ROOFMEISTER INSIDE – WEEK 46

18/11/2018
ROOFMEISTER INSIDE – WEEK 46

Zondag, met een bord Chinees Studio Sport bekijken, de Eredivisie die al zo goed als gespeeld is? Schoonfamilie opzoeken? Of je bent lucky en je gaat vol gas vissen! Hoe dan ook, vergeet niet Roofmeister Inside te bekijken met ook nu weer roofvisnieuws van-heb-ik-jou-daar! 

Door Team Roofmeister

ROOFMEISTER APP

De Roofmeister app is uit! Voor Android klik HIER. Voor IOS klik HIER. Download hem nu en je kunt overal en altijd het laatste nieuws op Roofmeister volgen.

holy shit

Elke snoekvisser zal met enige jaloezie de vangstberichten uit Noord-Amerika en Canada langs zien komen. Kenners weten waar we het nu over hebben… Musky… Wauw, wat een droomrover. Zeer verwante familie van de snoek, maar toch ander gedrag en… ze worden een stuk groter nog.

Check deze unit Roofmeisters. Ahhhh!!! Ja, het is de vis van duizend worpen, maar wij zouden er rustig 10.000 aan willen wijden. No problem. Na zo’n vis kun je met een gerust hart stoppen met vissen…

We kwamen deze bovenstaande vis tegen op de Facebook pagina van St. Croix. Een fabrikant van hengels en niet zomaar een. Dit merk levert echt crème de la crème af. Benieuwd? Dan raden we je aan eens langs te wippen bij Fauna Hengelsport te Raamsdonksveer, zij hebben het grootste St. Croix assortiment van de Benelux.

Natuurlijk gingen we verder kijken op de betreffende Facebook pagina en watertandend zagen we veel meer über vette visplaten.

Ok ok ok oppassen dat de cameralens niet beschadigt, maar een mooi formaat en vooral Rembrandt-stijl snoekenprint. 

Ook Nederlands succes op de Facebook pagina van deze Amerikaanse hengelfabrikant. Mark Kuiper met een monsterbak op eigen bodem. 

En natuurlijk meer muskies. Wauw, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Deze vis heeft weer een heel andere print. Snel maar eens een Roofmeister trip organiseren. Wie gaat er mee?

Tot slot het Amerikaanse equivalent van onze snoekbaars, de walleye. Die worden dan weer lang niet zo groot als de onze. Shit happens Yankees. 

evert de baars pro

Vrijdag zijn we op stap geweest met Evert Oostdam van Pike Master Lures. Niet heel lang geleden was dit een gekende snoekvisser in het wereldje, maar inmiddels is hij ontpopt tot ook een heuse baarsmeister.

Wij gingen aan boord bij hem met een missie. Oftewel, op Facebook gaven wij jullie de ruimte om er een voor ons te bedenken…

Een van de verzonnen missies was gekscherend, vang een baars met zoveel mogelijk strepen. Evert reageerde meteen met deze plaat met in het achterhoofd been there, done that. Zebrabaars, wij hebben nog nooit zo maf gezien. 

Aan Evert heb je een goeie. Geef deze oud-officier uit het leger een opdracht en hij zet zijn tanden er in. Super cool. Toch merkten we uit veel reacties dat jullie vooral meer over de technieken te weten willen komen! No problem, wij hebben meerdere uitgebreid onder de loep genomen op video. Stay tuned! Binnenkort een video diehard baarsvissen!!!

Evert Oostdam vist al enkele jaren mee met de prestigieuze Perch Pro competitie van Kanalgratis. Check HIER een aflevering. 

top posts deze week

Wekelijks een update van onze doldwaze statistieken, leuk voor de cijferfreaks. Welke posts scoorden goed deze week en waarom?

nummerrrrrrrr 1

De best presterende post is de Roofmeister Inside van vorige week. Twee keer op rij zien we deze rubriek in de top 3 terecht komen. Gelukkig maar, want het kost bloed, zweet en tranen om deze luchitge roofvisupdate te maken. Loon naar werken dus. Klik HIER

numéro dos

Nog zo’n intens arbeidsintensieve post, Roofmeister Top Gear. Lekker bezig, Roofmeisters, jullie vinden onze zware klussen het mooist ;-). Fijn om die waardering terug te zien in hoge bezoekercijfers.

Klik HIER

baarzen scoren altijd

Het is soms een beetje vals spelen, maar het is ook niet anders. Baarzen scoren, grote dan he?! We zien het ook op Facebook. Posts met grote baars krijgen significant meer likes en niet gek ook, deze vissen in groot formaat zijn oogstrelend, in overtreffende trap het geval bij de baarzen van Simon Torenbeek en Jeroen Bouwer in deze video!

