Roofmeister Inside – Schot in de roos in de polder & bijna 40 actuele vangstfoto’s

04/10/2020
Roofmeister Inside – Schot in de roos in de polder & bijna 40 actuele vangstfoto’s

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Schot in de roos in de polder

De ‘r’ in de maand. Een dikke, grijze lappendeken die ons land bedekt. Ook al regent het niet, en dat doet het veel, nog steeds lijkt er dan neerslag te vallen. De bomen die mistroostig hun bladeren van zich afschudden. Het daglicht dat meer en meer verdrongen wordt door het najaarsduister. Voor menigeen luidt dit alles het begin van een heerlijke winterdepressie in.

Doesn’t this look pikey 😉

Godzijdank zijn wij roofvissers en dan heb ik, Sjoerd Beljaars, het met name over ons snoekvissers. Onder water, van grote watersystemen tot het kleinste prutslootje, gaat de snoekbel. Esox lucius voelt zich in deze periode op haar best. Ok die paaitijd van februari t/m mei zal ook voor de nodige prikkels zorgen, laten we zeggen dat snoek nu op haar actiefst is.

Hier en daar nog dichte begroeiing, maar over het algemeen was het water prima te bevissen…

Geen gezeur meer over watertemperaturen, oeverbegroeiing wijkt meer en meer voor ‘kale’, toegankelijke kanten en waterplanten kunnen ons nu bekoren, in plaat van dat we continu onze haken en dreggen staan schoon te plukken van dat zomerse groen.

De snoek is los!

Je merkt het al waarschijnlijk, de snoek triggert mij in dit seizoen op alle fronten. En dat zie je terug in mijn visagenda. Van de vele visafspraken zijn de meeste doorspekt van groenjas. Die snoek willen we voor de camera hebben. En ik kan je zeggen, dat lukt aardig 🙂

Kilometers maken en sloten afstruinen in plaats van Netflix.

Stiekem vind ik de korte kantsessies het mooist. Gewoon midden op de dag afspreken, niet godsgruwelijk vroeg in de morgen, zomaar een paar uurtjes in de middag een paar sloten afvissen. Afgelopen vrijdag met vismaat en cameraman Bo Staartjes , eigenlijk de eerste van dit jaar. Een kantsessie, maar gelijk weer een om in te lijsten.

Waar ik mee begon, de Buster Jerk. Hij zou wat te groot blijken te zijn.

Bo komt uit Utrecht, ik uit Barendrecht, maar helaas was het taai op ons beider thuisfront, dus kozen we lukraak ergens een poldergebied uit, somewhere in the middle. Ik was er al wat eerder en reed langzaam wat slootjes af, totdat ik eindelijk een mooi stuk wist te vinden. De oeverbegroeiing is nog lang niet weg, maar hier toch een fatsoenlijke struinkant en de sloot zelf kende genoeg onderbrekingen om het tot iets interessants te maken.

Bo beet de spits af.

Nou, het werd een schot in de roos. Na een kwartiertje de woorden: ‘Nou, ik had nu wel iets verwacht.’ De woorden waren er nog niet uit of Bo stond met een kromme hengel. Bam, een prachtig getekende zoetwaterhaai had zich aan zijn knalroze Fat Iris vergrepen. Zijn geheime wapen, zegt ie. Enfin, #knalrozematters zullen we dan maar zeggen.

#pinkmatters…. Voor snoek in ieder geval wel.

We vervolgden onze weg en weer vis voor Bo… Ok, nu kreeg hij praatjes voor tien met zijn vervloekte Fat Iris. Al helemaal toen ik een snoek miste op mijn zilveren Buster Jerk en hij daarna de derde voor de lens kon toveren. “Sjoerd jongen, ik heb er meer, hang er ook een aan”, met een grijns die bloed doet koken. “Zoek het uit Bo”, en ik vervolgde mijn weg.

Bo dichtte zichzelf al snel de titel ‘de Coppens van de polder’ toe. Stuk verdriet… 😛

Toen kwam het einde van de lange sloot in zicht en daar zou het wedstrijdelement als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat zou plaats maken voor opperste verbazing. Hier een vreetorgie van jewelste. In Noorwegen weet ik dat bijvoorbeeld koolvis een school aasvis tegen een steile rotswand op kan jagen, dan is er geen ontsnappen aan. Hetzelfde hier, in de polders van Nederland, een groep snoeken, niet voor niets wolf packs genoemd, die een school voorn bijna de kant opdrongen.

