Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & op snoek vissen in een andere wereld

29/10/2023
Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & op snoek vissen in een andere wereld

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Dit is het echte baarzenparadijs!!! Niet normaal!!! Luc Coppens en Jeroen Eijssens van Westin weten niet wat ze meemaken als ze op avontuur gaan op het gigantische IJsselmeer. Jeroen weet enkele topstekken en daar gaat het helemaal los! Worp na worp, elke keer knallen mega baarzen op het kunstaas. Met name de Original Perch, BullTeez, JerkBite twitchbait, BuzzBite crankbait en de CreCraw op de Carolina rig vallen goed in de smaak. De tel raken we kwijt. Dit gaan we niet snel nog een keer meemaken.


 

Op snoek in een andere wereld

Er zijn genoeg dingen waar wij altijd weer naar uitkijken en de Roofmeister Zweden reis i.s.m. Visreis.nl is daar een goed voorbeeld van. Vorig jaar een groot succes ( klik HIER), nu zijn we zojuist begonnen aan dag één. 23 hardcore snoekvissers op de Oostzee nabij viskamp Dragso aan de Oostzeekust. Jawel, de Oostzee, snoeken vangen tussen de kwallen. Hoe tof is dat?

Voorpret bij vader & zoon Habermehl! Proost op een top avontuur en geen grapjes over het getal 18 Ruud 😉

Niet lang geleden stond het water door, door de wind opgestuwd water, een stuk hoger. Nu gelukkig weer een normaal peil.

De Kale Kanjers een dag ervoor, bezig maar waar ze goed in zijn: snoek vangen.

En dan is het bijna zover met de hoogste verwachtingen. Vorig jaar een totaal aantal gevangen snoeken van ruim 1.000. Dit jaar nieuwe mensen binnen de groep, maar ook oude gedienden. Met de kennis en ervaring van vorig jaar rekenen die laatsten zich natuurlijk rijk. Maar is dat terecht? Zijn de kaarten niet totaal anders geschud na een jaar tijd? Al helemaal vanwege het feit dat we nu Dragso bijna een maand later onveilig zouden maken.

Gelijk maar aftrappen met de grootste snoek tot nu, gevangen door Robin de Jongh! 89 cm. Vakwerk topper!

Beljaars op de creatieve toer. “Softjerks gaan het helemaal worden.” Hij heeft de lachers weer op zijn hand 😛

Een van de begeleiders, Ronald Traas van BKK met een mooi wapenfeit.

De mannen van Black River Fishing, de vuurdoop voorbij. Mooi werk mannen!

Wat zijn ze toch mooi hier!

Enfin, als we één dingen kunnen stellen, dan is dat wel dat snoekvissen in dit gebied met geen enkel water in Nederland te vergelijken is. Om even met de woorden van de lokale visgids te praten: “Denk je dat je met je boot ondiep ligt, ga nog maar een stuk ondieper liggen.” 1,5 meter? Nope. 1 meter? Nope. 0,5 meter? Bijna, liever zo rond de 30 cm. Daar liggen de groene rakkers in Dragso.

Als het dan echt hard gaat regenen en de grens tussen oppervlaktewater en neerslag heel dun wordt 😛

Bo met vis van het ondiepe. Opvallend genoeg worden ze vaak heel dicht tegen de kant aan gevangen.

Ok, dat wordt lastig zoeken naar aasvis op die manier?! Heerlijk in Nederland, op het display van je fishfinder een wolk aasvis met daaromheen grotere, veelbelovende signalen. Dat gaat op een slordige 40 cm water niet lukken natuurlijk. Maar no worries, voor snoek is dat hier geen issue. Het is nog gissen waar ze hun buiken mee vullen, maar we vermoeden met kreeftjes, grondeltjes en dat soort klein grut.

Shirts van Visreis.nl, een Roofmeister petje en waterdichte tassen van Suzuki voor iedereen.

