Roofmeister INSIDE: Vangsten regen & wij gaan de Predator Tour winnen!

05/06/2023
Roofmeister INSIDE: Vangsten regen & wij gaan de Predator Tour winnen!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Vrijdagavond video***

Waanzin tijdens de start van het nieuwe roofvisseizoen. Een baars van 49 cm, mooie snoekbaarzen op de rivier en dan uit het niets een gigantische snoek! Een die de 120 cm ruim overschrijdt. Hoe verzin je het?!


🏆Roofvis wedstrijd🏆

Al weer voor de derde keer gaat Roofmeister de Yamaha Pro Fishing Cup (YPFC) organiseren, dit keer op 1 en 2 juli! Een wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen en met heel Nederland als parcours. Kun je niet wachten en wil je meteen inschrijven? Klik HIER


 

Team Roofmeister gaat de Predator Tour winnen

Natuurlijk droomt iedereen wel eens van het winnen van een groot toernooi en jawel, zo heb ik ook over winnen van een groot roofvistoernooi gedroomd. Maar ik ben realistisch, dat zal mij, met mijn skills, niet snel gebeuren. Alleen al de start van dit roofvisseizoen accentueerde dit. Wat heb ik er weer een potje van gemaakt… Zucht.

Live de Predatour volgen? Live streams, de laatste nieuwtjes en een op de minuut nauwkeurig leaderboard waar je kunt zien wie waar in het klassement staat. Volg de Predatour Tour op Facebook, Instagram, YouTube, Switch. Voor het leaderboard, download de app GRATIS. Klik HIER

Voor Bo Staartjes is dat een ander verhaal. Al zo lang ik hem ken, vist hij mij het snot voor de ogen. Het is een begenadigd roofvisser, op zijn minst. Vorig jaar tijdens onze roofvisexpeditie in Zweden (klik HIER)  kwam het hoge woord er uit. Meneer wilde wel eens aan een roofviswedstrijd meedoen. Nee, hij formuleerde het anders, hij wilde wel eens een roofviswedstrijd winnen. Tja, je hebt ambities en je hebt ambities.

Hier op de veranda in Zweden kwam het idee tot leven. Because good stories never start with a salad haha. Op de achtergrond rechts Rick Habermehl.

Aan de overkant van de tafel zat onze grote amigo Rick Habermehl. Rick kenden wij voorheen met name als diehard meervalvisser, maar daar in hoge noorden liet ie zien dat hij ook het snoekvissen prima onder de knie heeft. Hij heeft dezelfde ambities als Bo. Het duurde niet lang of het plan was geboren, beide heren zouden een team vormen tijdens de Predator Tour van 2023. Mijn persoon als deelnemer werd subiet en snoeihard weggelachen, zelfs een wisselplek zat er niet in.

De twee coryfeeën die onder Roofmeister de Predator Tour 2023 gaan vissen!

Nu staan we aan de vooravond van de Predator Tour 2023, het grootste roofvistoernooi in Europa. 150 boten die meedoen, waarvan 1 de vlag van Roofmeister draagt. Bo en Rick staan in de startblokken. Bo krijg je niet zo snel gek, voor Rick al menig slapeloze nacht. Ook het zogenaamde trainen is begonnen en ik hoor positieve berichten van de fruendo’s! De grote hamvraag, hoe gaan ze het doen op het meest prestigieuze toernooi in Europa? Eerlijk gezegd denk ik dat het een prima team gaat zijn. Ik denk niet dat ze kansloos zijn.

Rick (l) heer en meester met meervalvissen, maar hij heeft veel meer in petto!

In de winter begon Rick met het zich eigen maken van het baarsvissen, vangt hij meteen een pizza van 52 cm!

Als iemand grote stappen gemaakt heeft met finesse visserijen en ervaring heeft opgedaan met live sonars, dan is het Bo wel. Voor Rick is die hele lichte visserij nog een dingetje. Tja, wat wil je als je met stukken lood van 400 gram op de rivier op meerval aan het vissen bent. Rick was zich daar van bewust en heeft inmiddels alles gezien en gelezen wat er over de finesse visserijen te vinden is.

Bo kende een topstart van dit seizoen. Hier aan boord bij Arend van der Heijden!

Beide heren vullen elkaar prima aan, daar bestaat geen twijfel over. Rick die overstroomt van toewijding, Bo die op kritieke momenten de rust kan bewaren. Ik kan niet wachten om deze toppers tijdens de wedstrijd te volgen. Dat live leaderboard zal alleen van mij al behoorlijk wat bezoek krijgen. Zet ‘m op tijgers en ik zie jullie bij de prijsuitreiking!

