Roofmeister INSIDE: Wall of fame foto’s & niks vangen en dan opeens wel!

06/11/2023
Roofmeister INSIDE: Wall of fame foto’s & niks vangen en dan opeens wel!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 

Niks vangen en dan opeens wel!

Zweden, Dragso, we hebben een mooie baai gevonden met een diepte van 1 meter tot 40 cm. We zitten met zijn drieën aan boord; Bo, Ronald Traas en ik. Het is Ronald die de eerste aanbeet krijgt op een Salmo Slider van 7 cm, hij vangt een 80’er snoek. Op de achtergrond krijgt Bo een aanbeet op zijn Molix Glidebait. Mis, dan weer een uithaal, even hangt de vis, maar helaas lost hij de vis. Ik houd mijn hengel steviger vast, maar…

De Salmo Slider was die dag ongekend succesvol!

Ik voelde dikke tranen in mijn ogen opwellen.

Het is het bekende liedje voor mij. Ronald en Bo krijgen actie op actie, ik krijg hier en daar een volger. Om gek van te worden, ik voel dikke tranen in mijn ogen opwellen. Ik probeer van alles, maar het mag niet baten. Het liefst zou ik mijn hengel in het water pleuren, wat een frustratie. Dan krijg ik de tip van Ronald om snel binnen te vissen, met spinstops. De worp erna is het bij mij ook raak. Een prachtige 90’er snoek nog wel. Daarna loop ik aardig op met Bo en Ronald.

Ja, die Salmo Slider, maar ook de Glidebait van Molix stond bizar hoog op het menu…

En dan… Eindelijk!

Natuurlijk voel ik de loodzware druk van mijn schouders glijden. Een heerlijk gevoel. Tegelijkertijd groeit het besef dat we in algemene zin nogal makkelijk over snoek kunnen denken. Het is de roofvis die zo’n beetje alles pakt, het maakt allemaal niet zoveel uit. Nou, dan mogen we die week in Dragso wel even goed onder de loep leggen.

Genoeg momenten waarop een kleine shad op een 5 grams loodkop onverslaanbaar was.

Van snoekbaars en baars weten we dat bepaalde vistechnieken en kunstaas het verschil kunnen maken. Bij snoek heb ik dat vaak terzijde geschoven. Te vaak! Dat manifesteerde zich in het bovenstaande. Bo en Ronald vingen ze zich een slag in de rondte, ik simpelweg niets, noppes, nada, totdat ik deed wat Ronald me zei.

Een ondiepe baai met het zogenaamde luipaardenpatroon, ofwel planten afgewisseld met kale zandplekken. Killingfields!

Daags eerder beleefden we iets soortgelijks. Wederom een baai, net zo groot en een stukje ondieper nog. Voorafgaand aan de trip zat ik al met die zogenaamde softjerks in mijn hoofd. Pin- of V-tail shads op een offset hook met een minimale verzwaring van 2,5 gram aan lood. Je twicht hem als het ware door het water om hem vervolgens stil te laten hangen/heel langzaam te laten afzinken.

Mijn geheime wapen had succes!

Veel missers, maar dat kun je verwachten met een weedless gerigde shad.

Ook Jaimy Posthumus had er vertrouwen in.

Niet voor niets…

Bo verklaarde mij voor gek, maar daar is hij op teruggekomen. Het is niet dat Bo niks ving op zijn standaard shadje, maar de softjerk liep significant voor op al het andere die dag, ze werden letterlijk en figuurlijk aan gort gebeten. Het was op een gegeven moment elke worp raak. We keken eigenlijk allen onze ogen uit die dag.

Stay tuned voor vrijdag, een topper qua video!

Het heeft mijn beeld van de groenjas weer rechtgezet. Natuurlijk is het niet altijd zo dat een bepaalde techniek of stuk kunstaas doorslaggevend is, maar dat er wel degelijk van die momenten zijn, dat weet ik nu zeker. Vrijdag een gloednieuwe video met EsoxMeister Thijs van der Sanden van Rozemeijer dat dit eens te meer zal onderstrepen. Stay tuned!

 


 

Actuele vangsten

Wat een onstuimig weer. Je zou bijna weer naar die 30 graden plus van de zomer verlangen. Niet te vergeten, die storm. Pfff, dat was er een. Heeft het onder water effect gehad? Wel, een tjokvolle inbox, hier een selectie van 20.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Thijs Bouwhuis: “Onder het motto: jong geleerd is oud gedaan! Eventjes met mijn dochtertje wezen snoeken, de laatste worp voordat het ging regenen werd beloond! Samen hebben we deze klein, maar fijne snoek op de kant gekregen.” Magisch Thijs, een nieuwe roofvisser is opgestaan! 

Todd Kranenborg: “Met 234 cm tijdens de laatste Frankrijk sessie was t zeker geslaagd.” Ehhh… Hell yeah! Wat een monster Todd! Wat een kanon!