Volle bak actie. Leve de action cam’s!

Af en toe echt mooie exemplaren!

Dat is wat overdreven verwoord hoor, want zoveel daarvan was van boven water niet zichtbaar, maar regelmatig toch dikke kolken, een snoekenstaart of wegvluchtende voorntjes. Bovenal, keer op keer snoeken die zich uit pure razernij op ons kunstaas stortten. Niet één, maar misschien wel iets van 8 groenjassen die hier op dat ieniemienie einde van een sloot de aasvis schaakmat hadden gezet. Dat verbaast mij nog steeds. Nooit eerder zo intens aan den lijve meegemaakt.

De grootste los je natuurlijk. Zoals het hoort 🙁

Herkansing voor Bo, maar ook ie lost een mooie vis.

Smet op de wonde.

Veel lossers, missers, volgers, maar gelukkig kon ik toch 3 vissen erbij schrijven. Wat had ik Bo graag nog even de genadestoot gegeven. Oh nee, dat dat wedstrijdelement was verdwenen. Hehehe 😛 Nee hoor, gewoon pesterijen. Bovenal bijzonder dat wij in enkele uurtjes 6 snoekvangsten en dito lossers beleefden. Ik heb vanuit de boot veel slechtere dagen meegemaakt.

Zie het terug in de video, nu op de edit tafel 🙂

 


 

***Vangsten Update***

Wat een takkeweer de afgelopen weken, geen reden om niet te gaan vissen natuurlijk! Aangezien het halve sociale leven weer plat ligt, zullen er weer genoeg plekjes in de agenda vrij komen om te gaan vissen. Uiteraard hopen we dat iedereen gezond en veilig is, laat dat voorop staan!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

Eindelijk weer een mooie vangst voor Jeroen Bouwer, dit slachtoffer kwam trollend op de kant. Netjes, Jeroen!

Dit leuke riviersnoekje gaf Robin Smit een stevige dril tijdens het verticalen op snoekbaars. Helaas miste Robin de start van de Formule 1, maar dat is in dit geval helemaal geen straf!

Jessica Vis: ”Ze beginnen al lekker dik te worden! Even mijn aasje gaan testen of de loodkop goed was qua gewicht en de stinger de actie niet te veel zou beïnvloeden.. Goed gekeurd dus 🤣👌” Super Jessica, altijd fijn als het goed werkt!

”Leuk als de jeugd zo enthousiast is als je een aanbeet krijgt!” Aldus Albert Dekker. Super Albert, tijd om de jeugd aan het vissen te krijgen!

Kenny van den Berghe: ”Het is weer eens tijd om de polders in te trekken , deze mooie snoek ging volledig voor de Mikatech Real Shad.” Netjes, Kenny!

Een dikke beuk vlak onder de kant op een Insector, leverde deze mooie snoekbaars op voor Daan Siderius! Goed gevist, Daan!

Een taaie ochtend voor Friso Boomsma. Echter is geduld een schone zaak en komt het (bijna) altijd goed. Netjes, Friso!

Voor Benjamin van Pelt breekt de snoekentijd weer aan. Met 105 cm een super begin! Hoppa.

Een taai en mistig dagje op het Haringvliet voor Koen van Rijen met een paar geloste vissen. Toch kwam deze baars even gedag zeggen. Niet voor niets geweest, Koen!

Mika Kroese: ”Mooie Amsterdamse snoekbaars onder een brug weggepeuterd met een Fishup Flit op een 5 grams loodkopje!” Gaaf Mika, nu hopen op niet te veel stekkenpezers! 😉

Een heerlijke, sterke en puntgave metersnoek van de rivier voor Mark Verhoeven. Good angling, Mark!

Haast iedere week komt Dylan Yans wel in de inbox voorbij, deze week met een hele bijzondere vangst: ”Gisteren mijn pb mogen vangen, op een chatterbait met als trailer een V-staart van Fishimpact 🖤💚118cm 🐊” Gefeliciteerd Dylan, goed gedaan!

