Arend van der Heijden: “Geen plan is ook een plan!”

11/05/2022
Arend van der Heijden: “Geen plan is ook een plan!”

Inmiddels heeft Roofmeister een bijzondere band opgebouwd met Arend van der Heijden van Rapala, Okuma en Lowrance. Vissessies met ups en downs, maar altijd weer in optimaal gezelschap. The Eagle blijft een bijzondere kerel die het roofvissen tot in de puntjes beheerst. Wat zijn zijn plannen voor seizoen 2022/23?

Door Arend van der Heijden

Het is pauze, even rust, gesloten tijd dus even niks meer aan de speld. Tijd om mijn zonden te overdenken, fouten te erkennen en stommiteiten toe te geven. In mijn geval zijn dat er best een paar dus de eerste weken van de verplichte vispauze kom ik wel door.

Een tijd van rust, een tijd recapitulatie.

Afgelopen seizoen heb ik echt veel toffe momenten meegemaakt! Gelachen, goed en slecht gevangen en intens genoten met mijn vismaten. Het vissen van wedstrijden zoals de WPC, Luremasters, Predatortour, maar ook het NK Snoekbaarsvissen blijft heel bijzonder. De spanning, euforie of diepe teleurstelling tijdens deze wedstrijden maken het een mega intense ervaring waar ik me heerlijk in kan verliezen.

 

Baars is baas

“Wat is het een über toffe sportvis! Schitterend om te zien, sterk, slim en lekker wispelturig.”

De laatste maanden heb ik me echt op het baarsvissen toegelegd. Want wat is dat een über toffe sportvis! Schitterend om te zien, sterk, slim en lekker wispelturig! Waar ik voorheen de meeste baarzen op shads en hardbaits ving zijn afgelopen jaar de C-rig en zeker de Ned rig met stip gestegen in mijn favorietenlijstje. De Ned rig in combinatie met de Lowrance Active Target is bijna valsspelen, dat werkt zo goed!

De Ned rig i.c.m. Active Target van Lowrance… Bijna valsspelen.

Het ’s nachts vissen op snoekbaars is wat op de achtergrond geraakt, al waren de laatste sessies in mijn nieuwe bellyboat wel weer spekvet! Maar nu dus even rust. Nu de laatste loodjes tot aan de laatste zaterdag van mei. Net als het verse blad aan de voorjaarsbomen beginnen de plannetjes voor het aankomend seizoen te groeien.

Onvergetelijke sessies met de bellyboat.

De eerste bestellinkjes van nieuwe aasjes zijn gedaan. Wat spinnerbaits, wat groot rubber, want het snoekvissen is de afgelopen jaren een beetje achtergebleven. Corona ligt gelukkig achter ons dus de wedstrijden gaan weer door en zijn ingepland (dank aan Lowrance). De visspulletjes staan helemaal klaar en te shinen.

 

Hoe denkt de vrouw erover?

Waar heb ik afgelopen jaar nu echt van genoten? Door mijzelf die vraag te stellen komt er vanzelf een plannetje voor het aankomend jaar. En wat blijkt dan steeds weer? Dat juist de niet geplande gebeurtenissen, bijzondere ontmoetingen en onverwachte vangsten de mooiste herinneringen achterlaten. Een heel uitgedacht plan voor het aankomend seizoen zou dus averechts werken. Zodoende neem ik me voor om nieuwsgierig te blijven en veel te willen leren.

Snoek is een beetje op de achtergrond geraakt, tijd voor een revival.

Natuurlijk wil ik daarnaast ook mijn PB’s verbreken, alle wedstrijden op het podium eindigen en van mijn vrouw horen dat ze het helemaal niet vervelend vindt dat ik elk weekend weg ben! Maar dat gaat waarschijnlijk niet allemaal lukken. En dat geeft dus helemaal niks.

 

Volg topvisser Arend van der Heijden op Facebook en Instagram