GT, Tarpon en tonijn in de Noordzee

05/09/2018
GT, Tarpon en tonijn in de Noordzee

“De Noordzee warmt op en dat is geen goed nieuws”, schrijft het AD . Fijn dat deze krant met haar onbegrensde know how ons bericht over de stand van zaken. Al helemaal als ze in het betreffende bericht ook nog even een prognose weggeven over visstand. Nee, daar hebben we het AD voor nodig…

“De afgelopen jaren ging de temperatuur van het water met liefst 1,67 graden Celsius de hoogte in en dat jaagt kabeljauw en schelvis naar het noorden of doet ze zelfs helemaal verdwijnen.” Ahhh, gossie toch… Oh ja, het bericht stond bij de categorie ‘Koken & eten’. Het zal eens niet waar wezen, als we onze mond maar vol kunnen blijven proppen met kabeljauw natuurlijk.

Vlak voor de Nederlandse kust. You wish! Noorwegen. In NL zien we deze joekels van kabeljauwen nauwelijks nog…

Nee, het ging gelukkig al zo goed met kabeljauw en de visstand in haar geheel in de Noordzee. Nu alarmfase de zoveelste, want de gul dreigt niet meer verwerkt te kunnen worden in culinaire hoogstandjes.

Gelukkig hebben we de zeebaars nog, laten we hopen dat hier in de toekomst verstandig mee om wordt gesprongen.

Ff positief blijven. Laat maar komen die extra graden. Geef het een decennia of 2 à 3 en Roofmeisters staan te speedjiggen op amber jack, te popperen op gt en met de streamer op tarpon te vissen. Catch & release natuurlijk. Dat ‘koken & eten’ volk houdt maar ff de kiezen op elkaar.

Team Roofmeister