Roofmeister INSIDE – Dromen komen uit & de allermooiste snoekbaarzen van 2021/22

10/04/2022
Roofmeister INSIDE – Dromen komen uit & de allermooiste snoekbaarzen van 2021/22

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Wil jij je dure molens en reels een lange levensduur geven, dan is onderhoud cruciaal. In deze video laat een expert van Shimano stap-voor-stap precies zien hoe je dat moet doen. Dat niet alleen, ook vertelt hij wat je absoluut niet moet doen. Wist jij al dat WD40 en molenvet regelrechte no-go’s zijn en waarom is het zeker geen aanrader om zelf aan het binnenwerk te sleutelen?


 

Dromen komen uit!

Dromen mag altijd en dromen komen soms uit. Ik, Sjoerd Beljaars, heb veel mooie visreizen achter de rug, maar er is iets aanstaande wat mijn stoutste dromen overtreft. Het zit nog in de pijplijn, maar alles wijst er op dat het zowaar gaat plaatsvinden. Het gaat nog even duren, maar de voorpret is feitelijk al losgebarsten.

Heel lang geleden hahaha

Lang, lang geleden toen ik groen als gras op de redactie van Sportvissersmagazine Beet terecht kwam, werd ik behoorlijk in het diepe gegooid. Van het vissen op voorn in een winterhaven tot aan voor de allereerste keer verticalen op snoekbaars. De meeste reportages vonden plaats in Nederland, maar het was allemaal mooi genoeg voor mij. En natuurlijk ook de eerste keren naar het buitenland. Een grote witviswedstrijd in Skanderborg, Denemarken en karpervissen op een of ander nietszeggend riviertje in het midden van Frankrijk. Ik maakte er stuk voor stuk een avontuur van.

Meerdere keren naar de Ebro in Spanje voor meerval en snoekbaars.

In Extremadura op zoek naar black bass.

Wat een omgeving daar… Wauw!

Naarmate mijn loopbaan vorderde, kreeg het roofvissen meer en meer een bijzonder plekje in mijn hart. Ook begonnen de trips in het teken van rovers te staan. Meerdere keren naar Ierland, op dit groene eiland op zoek naar snoek, pollak, zeebaars en lipvis.

Pollak in de Ring of Kerry in Ierland.

Naar Zweden op het immens grote Vännern met mijn maatje Jeremy Staverman. In die betoverende Spaanse provincie Extremadura op snoek en black bass met mijn collega en vriend Stef Jansens. De verste reis van mij tot nu toe, Canada, op kapitale steuren en drie soorten zalm. Waanzinnig!

Coho zalm in Canada, wat een omgeving.

Mijn allergrootste vis ever van 223 cm. Holy shit!!!

Meer en meer werkte ik samen met Arnout Terlouw, destijds hoofdredacteur van het magazine Karper. Misschien wel de allerbeste visser die ik ooit heb ontmoet. Met name bekend om zijn verre visreizen. Australië, Egypte, Magaskar, Iran, Brazilië, Colombia, je kan het niet zo gek verzinnen of Arnout had er specimen vissen gevangen.

Globetrotter Arnout Terlouw. Ik vraag me af of er mensen zijn die op meer plekken ter wereld hebben gevist dan Arnout. Probably not.

Zijn mooiste reis, althans dat vond ik, West-Papua, vissend om giant trevally (GT), dogfish tuna en Spanish mackerel. Het meeste vingen ze er op oppervlakte kunstaas. Hij zou nog een keer terug gaan en vroeg of ik mee wilde. Ik wilde niks lievers, maar mijn portemonnee liet het toen niet toe.

Met Arnout op reis. Wat een eer was dat!

Toch heb ik enkele bijzondere vistrips met Arnout beleefd. Beide in Noorwegen. Een op het bijzondere meer Øyeren, iets ten oosten van Oslo met snoek als voornaamste mikpunt. Daarna mijn allermooiste vistrip naar het Noorse Soroya, boven de poolcirkel. Weinig wind, zonovergoten en we vingen massa’s koolvis, bakken van kebeljauwen en enkele heilbotten. Wauw! Maar iets bleef knagen, die echte bucket list vissen als tonijn, GT, snappers, etc. Moeilijk om ze onder een noemer te plaatsen. Een poging: De little big game roofvissen van de tropische zee.

