Roofmeister Inside – Week 41

14/10/2018
Roofmeister Inside – Week 41

Niets moet, gewoon ffies lekker die laatste luchtige roofvisnieuwtjes doornemen, van grote vangsten tot spraakmakende roddels in het circuit. Vanaf nu kun jij elke zondag terecht bij Roofmeister Inside . 

opvolger jeremy WADE

Yuri Grisendi, wie kent hem niet? Nou, ken je hem niet, dan hoef je je echt niet te schamen, want zo’n hotshot is het nog niet, met de nadruk op ‘nog’. Een paar jaar terug dook hij heel even in Nederland de kop op met monstermeervallen van ruim over de twee meter op de rivier de Po en grote steuren.

Ook Ierland heeft deze leipe Italiaan al onveilig gemaakt met giga-snoekvangsten. 

Zoals wij Yuri kenden; hij vist al jaren intensief op meerval op de Po in Italië. 

Nog steeds vangst hij zich het schompes aan die lerpen van meervallen, maar tussen de bedrijven door reist hij zo’n beetje de hele wereld rond om alles te vangen, wat er te vangen valt, ‘letterlijk’ als we de krokodil boven meetellen.

Tja, als je dan ergens midden in de rimboe op payara, arowana of piraiba staat te hakken, dan loop je vanzelf een keer living legend Jeremy Wade tegen het lijf. Yuri dus ook. Volg Yuri en je ziet de meest bizarre vangsten voorbij komen.

Nurse shark en niet zo’n kleintje ook. 

Midden in de jungle ontmoette Jeremy Wade zijn opvolger.

najaarswedstrijden

Na die snikhete zomer koelt het water nu eindelijk af en krijgen onze geliefde roofvissen ook weer een beetje lucht onder water. Natuurlijk is dat elk jaar het geval, ofwel, het najaar is goed voor het vangen van roofvis. Ze leggen reserves aan voor de winter en het water heeft aangenamere temperatuur. Niet gek dat er ook deze septembermaand weer tal wedstrijden zijn georganiseerd.

Danni die een leger aan mannen te kijken heeft gezet op de Luremasters 2018!

Toegegeven, we hebben niet uitgebreid research gedaan en we zijn niet hoteldebotel in de archieven gedoken, nochtans durven wij bijna met zekerheid te zeggen dat er voor het eerst een grote viswedstrijd is gewonnen door een vrouw, oftewel Danni Schäffer van Team Crestliner die de zege behaalde op de LUREMASTERS. Ja ja, een primeur, misschien wel wereldwijd gezien.

De einduitslag van de Luremasters. Het beste Nederlandse team op plek 5. Dat kan beter 😉 

Onlangs werd de laatste grote roofviswedstrijd van het jaar gevist, de World Crank Cup. Een wedstrijd waarbij deelnemers individueel vissen, alleen werpend met crankbaits mogen vissen en zich niet in kunnen schrijven maar geselecteerd worden. Voor meer info klik HIER.

De Fransman Kevin Hernandez trok de winst naar zich toe en liet de concurrentie ver achter zich. Lees HIER meer over de ontknoping. 

De top 3 met in het midden Kevin Hernandez en op een gedeelde tweede plek links Willem Stolk en rechts Pierre Johnen. 

top 3 berichten

Tijd voor eens en doldwaze analyse van jullie Roofmeisters. Wat vinden jullie volgens onze scorebordjournalistiek leuk om te lezen 😉 Moeten we beginnen met een lekker wijf als openingsfoto, grote vis, of iets heel bizars als een krokodil.

Hopelijk hebben we je kunnen overtuigen van het feit dat we jullie met knettergoede roofvisinfo willen bedienen, dat is hoofdzaak. Wat zijn zoal goed gelezen artikelen tot nu toe?

LEKKER karpervissers afzeiken

Niet normaal hoe graag jullie willen lezen hoe karpervissers te kakken worden gezet. Het moge duidelijk zijn dat dit alles met een 😉 was. Wij vinden natuurlijk helemaal niet dat karpervissers hele wateren opeisen…

Klik HIER

spektakel

Ergens verwachtten we wel het een beetje toen we deze video uploadden. Een bak van een meerval die met doldwaze bombarie een imitatiekikker van het wateroppervlak plukt. Ook wij sloegen steil achterüber. Klik HIER

dropshot voor iedereen

Als er dan een techniek is waar men alles over wil weten dan is dat het dropshotten wel. Feitelijk hebben we het hier misschien over de  meest eenvoudige techniek voor het vangen van snoekbaars en grote baars, toch willen we er nog maar wat graag over lezen.