 


 

Vangsten regen

Elke week vragen we om jullie recente vangsten, elke week krijgen we er veel. Dit keer… Niet normaal. Nooit eerder hebben we zoveel moeite gehad om er slechts 20 tussen uit te pikken.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Gregg Hofstede: “De 1e 50er is alvast binnen.” Hoppa, Kladabeng Gregg! Wat een kanon man, lijkt wel winterbaars.

Wesley Miedema: “Eerste snoek van het seizoen. Ze waren moeilijk te verleiden die dag, maar goed dat er kunstaas is waarmee je ze toch over de streep kan trekken…” Echt he… Soms is het echt ff zoeken wat ze willen hebben…

Albert Dekker: “Naar de haaien.” Holy shit! We dachten qua formaat aan een ruwe haai, maar dit is toch een gevlekte gladde haai? En een grote ook!

David van Maanen: “Dit x op onze tenen de krib benaderen. Een grote boeggolf bewees dat maar weer twee kribben terug. Deze 120 snoek liet zich daardoor vlak langs de kant foppen. Kantvissen=Stealth.” Wauw!!! Super vet! En op deze manier niet je stuitje breken 😉

Aaron Germonpre: “Beter dan een pr vangen. Vissen met mijn zoon, those special moments.” Daar kan niks tegen op Aaron! Heel tof!

Marcel Hoekman: “Yes we did it!” Net als met je dochter. Net zo gaaf Marcel!

Jorne van den Dool: “Eerste vissie van het seizoen. Gevangen met een dood aasvisje, wapperlijntje van fluorocarbon en een enkele haak.” Heel nice Jorne! Mooie start zo toch!

Friso Boomsma: “Eerste sessie. Een zware unit van 115cm vangen is een heerlijk begin! Statisch op makreel!” Kanon alert! Wat een bak Friso. Prachtige vis!

Dennes Bekkenk: “Heel blij met dit PR, ze waren goed los deze ochtend, een dagje na de eerste dag van het seizoen…” Gefeliciteerd Dennes! Daar mag je mee thuis komen. Figuurlijk natuurlijk 😉

Remco de Vries: “Deze snoek aan de steunhengel liet zich als een dood gewicht binnen draaien, waardoor ik dacht aan een tak of zo vast te zitten. Eenmaal in het oppervlak werd ze wakker en volgde een mooie dril.” Die zal op het laatste moment pas wat door hebben gehad Remco… Fraaie plaat man en check die tekening!

Glenn Sierra: “Nieuw Belgisch PR.” Heel netjes Glenn en mooi te zien dat dit kaliber ook bij de Zuiderburen zwemmen!

Ivan Verhoeven: “Ik ben blij dat ik nog fatsoenlijk kan ademen… Soms lijkt het wel gewoon alsof ze je ribben proberen te breken!!!” Hahaha, je gezicht spreekt boekdelen Ivan! Wel kikku man!

Kevin Demmers: “Zulke vissen vangen op een lichte Ned rig setup is geen straf!” Nope, dat is dubbel en dwars genieten amigo!

Ringo Vanfleteren: “Bootsessie op eigen water. Nog niet bij de noorderburen geraakt.” En waarom zou je met dit slag mooie vissen. Goed gevist!

Wiebe Jouke Elzinga: “Het seizoen zaterdag lekker begonnen met deze bak van 112 cm.” Niet normaal wat een bak! Dat zijn ze!

Robert Seinen: “Deze prachtig gekleurde snoek was mijn eerste weer voor dit seizoen.” Zelden zo’n fraai getekende snoek gezien Robert! Een tekening die tot onder de buik doorloopt en echt anders dan anders. Heel vet!!!

Ray Cobussen: “Afgelopen zaterdag mochten we weer. Zo vader zo zoon!” Koesteren dit soort momenten! Mooier wordt het niet!

Martijn Smit: “Pelagic magic! 109.” een magische visserij inderdaad Martijn! Wat een spoorbiels!

Marco Jagtenberg: “De eerste dit seizoen.” En meteen een heule fraaie! Netjes Marco!

 

***Foto van de Week***

Deze foto kregen we van Tim Hakkert. Echt een typische foto van de opening van een nieuw seizoen. Geen hele grote zander, maar toch super om te vangen zo vanaf de kant. Gewoon een foto waar we blij van worden. Foto van de week, gefeliciteerd Tim!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.