Helaas ging de Luremasters niet door. Toch besloot Ron Lagerweij op pad te gaan en niet voor niets! Klasse, Ron. Heerlijke bak.

De grootste van een paar uurtjes op de zondagavond voor Ronald Traas. Dat moet een fijne zondagavond zijn geweest, Ronald!

Geen vangst voor Ian Bos deze week, maar wel een prachtige visboot er bij! Mooi Ian, veel plezier ermee.

Joey van ’t Hoenderdaal: ”Deze ontzettend dikke bak in de boot mogen ontvangen. Gierende slip en m’n hengel als een hoepel. Vis is overigens niet ge-lens-drukt!” Haha, mooi joey!

Een prachtige 106 cm snoek voor Maurice Leltz. Knappe vangst, Maurice!

Een prachtige snoek van 106,5 cm voor Sem Meekel. Sem wist deze unit te verschalken met een fireball. Goed gevist, Sem!

Een mooie meterbak voor Ruud Lodewijks vanaf een winderig Volkerak. Goed gedaan, Ruud!

De herfst is begonnen! Aldus Lau Boom. Op naar die dikke herfstjagers, Lau!

Een dikke snoek in het holst van de nacht voor Eric Westra. Uiteraard kwam deze snoek er pelagisch uit. Klasse Eric!

Met 91 cm een puntgave glasoog voor Ricky Vermeer. De zelfbouwshad is in ieder geval goedgekeurd. Gaaf, Ricky!

Een mooie snoek vanuit de boot voor Tim Hakkert! Goed bezig Hakkert en veel sterkte voor je maat Stein Honders, die in de lappenmand zit!

Yes, een nieuw PR voor Regina: ”Nieuw pb en tevens mijn eerste meter, 108 cm🤩. En dat werpend vanaf de kant! Super blij maar wat een gevecht! Net was te klein, gelukkig wel goed kunnen landen met de hand 😁! In je eentje op pad heeft dan zo zijn nadelen🙈.” Gefeliciteerd Regina, goed gedaan!

Een klein snoekbaarsje vanuit de bellyboat voor Chris Meijer. Wie het kleine niet eert…!

Een hele taaie visdag voor Robbie Keuning met een perfect einde! De enige vangst is direct een pr van 78 cm en daarmee 1 cm meer dan het oude record! Klasse, Robbie.

Een lastig avondje voor Dave Mieremet, toch een aantal vangsten te melden waaronder deze snoekbaars. Way to go, Dave!

Een prachtige Maasbaars van 45 cm voor Jurgen van Schijndel. Top, Jurgen!

En wéér een nieuw PR deze week! Een prachtige baars van 49 cm betekent een nieuw record voor Kyran Lammers. Goed gedaan, Kyran. Op naar de volgende!

25 cm snoekgeweld op een (voor zijn doen) vrij grote plug voor Ton Hilvers! Leuk Ton, ze zijn niet bang hè?!

Johan Berkvens had met deze maat 38 een bijzondere bijvangst afgelopen week. Op een oude schoen moet je het leren, zeggen we dan maar! Wie weet haak je de andere schoen ook nog wel binnenkort:-P

Een gouden halfuurtje voor Glenn met maar liefst 4 aanbeten. Netjes, Glenn!

”Niet slecht voor een eerste worp!” Aldus Stijn Leemreize. Mooie baars, Stijn!

Een mooie, nachtelijke snoek voor Andy Lydou. Helaas zijn de afmetingen (rond de 90 cm) niet goed af te lezen, maar lekker bezig!

 


 

***Foto van de week***

Deze week is de Foto van de week afkomstig van een hele trotse vader, namelijk Michel Dekker! En Michel kan zelf het verhaal rondom deze foto het best beschrijven: ”Vastbesloten een snoek te vangen omdat hij er de week ervoor 5 gelost had stug weer gaan vissen op dezelfde plek. Binnen 5 minuten schalt het Papaaaaaaa!!! Ik heb een snoek!!!!! 🙂 En wat voor één! Trotse papa!!!” Gefeliciteerd beiden, een super vangst en verhaal!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.