam nog. “Eten Beljaars, eten. Je zou het niet zeggen, maar jij bent ook warmbloedig. Met genoeg voeding, lees brandstof, kun je je lichaamskachel weer opstoken”, aldus Michael. Vervolgens pakte hij twee thermoskannen met gloeiendhete, stevige soep. Met liefde bereid door zijn vriendin. “Een thermoskan voor elk, vriend. En niet wachten tot het wat afgekoeld is, meteen naar binnen slurpen die handel.”

Ik voelde me weer mens.

En zowaar… Ik knapte op. Nee, ik waande me niet in een temperatuurboost van 20 graden, maar ik zag langzaamaan functies herleven 😛 Jawel, ik kon weer vissen en ik kreg mijn vangdrang terug. Wat een eye-opener. Was ik alleen geweest, dan was ik al lang wieberen geweest, maar nu was ik weer vol in bedrijf.

Gewoon echt mooie maatse formaten.

Michael was sowies niet te stoppen, die harkte de snoekbaars lekker door, maar met mijn inzet ging het nu nog harder en werd dat target van 30 snoekbaarzen lang zo gek niet meer. Een van de subdoelen, het vangen van 6 maatse vissen, konden we sowieso al spoedig van de checklist strepen.

Michael spinde van voldoening en ik ook. Meer en meer kwam ons einddoel in zicht. Maar hoe meer, des te meer deed de koude weer van zich spreken. Ook de snoekbaars leek wat minder happig. Het zou er nu om gaan spannen.

Zou ik de handdoek in de ring gooien, zou de snoekbaars opeens de kaken op elkaar houden, of kregen we nog een feeding frenzee cadeau? Stay tuned, het slot akkoord bewaren we voor de video die zsm airborne zal gaan!

 


 

***Vangsten Update***

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Een mooi snoekie voor Edwin Heijmans. Netjes Edwin!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, op podium, lucht, buiten en water

Bob Smolders: ”Ochtend vissen met de tubes van Job Vissenberg, gegarandeerd succes bij de baarzen in kraakhelder water.” Mooie vangst, Bob!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een mooie snoek voor Walter Put die, op de vlieg, tussen de kassen vandaan kwam. Goed bezig, Walter!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Geen bijzonder grote vangst voor Sven Bonouvrie, maar de keiharde aanbeet bracht toch het nodige spektakel! Toppie, Sven!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, tekst, natuur en water

Een mooie 40+ baars voor Jorit Houpline. Gevangen op de C-rig, blijft een topper! Mooi hoor, Jorit.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Jelmer van Aalst: ”Voor het eerst op een rivierplas met de T-rig en met succes 💪🏼” Mooie vangst, Jelmer!

Afbeelding kan het volgende bevatten: zwemmen, lucht, buiten en water

Glenn Sgrs: ”Weer een toffe namiddag met de belly en dit varkentje mogen verwelkomen.” Mooi Glenn, zeker geen kleintje!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Vissen met de Ned rig is een nieuwe techniek voor Jasper Veldkamp. Hij lijkt het al aardig onder de knie te hebben gezien deze mooie baars!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een mooie snoek tijdens een Roofmeister Tackletest voor Rico Stougie. Lekker Rico, binnenkort online!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht en buiten

De sardine van Jurgen van Hout was voor deze dame niet te weerstaan. Goed gevist, Jurgen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten en water

René de Vos: ”Deze fraai gekleurde baars van 45cm kon de traag geviste Rapala twitchbait niet weerstaan. De traag geviste suspenderende twicthbaits leken dit keer de sleutel tot succes gezien de 50cm baar die er kort erop volgde.” Mooi verhaal en een mooie vangst, René!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, water

Een korte voormiddag sessie leverde Jurgen Declerck een vijftal mooie baarzen en een snoekbaars. Mooie aantallen, Jurgen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, nacht, water en buiten

Een prachtige meerval van 2.13m (!) voor Ruben Loeve, gevangen tijdens een gidssessie met Jeroen Breur. Knap werk geleverd, heren!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, natuur en water

Wat een brute plaat is dit, Jan Groeneveld met een ware zoetwaterkrokodil. Echt een mooie vangst, Jan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten en natuur

Ook Serge Sonneveldt bleef deze week niet met lege handen. Netjes man!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een fraaie snoek voor Osman Yilmaz. Netjes Osman, blijf ze insturen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Een mooie snorkel voor Rick Veurink, en wat een fraaie foto ook!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Jeroen Bouwer: ”Ondanks dat het taai was kwam er weer een meter in de boot, die mooie getekend was en goed op gewicht!” Prachtig gekleurde snoek, Jeroen! Top bezig weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, zwemmen, buiten, natuur, water en tekst

Een langzaam geviste C-rig leverde Ricky Vermeer weer een prachtige beuker van een baars op. 49 cm schoon aan de haak. Klasse, Ricky! (…)

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten

(…) Ook vismaat Rob wist bij te dragen aan deze dubbelslag!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

