Roofmeister INSIDE: Wat is er gevangen tijdens de opening van het seizoen 2023/24

29/05/2023
Roofmeister INSIDE: Wat is er gevangen tijdens de opening van het seizoen 2023/24

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Zaterdagmiddag video***

Volg onze zoektocht naar de sterkste vis ter wereld. We hebben nu twee kandidaten: De giant trevally (GT) en de tonijn! In deze video de beslissende strijd tussen deze mastodonten! Welke vissoort gaat het winnen?


🏆Roofvis wedstrijd🏆

Aanmeldpagina Yamaha Pro Fishing Cup 2023

Al weer voor de derde keer gaat Roofmeister de Yamaha Pro Fishing Cup (YPFC) organiseren, dit keer op 1 en 2 juli! Een wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen en met heel Nederland als parcours. Kun je niet wachten en wil je meteen inschrijven? Klik HIER


 

Mooier dan de jaarwisseling!

En dat is het… Alsof we getekend waren en weer losgelaten werden. Het mocht weer. Die heilige laatste zaterdag van mei. Alle remmen los! Bo ging vissen met Huib en Frank van Neptune Fishing en daar werd getoast met champagne. Logisch, een knetternieuw seizoen… Tuurlijk horen daar bubbels bij. Volgende knallen we vuurwerk de lucht in. 2023/24 is van start gegaan.

Happy new season!

Onze Luc de Groot (l) en Gijs de Haan on fire!

Beautje weer helemaal in zijn nopjes!

Mijn (Sjoerd Beljaars) rol tijdens de grote kick off laat ik gemakshalve onbenoemd. Iets met een gezinsuitje en een beroerde timing, maar dat mag de pret niet drukken. Heel roofvissend Nederland was op pad en niet zo’n klein beetje ook. Natuurlijk ook ons team met Roofmeisters. Zoals gezegd, Bo en de Neptune heren knalden er op los met gelijk de grote 3 in de pocket. Snoekbaars, baars (een van 49 cm) en snoek…

Frank zat op rozen die eerste dag, meer verklappen we niet!

Joost Spraakwater, binnenkort weer als host te zien in onze video’s!

Snoek… Toch altijd weer heer en meester in onze wateren. Huib en Frank voorzagen al een dikke meter op een specifieke plek. Bo wuifde het nog weg met een ‘ja hoooooor’. Maar op de plek van bestemming, op de millimeter nauwkeurig, boog de hengel door. en diep ook. Bo belde mij vlak daarna: “Sjoerd, hoe groot denk je?” Ik begon al groot: “110 cm?” “Groter.” “115 cm.” “Groter.” “Holy fuck, 120 cm?” “Groter.” “125 cm?” Het hart begint in mijn keel te kloppen. Na Bo zijn antwoord nog meer… “Groter.” De rest bewaren we voor de video mannen, broeders. Alles live op beeld en de video wordt er een met een vis waar je tijdens de opening nog niet eens over durft te dromen! Stay tuned en iedereen een topseizoen 2023/24 gewenst!!!

 


Noot van redactie: Aangekondigd was een wall of fame met als thema zeebaars, maar daar wijden we laten deze week een aparte post aan. 


 

Happy new season!

Terug waar we geweest waren amigo’s, namelijk… roofvis vangen. En jullie zijn het niet verleerd zo te zien. Achtelijk veel vangstfoto’s in de inbox en slechts 20 die we daaruit gepikt hebben voor een selectie. Iedereen bedankt voor het insturen en veel succes in 2023/24!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Timmy Ventriglia: “Samen met mijn vismaatje de opening aan de Waal gevist. Een nieuwe start van het roofvis seizoen met een nieuw pr.” Hoppa, gefeliciteerd man! En je gaat hem nog groter vangen. Weten wij zeker! 

Thomas Wending: “Net als vorige jaar weer de start gedaan op Gooimeer, echt mooi water en de planten stonden perfect. Dit resulteerde in 11 snoeken.” Dat zijn de aantallen Thomas, kijk die verlossende lach op je gezicht!