Sluit dat uit dat zich hier geen aasvisconcentraties bevinden? Nee, maar wie durft het aan om hier op dieper water een gok op te wagen? Wie waagt zich een dag op het diepere; pionieren op het open water? Vorig jaar ‘slechts’ 2 metersnoeken… Zouden de echte lerperds zodoende het ondiepe water niet te min vinden? Is het onderzoek waardig? Ja en nee. Ja, omdat het altijd kick ass is om grote bakken te vangen. Nee, omdat we ons kostelijk vermaken op die 30 cm diepte. Loeisterke vissen van klein, middel en genoeg uitschieters tot voorbij de 90 cm.

Oersterk en oogverblindend. Wauw!

Tot slot wat betreft de gelijkenis met snoeken van Nederlandse bodem, klein kunstaas. Dit blijkt toch het meest lastige punt om in je oren te knopen zodra je Dragso-waarts gaat. We zagen het bij onszelf vorig jaar, nu ook bij de nieuwkomers. Kunstaas van 12 cm is aan de grote kant, te groot eigenlijk. En uiteindelijk neem je toch voetbaltassen met XXL kunstaas mee. Het is het toch echt laatste waar deze Oostzeerakkers hun tanden in gaan zetten… Bijzonder!

De Habermeeltjes grossieren weer met mooie plaatjes. Gisteren ander weer, vandaag geen zon gezien.

En dan de vertaalslag naar anno nu. Er is eigenlijk niets veranderd. Vorig jaar waren de Kale Kanjers spekkoper met de meeste vangsten, ook dit jaar lopen ze al weer aardig uit. Frontman Benjamin Duijnisveld beaamt als geen ander dat de visserij feitelijk ongewijzigd is. “Een shadje van 7 cm, een 5 grams loodkopje, hengeltop hoog en met de wartel van de onderlijn bijna uit het water binnendraaien.” Aldus Benjamin tijdens het gezamenlijk diner vanavond.

Briefing in de ochtend. Achter het onstuimige weer in aankomst. Morgen rustiger weer, stay tuned!

Vandaag een drama qua weer met vooral wind en regen en daardoor minder mogelijkheden… Desalniettemin mooie vangsten. Morgen minder wind en nagenoeg geen neerslag. Dat belooft wat 🙂

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Roofmeister, Ultracast (verdeler van o.a. BKK, HTO, Cinnetic en Hart) en Visreis.nl. Natuurlijk zijn er veel meer redenen om mee te gaan op deze superrrr trip, klik HIER voor alle informatie.

 


 

Actueler dan ooit

Herfstweer, roofvisweer. We love it! Toch? Wij wel, alleen al vanwege de vele vangsten in onze inbox. Bedankt voor het insturen weer iedereen. Hier een reeks van 20.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Robin Preenen: “Laat de winter maar komen ! De baarzen hebben er alvast veel zin in.” En wij ook Robin! Prachtige, donkere vis!

Johnny Koekerits: “Dag na mijn 52 cm baars deze mooie van 49 cm. Gevangen met de c-rig met een shad. Een creaturebait eten ze vaak echt op en nemen hem mee. Met een shad op de c-rig krijg je echt mega harde aanbeten. Deze nam gewoon een run!” Eens wat anders dan een kreeftje Johnny! Thanks voor de tip en beauty van een baars!

Arjan van Dorp: “Een nachtelijke rover.” Ahhhh, wij genieten mee!

Mark Verhoeven: “Jiggend haakte ik op de Malediven een geelvintonijn en die ging er als een malle vandoor, totdat alles opeens stil viel en ik een dood gewicht terug mocht pompen naar de boot… Er had er duidelijk eentje honger daar beneden.” There’s always something bigger outside there. Pffff, dat moet een monsterhaai zijn geweest!

Freddie Boks: “Heerlijke run op je statische hengel, met als aas een vette horsmakreel! In de meeste gevallen weet je dan dat je met een snoek van formaat te maken hebt.” Groot dood aas, grote vis dus Freddie! 

