ROOFMEISTER INSIDE – WEEK 1 – A new day yesterday

06/01/2019
ROOFMEISTER INSIDE – WEEK 1 – A new day yesterday

Allereerst de beste wensen voor 2019 Roofmeisters. Goede voornemens? Hell yeah! Tal van vette Roofmeister projecten zijn aanstaande. 2019 wordt een jaar vol met roofvisspektakel! Stay tuned. 

Door Team Roofmeister

ROOFMEISTER APP

Download nu de Roofmeister app en je kunt overal en altijd het laatste nieuws op Roofmeister volgen. Voor Android klik HIER. Voor IOS klik HIER.

work in progress met luc coppens

De sportvisserij is heel gevoelig voor hypes. Die techniek, dat product moet het gaan doen, maar soms is het de vraag of er echt sprake is van toegevoegde waarde. Dat gevoel onstond ook bij de steeds populairder wordende Carolina en Texas rig. 

Boven de Carolina rig, onder de Texas rig.  

Op beide rigs wordt goed gevangen, maar zouden het doodnormale jiggen of het vissen met een dropshot rig niet tot dezelfde resultaten leiden? Altijd goed om dit soort vragen te stellen. Wij zullen dit zodoende vragen aan niemand minder dan roofvisheld Luc Coppens. Ook hij heeft zich verdiept in beide rigs, met name in de vangkracht en geloof maar dat iemand als Luc daar dan ook echt zijn tanden in zet.

Succes op de Carolina  rig voor Luc Coppens. Binnenkort een videoproject met deze topper. 

Zodoende is er een filmproject aanstaande. Roofmeister zal aan boord stappen bij Luc en die dag zal in het teken staan van de Carolina en Texas rig. Het mikpunt zal grote baars zijn. Het is dat het moet, maar we hebben er totaal geen zin in 😉 Duimen dat de weergoden ons welgezind zijn. 

Welke eisen stelt het vissen met de Carolina en Texas rig aan de hengel? Luc gaat het ons uitleggen en hoogstwaarschijnlijk zal zijn lievelingetje, de W3 Finesse T&C aan bod komen.  

Net als de Ring Teez softbaits. Beide producten zijn speciaal ontwikkeld voor deze relatief nieuwe vistechnieken. Benieuwd naar Lucs top 3 softbaits, klik HIER

Het begin van een bouwproject van Bo Wessman. Leuk om zijn creaties te volgen op zijn Facebookpagina. Klik HIER en like zijn pagina. 

Een van zijn vele kunstwerken. Alsof je een echte zander in de ogen kijkt. 

vis met de hoofdletter k

Je hebt kunstaas eigenbouwers en die maken prachtige creaties, maar je hebt ook gasten die vissen zo natuurgetrouw mogelijk reproduceren. Je hebt ook ware Rembrandts die regelrechte life-like sculpturen maken. Hmmm… Eigenlijk maar één. Bo Wessman, deze Zweed maakt onvoorstelbare kunstwerken van vissen. 

Snoekenbek in wording.

 

Het atelier van Bo. Kunstenaar pur sang! 

Roofblei reproductie. Check het oog voor detail alleen al in het schubbenpatroon. Waanzinnig. 

Dikke meterbak, niet van echt te onderscheiden. 

Dezelfde snoek nog zonder kleuren…

we love statics

De eerste week van 2019, wat hebben jullie het meeste aangeklikt? Wat vinden jullie het meest interessant?

cheaten

Ok ok, met zo’n titel kun je verwachten dat veel mensen klikken. Voor sommigen zal het gesneden koek zijn, voor anderen zullen er wel degelijk bruikbare tips tussen zitten. Al met al kan het voor iedereen geen kwaad om fris 2019 in te plannen 🙂

Klik HIER

nieuwe producten

Afgelopen week het op een na meest aangeklikt, Onze producten rubriek ‘Roofmeister Top Gear’. Mooie producten weer met o.a. innovatieve spinnerbaits, de come back van de Twinler en een grotere maat van de Salmo Slider. 

Klik HIER

inside

Wederom de vorige Roofmeister Inside in deze Inside. Het was dan ook weer een leukerd met voor het eerst aandacht voor onze Roofmeister kleding. Echt uniek, want dit is dus kleding waar je echt meer mee gaat vangen. 

Klik HIER

fanatiekeling

Maak kennis met Sophie Neitzel. Bizar hoe fanatiek en fan van in principe alles wat schubben heeft. Toch vroegen we haar om haar top 3 roofvissoorten. Ze begint met haar nummer 3 om de spanning er in te houden. 😉

Klik HIER

nieuwjaarsvangsten

Uiteraard waren we benieuwd naar de diehards die rond de jaarwisseling hebben gevist en gevangen. Een selectie!

De laatste vis van 2018 voor Rocky van Duijvenvoorde. Snoek van 101 cm. Niet verkeerd!

Rick Simmerman wederom lekker bezig in de polder. 

Dave Hofkens met een grote snoek en prachtige tekening en kleuren. 

Lekker zo rond de jaarwisseling zo’n bak, of niet Harry?!

Jens de Goffau met zijn eerste vis van 2019 op 2 januari. 

Jeroen Bouwer was net iets eerder dan Jens met deze vis op Nieuwjaarsdag. 

En Michael Vermaat spant de kroon met deze pike op 1 januari om 7 uur ’s morgens. Sommigen kwamen toen past huis van Oud&Nieuw feesies 😉

Snoek voor Jeroen van Luik met een tyisch Hollands plaatje. 

Marc Verhoeven ving deze bak een paar dagen voor de Jaarwisseling. 

Peter Lammers met nieuwjaarsbaars van 42 cm. 

Rob Kulowany: “Zolang ze vanaf nu groter worden niks aan de hand.” 

Thimon Dokter met een metersnoek, statisch gevangen op een sardine. 

Het werd een topssessie voor Thimon met…

…zijn vriendin die ook lekker op de vis zat. 

Walter Put voor even op de karper. Eerlijk is eerlijk, wat een beauty!

Na 6 jaar mag Glenn Segers dan eindelijk zijn pr verbreken met deze zander van 85 cm. En dat aan het begin van een nieuw jaar. 

THE WINNER IS…

Robbie Ariens. Wat een heerlijke plaat waar het enthousiasme van af straalt. Een eindeloze vaart, typisch Nederlands tafereel, rugzakkie op de achtergrond en dan zo’n mooie glasoog strikken. 

geknipt voor jou

Het oude jaar is nog niet voorbij of es gehsts losch met allerlei vet roofvisnieuws. Een overzichie…

Herinner je je nog deze topper, Robin. Klik HIER (naar beneden scrollen). Als er iemand op dreef is. Hij won tijdens onze winactie in oktober een Fox Rage Warrior 2 hengel en sindsdien is de ban gebroken. 

Onlangs ving hij deze bak van 95 cm op de Warrior hengel. 

Hij stuurde ons ook deze foto van een baars van 52 cm. En zijn lijst met pr’s. Houd je vast… Snoek 112 cm, snoekbaars 88 cm, baars 52 cm en roofblei 72 cm. Zo jong en dan al zo’n indrukwekkende lijst. Pfff, de jeugd van tegenwoordig 😉

De nieuwe brandmanager Thijs van der Sanden van Rozemeijer met zijn gloednieuwe sloffen.

Zijn ze niet enig? 😉

Een Mahi mahi is al een en al kleurenpracht en dan vang je ook nog een two tone. Holy shit,wat een vis. 

Ok taggen maar. Hmm… dat kan hier niet 🙁 Enfin, gevonden op FB.

Ok.  

De mooiste stek van 2019. nu al!

Opeens ving deze witvisser niks meer. Jij enig idee hoe dat kan? 😉

Opeens ving deze witvisser niks meer. Jij enig idee hoe dat kan? 😉

JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.