Jessica Vis: “Een hele gave opening gehad met een leuk aantal 45+ baarzen. Zelden zoveel vis gevangen met de opening, snoeiharde aanbeten van de snoekbaarzen en met 3 baarzen overtuigd geweest dat er een snoek aan de andere kant van de lijn zou zitten. Heerlijk dat we weer mogen!” Haha ook voor snoek is gesloten tijd voorbij Jessica! Prachtige baars!

Marcel Hoekman: “Deze mooie snoek was de aftrap van het nieuwe seizoen.” The beast is unleased! Marcel gaat weer helemaal los en dat al bij het starttsignaal!

Jan Baar: “Mooie donkere snoekbaarzen op lekker ondiep water en met de twitchbait. Misschien wel de mooiste manier om ze te vangen!” Raaahhhh, wij beleven het met je mee Jan. Heerlijk amigo!

Robin Smit: “PR op een kleine twitchbait. Voelde het aasje over de stenen gaan en toen klapte deze erop.” Holy shit Robin, wat een bakbeest en prachtig beeld gebracht. Gefeliciteerd!!!

Ivan Verhoeven: “Pop…pop…pop…booom!” Meteen al de mooiste aanbeet van het seizoen misschien Ivan? 

Cornelis van Leeuwen: “Met vismaatje Roel Bruijn in de ochtend. Met de bellyboat en vliegenlat. Roel pakte 2x meter+… 105 en 107 cm.” Pffff, wat een seizoensopening man! Heel bruut!

Maurice Leltz: “00:04 beet deze het spits af van het nieuwe seizoen.” Misschien heb jij wel de allereerste roofvis van het seizoen Maurice en meteen een mooie ook!

Bizarre foto van Frits de Vries. Deze tanker van een meerval vangen en dan bij een nabij liggende boot even poseren. Althans, dat vermoeden we bij het zien van deze foto.er zat geen beschrijving bij.

Tommy Bogaert: “46cm kanaal baars.” Prachtige oude strijder Tommy met nauwelijks nog strepen. 

Alain Luijten: “Knetter harde aanbeet.” Ten teken dat deze ook niet kon wachten op de opening!

Chris Williams: “Bullebak in de schemering.” Het zal maar in je neusgat zitten hahaha. Nee hoor, prachtige bak, dito foto!

Jessy Pattynama: “Aangenaame verrassing tijdens het nieuwe roofvis seizoen. Mijn allereerste Meerval ooit tijdens het vissen op snoek.” Nee jooooohhhh, wat een bizarre bijvangst en dat ook nog eens op de eerste dag!

Johnny Koekerits: “Lekker naar de IJssel, bij de mooiste stad van Nederland.” Machtig Johnny, wat een sfeertje!

Jeroen Verweij: “Hele goeie opening gehad met een zooitje 40ers, heel veel snoekbaars! Een opening voor in de boeken.” Met gouden griffel Jeroen, koesteren dit soort dagen! Goed gevist man!

Cornelis van Leeuwen: “Mocht zelf ook nog een kleinere vangen…” Je glimlach spreekt boekdelen!

Randy Das: “Eindelijk was het weer zover.” En het was genieten zo te zien 😉

Wesley Miedema: “Mooie ouwe donkere strijder met gouden wangetjes. Erg belangrijk, mannetjes van dit soort formaat.” Wat een beauty inderdaad Wesley, yellow cheeck zander!

 

***Foto van de Week***

Coen Kleton: “Goed begin is het halve werk. Op de eerste dag kwam deze 98 cm snoekbaars even in de boot kijken.” Wij noemen deze foto “De Schreeuw”. De schreeuw van verlossing! De schreeuw van euforie! Prachtig. Foto is prachtig genomen en de vis is van groot formaat en een beauty… Maar, omdat deze zo treffend is voor de seizoensopening, foto van de week! De Schreeuw! Gefeliciteerd Coen!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.