Roofmeister INSIDE – Valsspelen in de geslote tijd & de allermooiste zeebaars foto’s

15/05/2022
Roofmeister INSIDE – Valsspelen in de geslote tijd & de allermooiste zeebaars foto’s

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Wij waren niet meer te houden en hebben op de Grensmaas in Limburg de mazen van de wet gezocht. Vanaf de kant op grote baars met chatterbaits. De gesloten tijd is in elk land weer anders. Denk aan bijvoorbeeld Zweden, Noorwegen, Ierland, maar ook België. Hoe zit dat nou precies bij onze Zuiderburen. Hebben wij iets gedaan wat streng verboden is eigenlijk?


 

Roofvissen in een droom

Wat was dat een vreemde gewaarwording. Vissen op baars met ook grote kans op snoek en roofblei in de Benelux in mei. Specifieker gezegd, op steenworp afstand, letterlijk, van de Nederlandse grens op Belgisch grondgebied. Wat een vreemd gebied, een denkbeeldige scheidslijn midden in de Grensmaas met aan weerszijden verschillende regelgevingen. Een roofvis met een beetje hersens weet waar ie in de maanden april en mei moet wezen.

Een gebied van scheidslijnen tot en met.

Waar wij stonden geen gesloten tijd voor aassoorten zoals we in Nederland gewend zijn. De Vlaamse roofvisser Eric Vermeer had ons er uitgenodigd. Hij vertelde ons over de ontzettend verwarrende visserij-wetgeving in België, tekenend voor het algehele ambtelijke apparaat van onze Zuiderburen. Hier niet vissen, een hondertal meter verderop mag het dan weer wel; daar weer wel met de boot, maar als kantvisser kun je  er het heen en weer krijgen. Ik dacht dat alleen wij in Nederland er alleen een sport van maakten om zaken zo gecompliceerd mogelijk te reguleren.

Vissen met mixed emotions.

Maar sowieso, wat mooi om er te kunnen roofvissen, ook al sta je daar dan wel met mixed emotions. Dat kon ik voor mezelf prima goed praten met de wetenschap dat alle vis (uitzonderingen daar gelaten) al lang en breed afgepaaid zijn. Eens te meer voor mij de bevestiging dat de gesloten tijd gerust van maart tot en met april kan plaatsvinden.

Het wapen van die dag, chatterbaits en wat doen ze hun werk goed.

Ideaal net boven stenen aan te bieden.

Het is in mijn ogen nu de mooiste tijd. De vis die na al dat bevruchten van elkaar extreem hongerig en agressief is, de watertemperatuur die geen mooiere waarden kan hebben en de planten die zich laten zien, zonder dat er meteen sprake is van een groene explosie. I love it.

Erik Vermeer beet de spits af met meteen een beauty van een baars.

Bo even later met toch wel onverwachts een roofblei.

Ik heb weer eens geen ene kut gevangen, maar ik kan mezelf er tegenwoordig een beetje bij neerleggen. Daarnaast was ik al lang blij dat we eindelijk weer roofvis voor de camera hebben gekregen. Wat een bijzonder gevoel was dat, als in een droom. Nog eventjes Roofmeisters, dan barst het ook in Nederland weer los.

 


 

Zilt zilver

Al enige tijd zit de zeebaars weer voor onze kust en is het genieten geblazen. Ons met Roofmeister is het nog niet gelukt en we vroegen ons af of jullie al mooie zeebaarsplaten hadden. En… Tuuuuuurlijk!

De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste roofvis actiefoto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen.

Gewoon een top selfish van Arie Varkevisser.

Holy shit, wat een brute plaat Cornelis van Leeuwen. Op een haar na foto van de week.

Ziek mooie plaat van Edwin Kersies, altijd weer oogverblindende foto’s!

Deze kennen velen van ons nog. Endri Hagens gaat voor het eerst op zeebaars en vangt een 80 plus exemplaar. Wauw!

Beauty van een baars aan de Normandische kust voor Glenn Sierra.

Bakbeest voor Hans Hofman. Wat een kanon Hans! Wow

Prachtige plaat van Jefferson Haa, horizonnetje scheef, maar dat heeft juist wel iets hier. En… Mooie volle zeebaars.

Ook weer zo’n über fraaie foto, dit keer va Jelle Visser. Meer van dit!!!

Slanke, maar indrukwekkende baars voor Jeremy van Dijk.

Hahaha gewoon een hele toffe momentopname Jeroen Deleye. Pret voor tien.

Wat een heerlijk hoog gebouwde zeebaars Jorn Baier.

Ook dees van Lourens Janisse was genomineerd voor foto van de week. Net niet, maar blijft een waanzinnige foto. Prachtig!

Martijn Dekkers, de alleskunner op het zoute. Legend! Superfraai met die zon. 

Reinier Saat met ongekend imponerend zilver in het holst van de nacht.

Eens een andere foto dan het rechtoe rechtaan, Mooi Rob Staigis.

Said el Felyani met een beer bij prachtig avondlicht. Of de ochtend, ken natuurlijk ook…

Sander Paans zegt het zelf al in de reactie erbij, soms moet je ze op moeilijke plekken zoeken…

Zeeuwse pracht van de SeabassJunky. Mooi Wilbert!

9 jaar en dan een baars van 70 cm vangen. Hulde Vissertje van de Meer.

 

***Foto van de week***

Ongekend mooie foto’s deze ronde, maar check deze waanzinnige plaat. Alsof het geen momentopname is, alsof de zeebaars elk moment gaat zwemmen op je netvliest. Prachtig  met dat licht ook. Museumwerk Steven Bockstal en foto van de week!

 


 

De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste roofvis actiefoto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen.