Roofmeister INSIDE – Slotoffensief van Bo & Sjoerd en de mooiste actuele vangstfoto’s

27/03/2022
Roofmeister INSIDE – Slotoffensief van Bo & Sjoerd en de mooiste actuele vangstfoto’s

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Ooit zo’n toegetakelde baars gezien mensen? Wat is er in vredesnaam mee gebeurd? Bizar toch dat zo’n vis nog wil eten?! Beleef een visdag met Roofmeisters Bo Staartjes en Luc de Groot op de rivier. Mooie baarzen eerst en daarna op snoek. Het is even zoeken, maar dan volop actie en een superdikke bonusvis.


 

Slotoffensief van Roofmeister

Het is aftellen geblazen Roofmeisters. Vrijdag 1 april de roofvis lockdown en dat is geen grap. Het is mooi in onze agenda te zien. In aanloop daarnaar toe zitten we bomvol, de maanden april en mei vullen zich met leemtes. Gisteren nog is Bo Staartjes met Jan Boomsma van Shimano op stap geweest.

Bo bij Boomsma aan boord. Een dag om nooit te vergeten. Die mega snoek houden jullie van ons tegoed 😛

Het werd jackpot dames en heren. Eigenlijk altijd met Boomsma. Hoge 40’er baarzen plus een van 50 cm en een snoek van… tromgeroffel… 121 cm… Holy shit mensen. Natuurlijk was Bo gewapend met onze nieuwe camera equipment en die video wordt om van te smullen. Guaranteed!

Onze Leus neemt ons morgen mee aan het handje…

Morgen aandacht voor een van onze nieuwste teamleden, Martijn Leus. Wijzelf hebben ons tot doel gesteld nog voor de gesloten tijd goed snoekbaars vanaf de kant te vangen, maar nergens wil het lopen gek genoeg. Martijn heeft het lek voor ons boven en heeft ons uitgenodigd in het oosten van het land. Een stuk kachelen, maar dat gaat het 100% waard zijn.

Arend heeft het vissen op baars tot een kunst verheven en wij mogen er met de camera boven op zitten. Stay tuned!

Dinsdag is onze grote vriend Arend van der Heijden van Okuma/Rapala aan de beurt. Ik, Sjoerd Beljaars, weet nog goed dat hij zo’n twee jaar geleden zijn eerste 50’er baars moest vangen. Inmiddels is hij daarin met vlag en wimpel geslaagd en is hij verknocht aan deze vissen. Deze dag zal in het teken staan van de meest kleurrijke vissoort van de Lage Landen.

Vissen met Staal staat altijd garant voor avontuur.

Woensdag is nog een klein beetje onzeker. Die dag staat gepland met onze troetelbeer Michael Stalenhoef, de trots van de Zaan. De vangsten aldaar willen nog niet bepaald lopen. Michael verwacht dat de ‘aan knop’ elk moment ingedrukt kan worden en houdt ons op de hoogte. Wij staan in de startblokken.

Iemand waar we nog veel van gaan horen, Niels Piersman. Wij hebben donderdag onze eerste kennismaking. Naar het schijnt iemand die roofvissen boven water lijkt te toveren.

Donderdag, de laatste dag van het seizoen 2021/22 stappen we aan boord bij een voor sommigen relatief onbekende. Niels Piersman van Okuma/Rapala. Inmiddels gonst het echter in de roofvisscene. Zet deze man neer waar dan ook en hij tovert vissen naar boven, waar anderen bot vangen. Wij gaan zijn trucs afkijken en natuurlijk in beeld brengen.

Vorig jaar wilden wij een item maken over het onderhoud van molens en reels, maar we werden direct teruggefloten door Shimano. Zij gaan ons dit keer laten zien hoe je dat exact het beste kunt doen.

Zwarte vrijdag, seizoen 2021/22 is dicht, finito, lock down… Maar wij gunnen onszelf geen rust deze dag. We zijn uitgenodigd bij Shimano HQ in Nunspeet. Wij wilden een item over molen en reel onderhoud. Hoe onderhoudt je je juwelen het beste en geef je ze de langste levensduur. In Nunspeet gaan 100% molenexperts ons dat laten zien.

Onlangs ving visgids Goran Krnjic deze beauty van een meerval van 210 cm. Wij hopen snel weer met deze legend op pad te mogen gaan. Wil jij dat ook, klik HIER

Daarna dan achterover leunen? Ietsies misschien, maar de meerval kunnen we met wormen blijven bevissen en dat gaan we doen. Het Oostvoornse Meer lonkt en die dekselse zeebaarzen zullen zich spoedig al laten zien. Voordat je het weet is het de laatste zaterdag van mei. We love it!

 


 

Aftellen

Ahhhh wat een weer Roofmeisters. De vissen lijken er ook weer zin in te hebben. Wat een vangsten dames en heren. Iedereen bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen. Aan ons elke keer weer de zware taak om er 20 uit te kiezen, nu was dast extra moeilijk.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Brandon Vandecasteele: “Op de laatste boottrip voor de gesloten tijd nog een pr weten aanscherpen.” Op een braamhaar de foto van de week Brandon! Wat een baars, wat een kleuren! Zeer mooi en gefeliciteerd met je PR!!!