In het donker op de kribkop wist Martijn Leus deze fijne snoekbaars te verschalken. Klasse, Martijn. Moeite doen loont!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten en water

Zo dik zien we ze niet iedere dag (De snoekbaars natuurlijk hé!). Een prachtige vangst voor Robert Lambers aan de fireball. Klasse, Robert!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Renée Alfring: ”Wierp haar de aasvis recht in de bek. Direct naar het landen schoot de dobber weg 👌🏻” Dat is effectief vissen, Renée!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Deze mooie (en tevens aardig volgevreten) snoek pakte de voorn van Friso Boomsma vlak voor het kantje. Mooie vangst weer, Friso!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Ook bij Ton Hilvers beginnen de snoeken steeds vetter te worden. Goed bezig weer, Ton!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, boom, buiten en natuur

Een weekje niet achter de stekels aan leverde deze mooie snoek op voor Said El Felyani, met een schitterende plaat erbij! Klasse hoor Said, iedere week weer fijn om je foto’s te zien!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, nacht, buiten en water

Joost van der Maas: ”En wederom een nieuw pr snoekbaars 🔥 ongelooflijke run en enorme bokkesprongen!” Gefeliciteerd Joost, wat gaat het lekker!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Johan van Ingen: ”Deze mooie gekleurde en getekende dame maakte mijn visochtend weer meer dan goed.” Snappen we Johan, daar kom je graag je bed voor uit!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een hele taaie visdag voor Jessica, maar toch voelde deze afsluiting als de kers op de taart en dat begrijpen we helemaal! Super.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Ook Devin Kant weet weer een nieuw PR van 110 cm te vangen. Gefeliciteerd Devin, heerlijk man!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, oceaan, lucht, buiten, water en natuur

Herrie van der Leek: ”Dagje groot Water op met Jeroen Breur , stervend koud maar met zulke vissen niks te klagen 👌” Mooie vangst Herrie, dat is de kou zeker waard!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Ook korte sessies zijn de moeite waard, bewijst Gertjan Hut met deze mooie snoek die op de vliegenhengel is gevangen. Een mooi resultaat, Gertjan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten, natuur en water

Ook bij Sharon van Rossum was het erg taai, maar op de valreep maakte deze kleine snoek de sessie goed! Blij met je wekelijkse inzendingen, Sharon!

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten, natuur en water

Ook de Belgische snoekbaarzen zijn druk bezig met het kweken van een wintervacht. Een mooie vangst voor Kenny van den Berghe!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten, natuur en water

Wat een prachtige oude snoekbaars voor Enzo Claessens. In combinatie met de herfstkleuren een schitterend plaatje, Enzo!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Colin de Smedt: ”Nog niet mega vet voor de tijd van het jaar maar toch een prachtbeest, de vis dan wel te verstaan 😏” Niets aan toe te voegen, Colin!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten

Bas van den Hul: ”Na een paar pappadagen niks te hebben gevangen samen.. was het eindelijk raak… onze eerste visfoto samen en gelijk 1 meter….” Wat gaaf Bas, dat zit helemaal goed met de opvoeding!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Een nieuw PR snoekbaars voor Regina! ”PR snoekbaars van 69cm. Heerlijke sessie gehad met veel vissen, wel koud! Begonnen de dag met ijs in de ogen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken 😁” Wat gaaf Regina, gefeliciteerd! Dat is het jaar goed eindigen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Bert Rijkers nam zijn nieuwe Illex hengel voor het eerst mee naar de waterkant en deze mooie baars wou graag het eerste slachtoffer zijn! Lekker begin, Bert!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Hoppa, een visdagje op pad met Luc Coppens en ook nog eens een nieuw PR snoekbaars binnenhalen. Deze dag zal Lau Boom niet snel vergeten!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en water

Een ochtendje met de C-rig leverde Reinier Saat deze mooie 53cm baars op. Hele mooie vangst, Reinier!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Leon Haenen: ”Tijdens het vissen op baars…. dropshot haakje mooi strak in het scharnier…. ik denk dat ik maar geen oudejaars lot meer koop……😎☘️☘️” Wauw, wat een vangst Leon! 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Sander Paans: ”Snoeken zoeken in de bebouwing blijft leuk! Ook nu weer op een langzaam geviste little Paddle zonder loodgewicht.” Dat is weer een vangst om over naar huis (of Roofmeister) te schrijven, Sander! Toppie.

 


***Foto van de week***

Afgeleid zijn we allemaal wel eens tijdens het vissen, bijvoorbeeld wanneer je een praatje staat te maken met een nieuwe visbuddy. Toch kwam er bij Mo Ralphs tijdens het ‘ouwehoeren’ een mooie verrassing langs in de vorm van deze mooie, en zeker geen kleine baars. Ondanks dat we geen afmetingen hebben over de vangst, is de foto wel errug vet! De lucht, het landschap en de kleuren van de vis. Heel mooi! Top foto.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, zwemmen, schoenen, buiten, tekst en water

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.