Roofmeister INSIDE – Actuele vangstberichten & bomenklimmer vindt onze drone terug

20/06/2022
Roofmeister INSIDE – Actuele vangstberichten & bomenklimmer vindt onze drone terug

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Een topidee bij ons op kantoor. Eind voorjaar teruggaan naar de polder. Nu niet met shads en jerkbaits, maar met oppervlakte kunstaas. In het bijzonder de Whopper Plopper van River2Sea. Het is een schot in de roos. In iets meer dan een uur vangen we niet veel, maar wel groot, heel groot! Vooral de vis van Bo Staartjes is niet normaal!!!

Op dit moment raden we deze visserij af, vanwege een te hoge watertemperatuur. Moeilijk om de grens te bepalen, maar wij raden af om op snoek te vissen bij een temperatuur van over de 20 graden op kleiner water en 22 graden op groot water.


 

Bomenklimmer vindt onze drone terug

“Hoi Sjoerd, ik hang hier nu op zo’n 8 meter hoogte, weet je zeker dat hij in de top van de boom hangt?” “Eh… ja man, maar laat zitten man, het is levensgevaarlijk wat je aan het doen bent!” “Hahaha, ik ben wel wat gewend, maak je geen zorgen.”

Yep, echt bovenin:-(

Wie ons volgt weet dat het ons niet altijd voor de wind gaat. Misschien is dat ook hetgeen waar wij sterk in zijn. Niet altijd lukt alles en ook dat willen wij laten zien. Des te mooier de zegeningen, toch?! Net als met vissen. Zonder tegenslagen is die monstervangst veel minder mooi.

Chris, geen boom is hem te hoog.

De afgelopen week is insane Meisters, ik kan niet anders zeggen. Het begon met het bovenstaande. Vorige week zondag vloog ik als een blinde vink onze drone in de boom (klik HIER). Niet zo’n klein beetje, gewoon ook lekker in de nok van zo’n enorme grafwilg langs de rivier. Hem terugkrijgen zou een suïcidale missie worden, gedoemd om daar letterlijk en figuurlijk aan de wilgen te hangen dus… Dacht ik, want na het wereldkundig maken van dit verlies (klik HIER), in mijn FB Messenger een bericht van ene Chris Boomverzorging.

De plek des onheils.

Bijzondere achternaam dacht ik nog, maar toen viel het kwartje. Deze Chris zou de komende dagen in de buurt zijn van de plek des onheils en “…ik wil hem wel even uit de boom halen”. Niet ‘ik ga het proberen’ of ‘ik ga mijn best doen’… Nee, “ik wil hem wel even uit de boom halen.” Geen sprankje twijfel, zo worden oorlogen gewonnen. Of ik even de exacte locatie door wilde sturen. Voordat Chris dat gevraagd had, zat dat al in zijn inbox. Daarna de gevleugelde woorden: ” Ik ga hem er vanavond wel even uithalen voor je.” “Even” ook echt…

Kebeng, daar kan toch geen drone tegen op?! Toch?

Die dag ging ik met Bo op pad in de polder. Met oppervlakte kunstaas op snoek. Wie vist er begin zomer in de polder? Niemand toch!? Waarom niet? Geen doen met die waterplanten toch?! Is het een idee om met topwaters een kans te wagen? Al een tijd lang speelden we met dat idee. En die dag dus de proef op de som en… een schot in de roos. We vingen niet veel, maar wel groot, check bovenstaande video 🙂

Nog een vis op de topwater.

De euforie was niet te overzien. Bo met die dikke meterbak, ik met nog een 90’er op de koop toe. Dolle boel, dat kan ik je wel vertellen. En dan nog in het achterhoofd onze held Chris die deze avond in de wilgen zou hangen. Lees nog even het bovenstaande stukje…

Wat een baas!!!

Wel, niet lang na dit korte telefoongesprek een selfie van Chris met de drone en de woorden: “Vangst van de week?” Oef, een lastige vraag Chris! Ga ik als roofvisser in hart en nieren voor de snoeken op oppervlakte kunstaas, als mediatijger voor de dronebeelden van die zondag (staan nog op het SDkaartie) of als materialist voor de peperdure drone?  Ik kom er niet uit 😛 Wel ben jij sowieso de held van de week!