Tiego Seerden: “Leuke 106 cm op de IJssel. Kon de Westin MegaBite niet weerstaan. Blijft mooi zo’n riviersnoek.” Man man man, wat een strijd moet dat gegeven hebben op de rivier! En wat een laadklep heeft deze vis! Daar zal een beetje brasem al bang voor moeten zijn. 

Nicky Kleine Staarman: “En deze klapte erop toen ik de vorige snoek net vrij had gelaten; het baars vissen kan soms anders lopen dan verwacht.” Dat is wat ze noemen een bijtuurtje Nicky! 

John West: “Vandaag eindelijk mijn PR mogen verbeteren. 95 cm.” En het is dik verdiend John! Gefeliciteerd! Wat een hoog kasteel ook. Die zal je nog heel lang bij blijven!

Robin Smit: “Weer wat leuke aantallen kunnen vangen met maten.” Heerlijk als het dan loopt Robin en wat is deze bijzonder mooi gekleurd!

Jeffrey Croqué: “Als je dan ineens je dobber niet meer ziet, otnstaat er altijd een kort moment van twijfel: ‘heb ik wel goed gekeken?’ In dit geval zeker! Geen twijfel over mogelijk.” Het bewijs ligt in je handen Jeffrey en wat voor een. Wauw, wat een tekening, tot onder de buik aan toe. Prachtig!

Serge Sonneveldt: “Op een taaie dag in de polder toch die ene mooie vis vangen.” Eentje die de moeite loont Serge! Goed dat je doorgezet hebt!

Chris Meijer: “Afgelopen weekend 7 snoekbaarzen mogen vangen, waarvan deze de grootste was.” Zeer fraai exemplaar Chris. Mooi die aantallen dus en dan ook nog een uitschieter! Love it!

Hessel Wijbenga: “Mooie volgevreten roofblei weten te vangen. Blijft fantastisch de aanbeet en de dril erna, genieten.” Sooo dan, die is wel klaar voor zijn winterslaap! 

Rinus van Peperstraten: “Deze dame van 113 cm vanaf de kant met een 5 grams loodkopje en een Fox Rage Mini Fry van 7 cm weg gepeuterd tussen de kade en een schip vandaan, was nog best spannend.” Dat geloven we Rinus. Daar zul je niet gericht op hebben gevist, maar het is je gelukt! Klasse!

Paul Blokland: “We gaan weer langzaam richting de winter. Voor mij de mooiste tijd van het jaar, wat betreft snoeken.” Niks mooiers dan dit Paul! Topplaat!

Marcel Hoekman: “Puntje gave pike, wat een patroon!” Daar gaan we meteen mee akkoord Marcel! Zo zie je ze zelden! Wat een schilderij!

Patrick Francken: “Dagje als jury mee bij het Limburgs Kampioenschap bellyboat vissen en zelf natuurlijk ook even vissen op de rustige momenten… En dan je pr van 92cm pakken!” Oef, die had een van de deelnemers graag willen vangen! Wat een kasteel!!!

Jessy Pattynama: “Haasten zou je nooit moeten doen. Camera tripod vergeten en moest dus improviseren. Niet de beste foto, maar erg blij met deze groene dame!” Nog best een aardige plaat hoor Jessy! Slanke vis, maar dat mag absoluut de pret niet drukken. 

Freek Janssen: “Vakantie in Frankrijk perfect kunnen afsluiten. Met op 1 dag, tot 3 maal toe de PR’s kunnen verbreken.” Holy shit Freek, dat is buitencategorie! Driemaal gefeliciteerd! Niet normaal wat een bak dit!!!

Thomas Wending: “De snoeken laten zich ook al weer zien op de winter stekken. En het hoeft niet altijd met groot aas.” Klein vissen zorgt ook voor een mooier gevecht. Heerlijke plaat Thomas!

Jurgen Van Schijndel: “Samen met mijn zoon de polder in, leverde meteen vis op bij de eerste worp.” Mooier wordt het niet Jurgen! Mooie snoek, blij gezicht en een trotse vader!

Johnny Koekerits: “Effe nog iets kouder worden, maar we klagen verder niet met zulke vangsten.” Nog kouder??? Wil je schaatsen? Super vette foto man!

Oscar Lauwers: “109 cm tijdens het trollen met grote baits op de rand van ondiep naar diep.” Dat zijn de taluds Oscar en met resultaat! Wat is deze snoek in uitstekende conditie zeg!

 

🏆Foto van de Week🏆

Natuurlijk zijn grote vissen indrukwekkend, maar ook die kleinere rakkers blijven fantastisch. Een ode van Paul Blokland voor poldersnoek en met deze bijzonder mooie foto! De vispret druipt er van af! Gefeliciteerd met de foto van de week Paul!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.