Klik HIER

underdog

Feitelijk onze eerste eigen videoproductie. Samen met Thimon Dokter de IJssel op voor een veelvoud aan  agressieve snoekbaarzen. Tijdens de reportage lag de focus op foto’s maar is er ook gefilmd en hebben we daar toch een fraaie video van weten te bakken.

Klik HIER

al wat gevangen?

Afgelopen maandag vroegen we jullie op Facebook naar je meest recente vangsten. Het was wat karig, maar dat mag de pret niet drukken, wederom heus wel weer mooie vangstplaten!

Ben Megens is wat je noemt een echte snoekcrack, net als zijn maat Thijs van der Sanden die deze foto instuurde!

Walter Put begin zo langzamerhand vervelend te worden met het inzenden van bak na bak. Ongelooflijk wat een grote snoeken hij vangt. Chapeau 2.0

De vorige editie was het baarzenfestijn in Roofmeister Inside. Deze week wat lauwtjes wat betreft onze gestreepte rovers. Toch een mooierd voor Gerwin Kolo!

Ook Sven Hakkert wist een dikkerd te pakken. Jammer van die muts!!! Schnell een Roofmeister beanie, makker 😉

Kevin van der Toorn, onlangs boekte hij nog een mooi resultaat op het NK Snoekbaarsvissen, nu zijn pijlen gericht op snoek. Tja, je moet ergens beginnen.

Snoek vangen in het aardedonker is en blijft een uitdaging. Of juist dressuurdoorbrekend. Zeg jij het maar Wim van Maercke.

Knappe snoekbaars op groot water voor Petgra van Braekel (de man van waarschijnlijk 😉 )

Gewoon eens tijd nemen om te kijken hoe bijzonder mooi baarzen kunnen zijn… Leuke foto Daan Siderius. 

Ricky Vermeer met een belly boat snoek. Even de kant op gegaan om een fatsoenlijke plaat te schieten en terecht!

Wind is goed voor het vissen op snoek en er staat wel een BFT’je zo te zien op deze foto’Een mooie dikke snoekdame voor Rudy Michielsen. 

We waren een beetje in twijfel. Welke foto vonden we deze editie het mooist? Deze plaat is wel erg kikku, met die snoekprint van boven af. Complimenten Casper van Nierop!

THE WINNER IS!

Uiteindelijk toch gekozen voor de gevoelige plaat van Ronnie Jonker. Een fraai kleurenspel en dan met name die ogen van deze zander! Nice! Waarom noemen ze deze vis een glasoog 😉

dood aas vs kunstaas

Wij waren gewoon ffies benieuwd. Hoe staan jullie Roofmeisters er in voor wat betreft de twee disciplines binnen het roofvissen. Wat vind je mooier, het vissen met kunstaas of dood aas.

Een kleine meerderheid gaat voor het vissen met kunstaas. Optie 3, beide, ontbrak inderdaad en werd veel in de reacties gedropt. Tja, allebei heeft het zijn charmes, toch hadden we meer stemmen bij het kunstaasvissen verwacht…

In een comment de stelling dat het vissen met dood aas ‘valsspelen’ is. Dat vinden we te ver gaan, maar toch… Zit er in dat vissen met kunstaas niet veel meer uitdaging. Het vangen met iets kunstmatigs, dat is toch de ultieme fopperij?!

roofvis rizzle dizzle

Van afgekloven baars tot wederom die ^%&&^* aalscholver die rovers loopt te roven tot een multiple striped baars…

Bertus Rozemeijer met een te gekke foto van drie roofvisgekken. Grote vis gevangen of zijn ze heel blij om Bertus op het water tegen te komen?

Ok

Evert Oostdam is lekker bezig, op zijn Facebookpagina verveel je je nooit. Check deze Amoersnoek die hij op een verre reis ving. Op de beurs in Utrecht geeft hij een lezing over dit te gekke roofvisavontuur!

 

 

F*ing brute release plaat van Yannick Line van Gunki!

Robin van Dongen deelde deze foto op de FB-pagina Roofvisforum met de tekst: “Haak je een baars, dikke beuk er op. Halve vis weg!!” Wij tasten in het duister wat er gebeurd is! Iemand een idee?

Ok, mooie throw back foto van Rozemeijer…

…maar this is how we like it ;). Zieke foto!

Nu nog een Roofmeister logo er op en ons hoor je niet meer…

Heilbotten, ga dit formaat vloermatten maar eens goed op de foto zetten. Het lukte Marc van  Roie op Soroya in Noorwegen. Nice!

Hoe zien ze er in het klein uit? Nou, zo! Foto: Johan van den Bergh.

Bij welke hobby of sport is het vet om bloed aan je klauwen te hebben en dat ter laten zien? Juist, snoekvissen! Niet voor mietjes dus!

JULLIE OGEN EN OREN

Vanaf nu elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.