Roofmeister INSIDE – Verse vangsten & de geoliede RM machine

11/07/2022
Roofmeister INSIDE – Verse vangsten & de geoliede RM machine

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Het vissen met crankbaits, oftewel kleine plugjes, leuker bestaat niet of nauwelijks. Dat niet alleen, het is ook nog eens ontzettend effectief in de zomer. Je kunt er werkelijk elke denkbare roofvissoort op vangen. Niels Peirsman van Rapala, Okuma en 13 Fishing laat ons exact zien hoe je deze vistechniek kunt beheersen. Daarbij vallen we met onze neus in de boter.

🎉***WINACTIE***🎯 Maak kans op een Rapala kunstaaspakket van ca. €250,-!!! Check de video om te kijken hoe je meedoet. 30 juli maken we de winnaar bekend!


 

Roofmeister on fire🔥

De periode voor de gesloten tijd was het huilen met de pet op. Met name de maand maart kenmerkte zich met rampspoed. Zo erg, dat je je af en toe afvroeg of er überhaupt nog wel vis rondzwom. Ik kan de sessies zo weer naar boven halen, maar dat doe ik niet. Want… nu is het genieten geblazen. Eigenlijk al vanaf de opening.

Onlangs Bo Staartjes samen met Arend van der Heijden. Een snoek die nog een andere shad in zijn bek had hangen. Tekenend voor deze periode van het jaar?

Een magisch sessie met een van de beste zeebaarsvissers van de Europoort, visgids Patrick Verbrugge. Wil je een keer bij hem opstappen, stuur hem een DM. Echt een aanrader voor iedereen die zeebaars wil vangen.

Wat een verschil met die laatste maand van het seizoen 2021/22, alsof er een knop omgegaan is onder water. Alsof we ons op een andere wereld wanen. Natuurlijk, de seizoenen doen de kaarten ook opnieuw schudden, maar wanneer je dat aan den lijve ondervindt, dringt dat besef pas echt goed door. Warmere temperaturen, logisch dat onze koudbloedige rovers er veel meer zin in hebben.

De legendarische sessie in de polder met oppervlaktekunstaas. Bo ving er een dikke meterbak. Klik HIER om de video te zien.

Bo ontpopt zich ondertussen als topvisser. De man die vangt als anderen (lees, Sjoerd) bot vangen.

Lekker actief vissen met wat je ook maar wilt. Van spinnerbaits tot shadjes, van crankbaits tot jerkbaits. Heel veel kun je niet fout doen… Hoewel, dan moet je niet Sjoerd Beljaars heten. Eens te meer heb ik het een aantal sessies weer af laten weten. Het bekende ritueel, na een radiostilte geef ik de hengel aan filmmaker Bo Staartjes en… KLADABENG… Meneer moet weer vis vangen. Maar goed, alles voor de video 😉

Drone kwijt, drone weer terug… Alle beelden hebben we weer en hij doet gewoon nog. En dat na drie nachten in een torenhoge wilg hangen. Klik HIER

Vissend met Jouke Jansma. Het begon uiterst taai, maar met iemand als Jouke weet je dat het altijd goed komt. Ik pakte gewoon ffies een 80’er. Die kon ik heeeel goed gebruiken voor het zelfvertrouwen 😉

En wat betreft die video, stay tuned voor ontzettend gave producties. Zoals je misschien weet willen wij elke zaterdag een nieuwe video uploaden. En voor en tijdens de gesloten tijd lukte dat niet altijd. Nu barsten de harddisk bijna uit hun voegen met ruw beeldmateriaal. Jawel, grote kans dat we twee video’s per week gaan publiceren. Bo werkt zich het zweet des aanschijns in zijn edit kantoortje. TIP: Abonneer je op ons YT kanaal en mis niks 🙂 Klik HIER.

 


 

Zomerse zomer

As we speak is de atmosfeer bezig zich flink op te warmen. Echter, de afgelopen week was het gewoon prima te doenmet bijna voorjaarstemperaturen en weersomstandigheden. Goed voor de vangsten? Helly yeah, weer tal van mooie vangstfoto’s van jullie. Hieronder een selectie van 20 platen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Mark Verhoeven: “Metersnoek op de Sweeper 17.” Blijft een magische jerkbait Mark!

Glenn Sierra: “Mooie 75 cm rivierzander uit België.” Prachtig Glenn, wat een bak van een vis en heel tof op de gevoelige plaat gezet. 

Jimmy Vandekerckhove: “Eerste zeebaars vanuit de boot.” Wauw!!! Aan alles zie je dat dit een brok power is. 

Marco Jagtenberg: “49 cm, de twichbait deed het weer.” Zouden twitchbaits in dat warme water niet een streepje voor hebben?

Albert Dekker: “Dikke meerval tijdens een bellyboot sessie.” Nog zachtes uitgedrukt Albert, wat een monster man! Super gevist amigo!

Glenn Sierra: “Leuke zeebaars tijdens een avondsessie.” Veel mooiere plaatjes ga je niet krijgen Glenn. Mooi man!

Johan Struwe: “Natgeregend tot op het bot. Als verzopen katten kwamen we weer vroeg terug in de jachthaven. Maar wanneer je Vlaamse gasten onder meer deze spoorbiels aan de zegekar mochten hangen, was het het allemaal waard!” Ab so lu te ly Johan. Wat een massieve snoek. Loon naar werken. 

Ivan Verhoeven: “Er staat nog geen roofblei tussen, dus bij deze…” Klop Ivan, dit keer ben je de enige die blei mag wezen 😉

Wouter Veen: “Weekje Noordkaap geweest via Visreis.nl. Deze mooie Zeewolf gevangen.” Sooo die geef je geen Rex Hunt kusje bij he terugzetten 😛

Kleurrijke beauty voor Nicky Kleine Staarman.

Jordi Giovanni Rakiman: “Gisteren op half water deze prachtige snoekbaars van 87 cm gevangen!” Niet normaal wat we op de socials voor dikke snoekbaarzen van jou voorbij zien komen man. Keep up the good work!

Brandon De Roo: “Twijfelend of ik wel of niet zou gaan vissen. Vissen is dus altijd beter dan thuis blijven!” En zo is het Brandon, bij twijfel gaan 😛 Super mooi gekleurd deze snorkel.

Freek Schoonderwaldt: “Ken je die momenten…dat je kan schreeuwen van geluk…en dat ook gewoon doet ook al ben je dan alleen? 😜😂 dit was er zo één…” Hahaha dat kennen wij maar al te goed Freek! Altijd uitkijken dat iemand niet 112 gaat bellen of zo hahaha. 

Volkmar Strikkers: “Snor’op de Torob!” Dat rijmt Strikkers… Maar wat een unit deze meerval man. En dat op een hybride jerkbait, heel gaaf!!!

Timmy Ventriglia: “Een mooie dag aan de Waal bracht deze mooie snoek op de kant met een skirted jig en een goude oude Spro Flapper als trailer. De vis volgde meerdere malen, wat ik ook probeerde ze durfde niet toe te happen. De stek 15 min rust gegeven en bij de 1ste worp een droge tik op de hengel en daar was ze, mooi rond en het schepnet van mijn maatje gebarsten.” Mooi verhaal Timmy… Wat een momentje van rust al niet kan doen… Goed aangepakt. 

Koen Van Rijen: “Een mooie zeebaars gevangen met de twitchbait. Wat een klap op mijn hengel toen deze vis me aasje greep. Lekker ochtendje zo.” Dat zijn de mooiste aanbeten Koen. Mooie plaat ook!

Sander Paans: “Het was buffelen, maar toen die aanbeet eenmaal kwam was ik het allemaal weer vergeten! Mooie zeebaars uit de stroming geplukt.” Lekker in the flow die Paans 😉

Bert Pocquet: “Na de pb snoekbaars van vorige week, ving ik deze er een paar uur nadien. 89 cm, prachtig met dat groot rovers oog in close-up.” Vorige week foto van de week en weer scheelt het weinig 😉 

Mark Verhoeven: “Prachtige ochtend met een paar van deze UNITS!” Een paar ook echt. Snoeiharde aanbeten waarschijnlijk. 

 

***Foto van de week***

Joris Klok: “Nieuwe verslaving, zeebaars op twichbaits! Strak langs het kantje gevist, aanbeten vlak voor mijn voeten…love it.” We geloven je meteen Joris. Maat wat een bijzondere foto ook. Mooie dieptelijnen, fraaie groen en blauw tinten. En jawel, de baars mag er ook wezen. Gaan we zeiken, dan zouden we beginnen over de wat scheve horizon,maar who gives a fuck met zo’n prachfoto!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.