Chris Williams: “vlak voor de paai op een ondiep stuk waar ik normaal enkel snoeken vang hapte er 50cm voor de kant een zwangere nestbewaker op de Savage Gear shad. Tijd om deze plek met rust te laten. Op naar volgend seizoen.” Waanzinnige euforie plaat Chris. Heel tof!

Friso Boomsma: “Een Haringvliet Baars! Een nieuwe PR van 48,5 cm en 2,1 kilo mede dankzij visgids Jan Boomsma! Bizar helder water daar!” Mooi twee achternaamgenoten en dan zo’n dikke pizza baars. Prachtig!

Gerjan Huisken: “Elk jaar in maart is het voor mij de tijd om de eerste worpen op de roofblei te maken. Zo ook dit jaar en met succes.” Dan ben je er vroeg bij Gertjan en niet zonder succes zo te zien.

Herman Schuurman: “Gisteren had ik Nick van Noordt en z’n vader aan boord. Ondanks de schrale oostenwind bleef hij goed doorvissen en de ene na de andere snoekbaars vangen. Deze vis van 72 cm is er een van en zijn nieuwe pr. Goed gevist kerel.” Wat een leuk verhaal Herman. En… Gefeliciteerd Nick!!!

Ivan Verhoeven: “Af en toe beleef je, als je geluk hebt, echt magische momenten!!! Kortom een prachtig einde voor een fantastisch seizoen!!!” Zooo dan, dat kun je wel zeggen. Bijvangst of gericht? In beide gevallen fantastisch natuurlijk!

Jessica Vis: “Dikkertje Dap. Volle dikke dames… zo zie ik ze het liefste!” Daar zijn de meningen over verdeeld Jessica hahaha.

John Jagt: “Gisteren de laatste snoeksessie gehad. Nog eentje kennen strikken met de streamer!” Mooi om zo het seizoen af te sluiten John. Hulde!

Jordi Giovanni Rakiman: “Onder mijn zwemvliezen op 2,5 meter water klapte deze snoekbaars met volle overgave over een 18 cm gepresenteerde shad.” Dat moet een dreun geweest zijn topper! Goed gevist!

Kenny Vandewalle: “Mijn eerste snoek in dit water op nog geen 7 min van mijn thuis. Deze dame was 103 cm, gevangen op 50 cm water. Ook enorm leuk dat hier amper tot niet gevist word.” Tof man, zo dichtbij huis. Verrassingen liggen soms niet ver weg.

Marcel Hoekman: “Bijzonder momentje afgelopen weekend bij het binnen halen van de snoek vanuit de midden, kwam er onder de kant een tweede exemplaar bij die beduidend groter was. Een heel bij zonder tafereel. Ooit ook mee gemaakt tijdens karpervissen dat een snoek begon te rijen tegen de karper die werd afgedrild.” Nee jooooohhh, wat een foto en wat een verhaal ook Marcel. Een snoek die tegen een karper aan begint te rijen. Hahaha. Kruisbestuiving 2.0

Niels Dekker: “Dikke dame nog in haar winter vacht! De kleinere aasvissen waren in trek.” Prachtige snoek Niels. Bijzonder hoezeer ze op klein kunstaas kunnen focussen he?!

Oscar Lauwers: “Tussen de kleinere door toch die ene dikke die op de shad klapte voor de boot!” Moet een aanbeet geweest zijn Oscar!

Patrick Kreijkes: “Dikke polderkneiter vol over de Guppy van Strike Pro geschoven.” Mooi polderplaatje zo Patrick.

Pedro Van Gaver: “Gooiend met shadje kon ik deze oude krijger verleiden tot een aanbeet. Het kostte me zeer veel worpen, maar als je dit ziet verschijnen aan de oppervlakte is het meer dan de moeite waard.” Loon naar werken Pedro. Waanzinnige foto!!!

Robin Smit: “Even relaxen na een zware werkdag, een duidelijke aanbeet en dan toch nog denken dat je vast zit tijdens het kanticalen.” Hahaha die werkdag ben je dan pardoes kwijt of niet?!

Sander Wolf: “Deze dikke baars ving ik tijdens opnames, super vet. Mijn vader wist zelfs nog een 50 cm baars te vangen die dag.” Zo vader zo zoon Sander. Benieuwd naar de opnames.

Timmy Ventriglia: “Een zonnig dagje vissen leverde deze mooie vis op, een nieuw pr.” Wat de zonneschijn allemaal niet teweeg kan brengen. Goed gevist Timmy en gefeliciteerd!

Wilbert Bouwman: “Zo mooi en dik mogen ze elke keer wel zijn! Heerlijk met dit mooie weer.” Niks aan toe te voegen Wilbert. Prachtig!

 

***Foto van de week***

Ronald Bonestroo: “Momenteel schuiven de snoeken er vol overheen.” We zien vaker leipe foto’s van jouw hand Ronald. Insane. Deze is wel heeeel erg fraai. Zo loepjezuiver, je kunt bijna alle 700 tanden tellen op deze vlijmscherpe foto. En mooi hoe scherpte en een mooi kleurenspel uiteindelijk focust naar een punt. Bijzondere plaat en no doubt foto van de week. Meer van dit topper! Thanks!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.