 


 

Vers van de pers

Wat een maf weer Roofmeisters. Eerst gewoon lekker met 20 graden, dan snikheet en vandaag weer een cooling down. Hoe dan ook een volle inbox met de ene vangstfoto nog mooier dan de andere. Hier een selectie.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Marten De Gunst: “Stukje trollen op snoek… Groeten van Rudolf de Gunst.” Wauw, wat een heerlijke bijvangst. En de groetjes terug 😉

Marco Jagtenberg: “Op de twichbait, helaas niet kunnen meten; daar had ie geen zin in!” Haha, ach, in ieder geval had ie wel zin om te happen.

Rick Veurink: “Eerste metersnoek van het nieuwe seizoen weer binnen'” Een eentje in kerngezonde conditie zo te zien.

Nick van der Wiel: “Per toeval op een licht baars hengeltje gevangen.” Sooo dan, a hell of a fight. Dat kan niet anders.

Serge Sonneveldt: “Dagje op stap geweest met Wim Christiaens, was een taai dagje, maar ik mocht toch een paar hele dikke baarzen vangen.” Mooi Serge, vissen zijn in topconditie zo te zien.

Johan Struwe: “Een mooie meter van de rivier. Die vechten dubbel zo hard. Natuurlijk aan een chatterbait: Hét aasje voor deze periode!” Wauw Johan, wat een strijder. Mooie zomerplaat ook!

Jeroen Debouver: “’s Ochtends vroeg kwam ik op mijn eerste stekje aan. En op vijfde worp kreeg ik een dreun van jewelste, dat ik er van verschoot. Maar wat is het een genoegen om zo een vis aan u lijn te hebben en weer in zijn habitat te laten gaan.” Wat een kasteel Jeroen. Prachtvis en dat vanaf de kant. Heel schoon gevist 😉

Mario Christiaens: “Deze 120+ snoek maakte een taaie avond meer dan geslaagd.” Dit kan zomaar een hele reeks aan taaie avonden goed maken toch?! Netjes man!

Bjorn Eertmans: “Mijn nieuwe pr 114 cm en dat als bijvangst.” Volgende keer gewoon zeggen dat je op snoek aan het vissen was joh 😛

Wim Franssen: “70 cm met de spinner.” Dat moet een klap van een aanbeet zijn geweest Wim.

Marcel Hoekman: “Dit was werkelijk een massieve bak, precies op het hangmoment van de Ram ging deze er volledig overheen.” Massief, kolossaal, groots, superlatieven schieten te kort Marcel! Wat een bak.

Pikefishing Vegt: “Snoekbaars van 81 cm liet niks heel van de shad.” Hahaha en normaal zijn juist snoeken van die shadslopers.

ChristelKevin Hoppie: “Mooie 90+ snoekbaars. Op en top in conditie. Ik ving deze schoonheid op een klein spotje dat ik gevonden had met de SideScan. Werpend vanuit een geankerde boot gevangen op een ShadTeez Slim.” Gezocht, gevonden en gevangen Kevin! Heel fraaie vis. Gefeliciteerd.

Sven Bonouvrie: “Eerste metervis van het nieuwe seizoen is binnen! Ze kwam de chatterbait voor de boot halen.” Prime time voor chatterbaits als we het zo mogen begrijpen. Wat een bak Sven!

Thomas Wending: “Een hele dikke baars op topwater. Een dikke 49cm. En dat was niet de enige vis het weekend met ook nog een 48 en 50 cm baars.” Zo dan, en dat op topwaters. Kick ass!

Marcel Hoekman: “Go with the flow, zeggen ze wel eens.. weer een prachtig unit te pakken.” Nog eentje van de Maestro. Lekker Hoekman, wat een bakken vang jij man.

Sylvain Simonis met wederom een beauty

Sharon van Rossum: “Mijn zus Lisanne besmetten met het vis virus, wilde een keer mee snoeken… Vangt ze meteen deze 80’er.” Zo zus, zo zus Sharon. Supervet!

 

***Foto van de week***

Wessel Sierd Venema: “91Cm Snoekbaars geweld! Zwom op een mooie diepte van 6 meter. Shad erboven laten hangen, even kijken en daarna een ontzettende dreun! Mooie evenaring van mijn PR.” Wauw Wessel, wat een kasteel man. Dat niet alleen, ook een bijzonder mooie foto, genomen tegen het licht in wat een bijzonder effect teweeg brengt. Alleen al die vinnen die oranje kleuren. Prachtig. Foto van de week!

 

 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.