Zoals gezegd, het succes zit hem in de eenvoud. Waar het met een jigkopje van 5 gram echt wel rocket science kan zijn om deze vlak boven de bodem aan te bieden is dat met de dropshot rig kinderspel.

Klik HIER

unbegreiflich

Een superleuke post met al jullie vangstfoto’s, als openingsfoto niks dan een leuk grietje en onze vetste versie van het Roofmeister logo. De servers hebben wij vooraf nog even een onderhoudsbeurt gegeven, maar het bleek niet nodig. Jawel, goed bezocht, dat zeker, maar niet door het dak heen. Klik HIER

€3.500,-HIER.

Sjoerd Beljaars van team Roofmeister op zijn fotogeniekst. 

lelijke bekken trekken

Hoe knap je ook bent, hoe vette uitstraling je ook hebt of wat voor pokerface je ook op kunt zetten, we hebben allemaal wel eens dat moment dat ons gezicht zich in de meest vreemde plooien trekt, zo ook met visfoto’s, als vissen net ffies niet doen wat jij wilt…

Op Facebook Roofmeister deden we een oproep voor zulk beeldmateriaal en enkele stoere gasten en vrouwen stuurden in. Respect, want het begrip ‘de gevoelige plaat’ heeft hier wel een erg dubbele lading.

Check die dikzak die Danny Cuyers hier eens even in een dubbele Nelson houdt. 

Wie wil wie hier pakken eigenlijk Jeroen de Vries?

“Pornosnor next level Bert Van Den Dungen”, aldus je vismaat Oscar Lauwers Bert. Volgende keer ff lekker terugpakken 😛

Vissen er aan krijgen, die je er toch maar liever niet aan hebt? Foto: Michel Dekker.

Jurgen van Schijndel geeft het lensdrukken een andere dimensie. 

Jan van Eijk krijgt een bitch slap.

“Even naar de kant, dan kunnen we op ons gemak een foto maken”,  of niet Walter Put. 

De onbetwiste winnaar!!! Willemijn Vollebregt, tegenwoordig ook wel Vol-in-dr-bek genoemd 😛  Catfight 2.0

wedstrijd op video

Nederland doet het echt niet slecht op het Europees toneel als het gaat om toonaangevende roofvisevents en hengelsport exposure. Toch moeten we in Zweden onze meerdere kennen op het gebied videoverslaglegging van viswedstrijden. Perch Pro is daar een goed voorbeeld  van.

Zo ingewikkeld is het concept niet, 5 teams strijden  om het vangen van zoveel en groot mogelijke baars. Dit alles wordt gefilmd op een’reality’ achtige manier. Dus niet alleen beelden van mooie vangsten en andere successen, maar juist ook de verkeerde keuzes, missers, humor, etc.

 

Regelmatig is het nagel bijten geblazen en wordt er met de telefoon naar het actuele leaderbpard gevraagd.

Rechts de Nederlander Evert Oostdam die vist onder de vlag van CWC, dit jaar doet voor het eerst een tweede Nederlander mee, Vincent Tobé die vist voor Fox Rage/Salmo. 

Tijdens de uitzendingen regelmatig een actuele stand van zaken. 

Inmiddels is Perch Pro onder de kenners een begrip geworden, terecht(!) en is de wedstrijd ontzettend populair in Scandinavië, Duitsland en Frankrijk. In Nederland wil men er gek genoeg (nog) niet aan. Ons advies, geef het een kans, kijk aflevering 1 van seizoen 5 (zie onder) en je bent verknocht.

world press photo

Nu een keer geen oorlogsbeeld, drama of andere ellende in beeld als World Press Photo, maar deze zieke foto van de Zweed Lars Wikström.  Desnoods wordt er een nieuwe categorie toegevoegd aan deze prestigieuze fotowedstrijd, ‘Jumping Fish’.

Geen idee wat er precies gebeurt, maar je kunt zo een goede 10 minuten naar deze foto kijken en je dat afvragen. Dit formaat arapaima met een vlieghengel roept sowieso de nodige vragen op…

OP de tweede plek Bertus Rozemeijer. Deze foto mag gewoon aan de muur in de woonkamer 😉

Een verdiende derde plek voor Meindert Kap met dit totaalshot. Zelf noemde hij het een toevalstreffer, maar dat mag de pret niet drukken toch?

jullie ogen en oren

Vanaf nu elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.

Tot de volgende zondag en weet dat er altijd grotere vis zwemt 😉