Michelle van Wamel: “De baarzen hebben er zin in en wat een kleuren heeft deze baars.” Inderdaad, om vrolijk van te worden Michelle.

Marcel Hoekman: “Wat een prachtige vangst was dit afgelopen week. 118 cm en 15kg+, één van mijn favoriete snoeken die ik heb gevangen.” Kunnen we ons voorstellen topper! Bizar mooie print en heel dik!

Randy Das Mooie: “104 cm snoek in de laatste 5 min van de visdag.” Last cast… Altijd magisch!

Kevin Hegger: “Bellyboat avonturen met de boys, leverde vorige week een paar hele mooie vissen op. Deze 70+ volgevreten beukert, vlamde er vol op en gaf een goeie strijd! Zoals jullie zelf al schrijven, het verticalen word echt onderschat.” Mooi om te lezen Kevin en wat zijn die aanbeten bij deze visserij toch kei en keihard!

Baron Prickett: “Mijn vader Kevin met zijn allereerste meter snoek (1 meter 9 cm) . Zijn blije gezicht zegt meer dan genoeg, helemaal in pikey heaven.” Wauw Baron! Niet normaal. Check die laadklep, daar kan een vrachtwagen in! Gefeliciteerd Kevin!

Renee Saft: “Op zoek naar baars en snoekbaars en ineens een dikke beuk op m’n hengel en zowaar m’n allereerste zeebaars mogen vangen!” Nee joh! Supervet Renee, wat een verrassing. 

Jeroen Vree Egberts: “Mooie baars op mijn 7 grams hengel. Nog op zoek naar de 50’ers uit het Twentekanaal.” Die gaan komen amigo, lekker op weg sowieso!

Johan Pannekoek: “Een nieuw pr voor mijn zoon Ghivinio tijdens een roofviswedstrijd en een mooie derde plaats…” Wauw, daar mag je heel trots op zijn Johan! Geweldig!

Jimmy Vandekerckhove: “Baarzenbal, dit was de grootste, maar wat een aanbeet! Niet normaal!” Ahhh, heerlijk Jimmy en dan meerdere van dit kaliber vissen. We love it!

Rajeev Ladi: “Mijn catch of the day was het.” Nee joh… Ja, kan het nog gekker Rajeev! Wat een kollossale snor topper!

Barry Snakens: “Prachtig mooie 105 cm snoek die een voorntje op de fireball niet kon weerstaan.” Lekker Barry! Die fireball blijft toch genadeloos effectief. 

Jeroen Deleye: “Net 1 maand vader van een dochtertje en toch nog tijd gevonden om is te gaan vissen en dan beloond worden met deze snoek.” Prachtig Jeroen en gefeliciteerd met je dochter! Wordt ook een visser natuurlijk 😉

Freek Janssen: “De week is goed begonnen in Frankrijk. Gruwelijke aanbeet, 2,5 meter onder m’n BB.” Dan schrik je je toch rot man?! 2,5 meter?!??!?! WTF En geen slanke vis ook…

Sonja van der Kooi – Janssen: “Toen we grote scholen brasems zagen draaien bovenin het water, trad plan B in werking. Samen met vismaat Klaas deze prachtige dikke snoek aan boord gekregen.” Wow, goed je ogen de kost geven en dan op afstemmen! Goed gevist!

John West: “Afgelopen maandag een vrije dag en besloten het water op te gaan. Eerste aanbeet was gelijk een dikke unit maar helaas bleef deze maar kort hangen. Aan het einde van de dag kreeg ik een herkansing.” En revanche kunnen behalen! Wat een hoog gebouwde snoekbaars.

 

🏆Foto van de Week🏆

Eerlijk gezegd zijn we niet zo van foto’s in het donker. Temeer omdat het gewoon lastig fotograferen is, maar deze foto van Arjan van Dorp is met vlag en wimpel geslaagd. Mooi scherp en de schittering van de maan op het water is magisch. Gefeliciteerd Arjan! Foto van de week! Meer van dit.

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.