Wat een kabeljauwen vingen we daar…

Ik had een dergelijke supertrip op de lange baan geschoven, maar 99% dat het nu echt gaat gebeuren. Waar en hoe dat wil ik nog niet kwijt, het is nog niet volledig zeker en ik ben ontzettend bijgelovig wat dat betreft. Dromen mag en komen uit.

 


 

De mooiste snoekbaarzen van seizoen 21/22

Overweldigend dames en heren, wat een inzendingen voor deze editie ‘je mooiste snoekbaarsfoto’! Ruim 100 ingestuurde foto’s. Dan moet je er 20 uitkiezen, ga er maar aan staan. Enfin, hier een verwoede poging. SVP niet gaan tellen, want het zijn er meer geworden😅

De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste snoekfoto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen. 

Albert Dekker met een beauty, dat beetje 3D effect geeft altijd iets speciaals.

Vader en zoon foto van Bas van den Hul? We weten het niet, maar het is altijd weer tof om jong & oud op een foto te zien.

Holy shit Bjarne Dubois, letterlijk een hangbuik, wat een ongelooflijke bak is dit zeg!!!

Deze snoekbaars is bijna goud Brandon Vandecasteele. Heel fraai!

Bijzondere plaat van Danny Blok, waarschijnlijk vanwege die super rustieke achtergrond. En natuurlijk een prachtige snoekbaars ook.

Topplaat Danny van den Berg, supervet met dat water dat nog van de zander afglijdt.

Wat een beauty Danny van den Heuvel, een blok agressie, dat zie je er meteen van af.

Een plaat die in het museum thuis hoort Edwin Kerssies. Wauw!!!

Heerlijk formaat snoekbaars van Glenn Sierra. Wat een onwijs massieve bouw heeft deze snoekbaars.

In het donker foto’s maken is lastig, maar Gregg Hofstede is het gelukt. Check hoe mooi hoe dat brons-goud aan het shinen is.

Het grote water op met Jeroen Bouwer en echt zo’n snoekbaars waar aan je kunt zien dat ie een beuk op de hengel gaf if there wasn’t any tomorrow.

Tof gedaan Johnny de Koning, alsof er een gat in zijn kop zit, in plaats van het welbekende glasoog.

Lesley Maessen denkt niet dat ie snel grotere zander vanaf de kant gaat vangen en wij sluiten ons daar gemakshalve bij aan 😉

Ook weer zo’n stevig gebouwde zander, dit keer een voor Marcel Heikens.

Ahhhh we love it, euforie aan de waterkant met Michael Gans. En terecht. Vanaf de kant hebben ze toch altijd iets extra’s.

Wauw Peter Verschelde, waar zat jij dan met deze snoekbaars??? Wat een mysterieuze omgeving amigo.

Wowwww, wat een kasteel Ricky Vermeer! In één woord prachtig.

Leuke plaat Rowan Voshart, tof om te zien hoe zo’n felle kleur als die van de vliegenreel een foto een boost kan geven.

We hebben hem al eerder gezien van Said el Felyani, maar deze hoort in het rijtje thuis.

Prachtig die achtergrond Serge Sonneveldt, maar de snoekbaars zelf is ook bijzonder met zelden zo contrasterende strepen op het lichaam.

Wat heeft die Thomas Wending toch een topseizoen gedraaid met o.a. deze beauty van een snoekbaars.

Wauw Wesley Miedema, vanaf de kant zo’n kasteel van een snoekbaars. Hulde!!!

Van die 3D platen kunnen we gewoon geen genoeg krijgen Wim van Maercke. Ook dees is zuper fraai!

 

***Foto van de week***

Wat was het moeilijk om een winnaar voor deze editie te kiezen, maar deze van Jarno Dingerink vonden we zo bijzonder. Match the hatch, of beter gezegd, match the cannibal. Check hoe de kleuren van het kunstaas terug komen op het lichaam van de snoekbaars. Supervet, een soort kameleon snoekbaars. Foto van de week!!! Gefeliciteerd Jarno!

 


De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste snoekfoto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen.