Tackle Meister Review – Hart Skin 5Z Evo

30/08/2019
Tackle Meister Review – Hart Skin 5Z Evo

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr onze Tackle Meister Sander Paans over het Skin 5Z Evo waadpak van HART

Door Sander Paans

Het is een mond vol, de Hart Skin 5Z Evo, maar we hebben het hier over een waadpak en dan een ademend waadpak wel te verstaan. Het Spaanse merk Hart timmert Hart (sorry, ik moest hem even maken 😛 ) aan de weg en kijkt ook buiten de Spaanse grenzen naar de rest van Europa. Ze beschikken over een hele berg aan materiaal en ik mocht voor Roofmeister één van hun waadpakken aan de tand voelen. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met dit merk waar ik nog niet zo veel van gezien heb.

Mooie kleurstelling en de kwaliteit zie je er meteen van af…

 


Specificaties

Merknaam: Hart
Productnaam: Skin 5Z Evo
Type product: Ademend waadpak
Beschikbare maten: S – XXL
Kleur: beige/grijs


 

Eerste indruk

Een eerste indruk moet goed zijn en dat was met dit waadpak zeker het geval. De kleurstelling vond ik goed gekozen, een combinatie van beige met grijs en oranje accenten. Met dit pak loop je zeker niet voor gek! Het ziet er ook naar uit dat er over na is gedacht. Er zitten meerdere D-ringen op waar spullen aan vast te maken zijn, op de borst is er ruimte gemaakt voor twee zakken en die worden gesloten met gesealde ritsen. Hart waarschuwt op hun website wel direct dat het geen waterdichte zakken zijn, maar waterafstotend. Bedenk dus goed wat je hier in stopt als je dieper gaat waden. Aan de binnenkant aan de borstzijde is nog een extra borstzakje gemaakt voor bijvoorbeeld een telefoon.

Toevallig had ik nog HART waadschoenen.

Om de middel zit een elastische band die te verstellen is en waarmee je het waadpak goed aan kunt laten sluiten aan je lichaam. Het waadpak heeft twee bretels die verstelbaar zijn en goed over de schouder vallen.

Wat mij opviel was dat de hiel van het waadpak een extra versteviging heeft mee gekregen voor in de waadschoenen met antislip. Dit was mij bij andere waadpakken nog niet eerder opgevallen en ik begrijp dat ze het hier wat dikker maken.

Verder beschikt het waadpak over zogenaamde “gravell guards”, een soort sokken die je over de schoen doet en met een haakje aan de veter vast zet. Dit voorkomt dat er tijdens het waden allerlei troep in de waadschoenen terecht komt.

Recente foto en toch wel lekker in de zomer met een ademend waadpak 😉

Een korte introductie op de website van Hart (www.hart-fishing.com) leert dat er in de benen 5 lagen verwerkt zijn en in het borst gedeelte 3 lagen. Dit is ook te voelen, aangezien de benen wat stugger en dikker aanvoelen, maar dit is zeker niet storend.

 

De proef op de som

Het waadpak blijkt wat aan de grote kant te zijn voor mij, de maat betreft XL en mijn eigen ademende waadpak is een L. Met wat aanpassingen aan de verstelbare, elastische bretels en de middenband weet ik het pak toch comfortabel aan te krijgen. Hierbij zie ik gelijk een voordeel, want in de winter kan ik zonder problemen de broek van mijn warmtepak hieronder aan doen. Iets wat tijdens het bellyboaten in water van een paar graden helemaal niet zo verkeerd is.

Makkelijk te verstellen elastische band. 

Het materiaal van het pak voelt goed en in de twee borstzakken kan ik wat kleine spulletje kwijt waar ik snel bij wil. Een schaartje, bluetooth afstandbediening voor de telefoon, etc. Dat is wel fijn, want dat heeft mijn andere waadpak dus niet. In het borstvakje past prima mijn telefoon inclusief telefoonhoesje met hierin de nodige pasjes.  Het drijvende schepnet wat ik mee heb genomen kan ik mooi aan één van de D-ringen hangen en ik hoef hier niet meer op te letten.

Aan de grote kant, maar toch nog redelijk af te stellen op mijn postuur.

Bij het aantrekken van de waadschoenen, toevallig had ik die al van Hart, viel me op dat de gravell guards wel erg hoog sloten. Ik had maar een heel klein randje schoen over aan de bovenzijde waar de gravell guards overheen vielen en dat baarde me wel zorgen.

Opbergzak voor telefoon en andere toebehoren.

Na de eerste sessie bleek dit ook terecht, want beide guards waren tijdens het waden van mijn schoen af geschoten waardoor de lip van één van mijn schoenen helemaal naar voren stond. Ik was aan het waden op een zandbodem met her en der stenen en kleine steentjes en mijn waadschoenen zaten vol met zand en  steentjes en dat is wat mij betreft wel te wijden aan de te korte gravell guards die erop zitten. Van mij hadden deze langer gemogen.

Versterkt en anti-slip hielstuk.

Afgezien van de gravell guards heb ik niets aan te merken op het waadpak tijdens het gebruik. Ik ben er een aantal malen mee wezen waden en heb hem ook gebruikt in de bellyboat. Het pak deed waar voor het gemaakt is, het hield me droog. Nu is het niet zo dat het pak eerst een heel jaar is getest om te zien of het dan nog steeds droog houdt. Het blijft een feit dat (ademende) waadpakken en bellyboaten een dingetje blijven, door de gekke bewegingen in combinatie met het zitten vindt er een andere vorm van slijtage plaats dan waar het pak voor gemaakt is.

 

Aanschaf

De Hart Skin 5Z Evo is niet overal verkrijgbaar, klik HIER voor verkooppunten.  De adviesverkoopprijs is €220,-. Bedenk wel dat hier nog een paar waadschoenen bij gekocht moeten worden, want het waadpak wordt geleverd met neopreen sokken.

 

Slotsom

Het is absoluut een waadpak waar goed over nagedacht is en met mooie extraatjes en de prijs voor een 5 laags ademend waadpak is netjes. De gravell guards hadden in mijn ogen langer gemoeten om de schoenen optimaal te beschermen tegen zand, steentjes en andere rommel. Neemt niet weg dat ik verder geen op- of aanmerkingen heb voor wat betreft het pak. De verkrijgbaarheid is een dingetje, maar klik HIER probleem opgelost.  Met deze kwaliteitspakken zijn ze zeker een concurrent voor de gevestigde orde onder de bekende vliegvismerken.

 


Tackle meister PASPOORT

Naam: Sander Paans
Geboortejaar: 1982
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoek en moddervette winterbaars.
Specialismen: Werpend vissen op snoek en baars, bellyboaten.